Şimdi Ara

Messi ve Ronaldo Kimdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Messi futbolculuk yeteneği, oyun zekası, sahadaki duruşu ile futbolda bir sanatçı, bir orkestra şefi, gelmiş geçmiş en iyilerin bir karması, kimilerine göre futbolun elçisi hatta futbolun ta kendisi ya da bir uzaylı iken Ronaldo ise üstün fiziği, yardımseverliği, yakışıklılığı, gol koklama becerisi, pozisyon bilgisi, hava topu hakimiyeti ve tek vuruş golcülüğü ile olsa olsa süper üst düzey bir Mario Gomez' dir daha komple Flippo İnzaghi' dir ama fazlası değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah Allah işe bak yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 7 Nisan 2018; 18:32:0 >
  • Messi ve Ronaldo Kimdir?

• Ronaldoyu gömmek saçmalık. Gelmiş geçmiş eniyi 3-4 futbolcudan biridir ama Messi en iyisidir, daha iyisi ancak yapay zekalı sibernetik robotlar olabilir.

• Ronaldo mu yakışıklı Beckham falan neyse de.

• Messi istatistiğe yansımayan şeylerde Ronaldo'dan çok daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul edin Ronaldo Lays ve Ruffles yemekte Messi kadar iyi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LİONEL MESSİ PSG'de
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gelmiş geçmiş en iyi iki futbolcu. Aynı dönemde olmaları büyük şans aslında. Rekabet ortamı hep daha iyisini yapmak zorunda bıraktı bu iki oyuncuyu.

Not: Ronaldo en nefret ettiğim futbolcular içinde ilk 5'e rahat girer. Zerre sevmem kendisini. Ama adam canavar, keşke olmasa ama öyle.
  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt
    Saç köpürtmede de Messi, Ronaldo'nun eline su dökemez
  • Noel Gallagher kullanıcısına yanıt
    Mo Salah
  • Farkla zirvede olduğu için unutmuşum reisi
    The Egyptian King!
    Doğru ancak adamda saç kalmadı yaştan dolayı.
  • Ronaldo ve Messi’yi tarafsız gözle elimden geldiğince anlatacağım bana göre Ronaldo gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur en büyük sporcudur ama Messi’yi aşağılamak haddimiz değildir olamaz.

Messi : Doğuştan gelen bir tipik Güney Amerika futbolcusu yeteneği var müthiş top kontrolü ve patlama gücü ancak üstüne konulmazsa 1-2 sene bu yetenekler sizi üst seviyede tutar sonra yok olur gidersiniz. Messi ise 10 yıldır en tepede bu nasıl oluyor ? Messi bence tembel bir adam değil aksine çalışkan ve üstüne koyan bir adam ayrıca bu müthiş yeteneğin yanı sıra çocukluktan tek bir ekolde oynamış Cruyff ekolü Total futbolun ve üstüne Tiki Takanın ölümcül final oyuncusu. Messi ilk çıktığı zamanlar Barcelona yavaştan yükselişe geçen ve büyük ekollere baş kaldırmaya başlamış bir takımdı. 2006’da CL aldılar Messi böyle bir takımda aktif olmaya başladı ayrıca 2009-2012 arası tarihin belkide en yenilmez takımında en büyük rolü oynamış adam ancak hiç bir vakit bir B takımda ufak takımda veya Farklı bir sistemde oynamamış buda onu en tepeye çıkarmada yardımcı oluyor. Messinin eksiği ise RUH gram Futbol ruhu olan biri değil bazen bir Casper oluyor Mental olarak berbat ötesi acı gerçek budur.

Cristiano : Sporting Lizbonda yeteneği direk farkedildi. Ferguson onu direk United’a aldı. United o zamanlar çok mu iyiydi ? Belki ama o zamanlar oranın yenilmez takımları Arsenal ve Chelsea idi lige ambargo koyuyorlardı Liverpool ise Şampiyonlar liginde kimseye acımıyordu. Ronaldo United’i Tekrar en tepeye çıkardı rekorlar kırdı ve büyük kupalar aldı ardından müthiş bir baskı olan büyük bir bonservisle Madrid’e geldi ? Madrid o zaman çok mu iyiydi Ahah hayır Lige ambargo koyan bir Barcelona vardı ve onları yenmek neredeyse imkansızdı hatta Ronaldo orada da nasibini alıp 5 gol yedikleri Maçta oynamıştı sanırım. Ama Ronaldo zamanla ne yaptı bitik Madrid’i tekrar terminatör yaptı bütün kupaları toplattı ? Ronaldo tarihin en büyüğü çünkü o yokken hiç bir yerde parti yok o varsa sizde büyük bir güç var ayrıca Messi’nin tam zıttı müthiş bir Liderlik ve Mental gücü var ayrıca müthiş bir egosu var kendini neredeyse bir tanrı olarak görüyor buda ona sahada müthiş bir özgüven veriyor. Eksiği nedir Ronaldo bazen çocuk gibi istediği olmadığı zaman takıma zarar verebilecek bir yapıda veya gol asist yapamadığında morali çok düşebiliyor. Bu bazen onun kart görmesini sağlıyor Ronaldo’yu mutlu etmek bir Teknik direktör olarak çok kolay değil. Ancak işin Aslı Ronaldo tarihin en büyüğü Messi ise bu dönemin en büyük futbolcusu Ronaldo’dan sonra saygı duyulması gereken bir adam tekrar söylüyorum Messi gibi müthiş bir rakibi olduğu için Ronaldo bu kadar ulaşılmaz bir seviyede..

Ronaldo 10/10 oynayabilir Messi ise en fazla 10/9 oynar ancak Ronaldo’nun 10/6 oynama ihtimali var Messi ise 10/8 in altına düşmeyecek bir futbol oynuyor.

(Yazıyı bilgisayarda daha net düzenleyeceğim hızlı telefondan yazdım)

• Abi analizlere falan bak. Şaka gibi ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Biri benim hayatım boyunca en sevdiğim futbolcular arasında garanti olarak ilk 10'a girer, diğeri de işin nefret noktasında listeye girer ama şu iki adamın herhangi bir yeteneğine,çalışma azmine,oyun görüşlerine laf etmek saçmalıktan başka bir şey değil kusura bakmayın.

Dünya 'tarihinde' kaç tane futbolcu var her sezon 50 gol atmayı normal gösteren ? Dünya tarihinde kaç tane futbolcu var her sezon 4-5 hat-trick yapmayı rahatlıkla başarabilen ? Dünya tarihinde bu kadar kazandığı başarıya rağmen her sezon en ufak bir maça bile Dünya Kupası finali disipliniyle çıkan kaç futbolcu var ? Bırakın Allah aşkına ya.

Ronaldo 33 yaşında, normal bir futbolcunun çaptan düşmeye başlayıp Türkiye,ABD veya Katar gibi ülkelere gidip keyfinin sefasını süreceği bir dönemde -ki çok basit bir mantıktan bakarsak zaten başarabileceği her şeyi başardı istese bunu gerçekleştirir- ama hala en ufak maçlarda bile Real Madrid'in sırtlayıcısı oluyor. Real Madrid'in son 2 sezondur Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında 10 maçta 15 gole imzası var bu adamın beyler yapmayın etmeyin.

Messi 31 yaşında, normal bir futbolcunun çaptan düşmeye başlayıp Türkiye,ABD veya Katar gibi ülkelere gidip keyfinin sefasını süreceği bir dönemde -ki çok basit bir mantıktan bakarsak zaten başarabileceği her şeyi başardı istese bunu gerçekleştirir- ama Barcelona onsuz Leganes,Alaves gibi alt seviye ekiplerine karşı zorlanabilir hala geliyor ve tam olarak o kadar ihtiyacı var Barcelona'nın Messiye. Chelsea ile oynana turda yaptıklarını zaten hepimiz biliyoruz da Roma ile oynanan maçta asist veya gole katkı vermeden hücumun en efektif ismiydi bu adam beyler yapmayın etmeyin.

Bilhassa Ronaldo'nun kariyerinin başında normal bir kenar oyuncusu olup yeteneğini aynı ölçüde geliştirip durdurulamaz bir kanat oyuncusuna dönüşmesi, daha sonrasında fiziki özelliklerini uygun bir şekilde tartarak ceza sahasında ölümcül bir tehdide dönüşmesini 'Inzaghi'den fazlası değil' diye açıklamak futbolu fanatik duygularla izlemekten başka bir şey değil.

Messi'nin ise kariyerinin başında olağanüstü yeteneğini ve oyun zekasının yanına çalışma azmini katıp dünyanın zirvesine tırmanması ve gün geçtikçe farklı bir oyuncu profiline dönüşüp oyununa çeşitlilik katması inanılmaz. Beyler bunları başka oyuncular yapınca 'wow' falan diye anlatıyorsunuz bu adamlar basit gösterip yapıyor.

Son olarak Ronaldo Messi'den iyi veya Messi Ronaldo'dan daha iyi diyenle tartışmaya girmem çünkü her insanın bir resme farklı pencereden bakabilme yeteneği vardır ve oyunundan keyif aldığı kişiyi sever bu gayet doğal. Ancak gelip bu adamları eleştirmek trajikomik, hele ki basit laflarla eleştirmek saçmalığın daniskası. Oturup şükredin bence 125 yıldır futbolun oynandığı ortamda tarihin en büyük 2 futbolcusunu her hafta canlı izleme şansı yakaladığınız için.

• Cristiano kardeşimi çok seviyorum ama messi abi ya bambaşka...

• Ronaldo'ya arada bir balon falan derim şakasına da bu yorumu tamamen objektif yazacağım. Real Madrid'li arkadaşlar da güzel yazmışlar. Kendilerince haklılar.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. LeBron James gibi tek başına takım olan bir isim varken. Ne Messi ne Ronaldo tarihin en büyük sporcusu olamaz geçelim onları

Ronaldo'nun 3 dönemi var. Manchester United, CR9 ve CR7. MANU'daki Ronaldo, kanat oyuncusuydu. Top sürerdi, gol atardı, freekick atardı, bu kadar iyi bitirici değildi. RMA'ya geldiğinde 9 numarayken de bir süre böyle devam etti. Sonra gole dönük oynamaya başladı. Bitiriciliği gelişti, komple bir forvet oldu, arkasına da iyi orta sahalar gelince tamamen kaleye dönük oynuyordu. Baya gol attı, CL'de de iyi performans sergiliyor (özellikle bu yıl efsane oynuyor). Ya bakıyorum bu adamın oynadığı şekilde kaleye dönük oynayan Suarez var, Lewandowski var. Hangisi Ronaldo kadar gol atabiliyor? Boş kale golcüsü falan diyoruz ama onun sebebi çok iyi pozisyon bilgisi ve son vuruşları çok iyi yapabilmesinden geliyor. Kafa ile atıyor, rövaşata atıyor, son dokunuşu yapıyor. Hangi maçtı hatırlamıyorum, topu alınca hemen vurmayıp çekip gol atmıştı. Soğukkanlı bir oyuncu olduğu belli. Eski hayranlığı yapıp yok Eusebio, yok Fenomen Ronaldo dememek lazım. CR7 hepsinden iyi forvet. Tarihin en iyi forvetidir.

Messi'ye bakıyorum. 4-6-0'ın tam ortasında başlamıştı (transfermarkt'da santrafor olarak geçer ama 10 numara mevkisinde oynuyordu) Messi, top sürer, gol atar, oyun kurar. Topu aldığında o kadar iyi bilek hareketleri yapıyor ki Neymar gibi şova girmeden tek hareketle adam geçiyor. Yetenek desen tarihin en yetenekli oyuncusu diyebiliyorum (Belki karşı çıkılacak ama en yetenekli oyunculardan biri de Sergen Yalçın'dır). Kaleye 30 metre uzakta oynamasına rağmen o kadar gol atıp, oyun kurmak her oyuncunun yapabileceği bir iş değil. Eskiden Freekick atamazdı şimdi onu da atabiliyor ama penaltıları çok kötü.

Forumda çok karşılaştığım bir durumu daha anlatmak istiyorum. İstatistik ve başarı karşılaştırması. Doğruya doğru daha somut bir karşılaştırma yapılamıyor fakat Sir Ferguson'ın istatistik hakkındaki haklı bir cümlesi daha doğru. Mesela maç 2-0'ken x oyuncusu, 3 gol atmış maç 5-0 bitmiş. "Ooo x oyuncusu kral.", "3 gol attı işte dünyanın en iyisi." gibi cümleler başlıyor. Demiyorum ki üniversite 2. sınıfta verilen İstatistik ve Olasılık dersini alın da öyle karşılaştırma yapın. Maçlarda oyuna yaptığı katkı, ne kadar adam eksilttiği, kaç kere takımı pozisyona soktuğu vs. etkenler de önemlidir, hatta daha önemlidir. Örnek vermek gerekirse; Ronaldo'nun ya 2010 ya 2014 WC'da olması lazım. Gol atamamasına rağmen oynadığı her maç maçın adamı seçilmişti. Çünkü karşı taraf Ronaldo'ya göre önlem alıyor, onu kitlemeye çalışıyor. O sırada takıma pozisyon imkanı sağlıyor vs. Aynı şekilde 4-1 biten Roma maçında Messi'nin golü olmamasına rağmen whoscored'da en yüksek puanı almıştı ve maçın adamı seçilmişti. Mesela Ronaldo'nun ligde 22 golü var. Takıma katkısı %29, Immobile'nin %36. Ama Ronaldo'nun katkısı çok daha büyüktür. Örnekleri artırabilirim bu konuda.

İkisini de izleyip keyif almak lazım. Ama Messi bana göre çok ayrıdır.

• Arada benim de Ronaldo'yu övesim geliyor ama şu Bull Power gibi adamlar yüzünden hemen vazgeçiyorum
  • Bi ana başlık açın orda topluca tartışın her üye bi başlık açar oldu çöplüğe döndü forum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1ms0n

Bu mesaj silindi.
    Busquets'in ''al da at'' dercesine pasını gözden kaçırmamak lazım, net yardım var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.