Şimdi Ara

Meslek Lisesinden Başka Liseye Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
76.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar ben endüstri meslek lisesinde okuyorum ama okulu sevmedim diyebilirim bölüme elim yatkın değil ailem sokarkende pek fikrimi almamıştı o okul yüzünden koca bir yılım mutsuzluk ve asık suratla geçti tembel bi öğrenci olmama rağmen lise 2 de bilerek kaldım belki başka liseye geçirirler diye başka liseye geçebilirmiyi m acaba yanda ticaret meslek lisesi veya turizm ile ilgili bir lise vardı geçebilirmiyim acaba bilgisi olan var lise 1'den dersim yok

• mevzuata alakalı maddeyi verebilirim.

b) Farklı tür program uygulayan orta öğretim kurumlarından genel liselere öğrenci nakil ve geçişleri;

1) Hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflarda şartsız olarak,

2) 10 uncu sınıfın sonunda; geçeceği alana 9 uncu sınıfta kaynaklık eden derslerin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalamasının en az “ 3.00” ve alan değişikliğinde sorumlu olacağı dersler dikkate alınmadan üst sınıfa devam etmeye hak kazanılmış olunması durumunda ders yılı sonundan itibaren yeni ders yılının ilk bir ayı içinde yapılır.

Ancak sağlık durumu açısından öğrenim gördüğü alan/dalda öğrenime devam etmesinin mümkün olmadığına dair resmî sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuna dayalı isteklerde not şartı aranmadan yapılır.

Nakil ve geçiş isteği kabul edilen öğrenciler; önceki okullarında görmedikleri dersler ile gördükleri hâlde haftalık ders saati sayısı farkı bir ders saatinden fazla olan derslerden sorumlu tutulur ve bu öğrenciler, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları dönemlerinde sınavlara alınırlar.

10. sınıfı bilerek kaldığın için, bir bardak soğuk su içmeni tavsiye ederim.

başka birmeslek lisesi veya dala geçmek içinde,

Meslekî ve Teknik Orta Öğretim Okul/Kurumlarına Geçişler

Madde 11- Meslekî ve Teknik Orta Öğretim Okul/Kurumlarına Geçişler;

a) Farklı tür program uygulayan orta öğretim okul/kurumlarından meslekî ve teknik orta öğretim okul/kurumlarına geçişler için başvurular;

1) 9 uncu sınıf sonunda ve 10 uncu sınıfta başarısız olanlar, ders kesiminden itibaren yeni ders yılının ilk haftası içinde,

2) 10 uncu sınıf sonunda yapılacak geçiş başvuruları, telâfi eğitimi uygulanmak üzere ders kesimini takip eden hafta içinde

kuruma yapılır.

b) 10 uncu sınıf sonunda nakil ve geçiş yapmak isteyen öğrenciler, meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarının 10 uncu sınıf haftalık ders çizelgeleri ve öğretim programları esas alınarak seçtikleri alan/dala ait okumadıkları teorik ve uygulamalı meslek derslerinden yaz tatili süresince yoğunlaştırılmış olarak telâfi eğitimine alınırlar. Telâfi eğitiminin yapılabilmesi için en az sekiz öğrencinin başvuruda bulunması gerekir. Telâfi eğitiminin süresi yetiştirme programları ile ilgili esaslar çerçevesinde belirlenir.

Telâfi eğitimi programlarında öğrenci başarısını ölçme-değerlendirme ile devam-devamsızlık konularında, Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Telâfi eğitimine konu olan dersler ve yıl sonu notları 10 uncu sınıf Sınıf Geçme Defterlerine işlenir ve yıl sonu başarı ortalamaları yeniden belirlenir.

c) Telâfi eğitiminde, meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarına ait haftalık ders çizelgeleri ile öğretim programları uygulanır. Telâfi eğitimi uygulama planları, çalışma takvimine göre ders öğretmenlerince yapılır. Eğitim yoğunlaştırılmış olarak cumartesi ve pazar günleri de dahil yaz tatilinde yapılır.

d) Telâfi eğitimi sonunda; tüm derslerden başarılı olanlar ile yıl sonu başarı ortalamasıyla doğrudan veya sorumlu olarak sınıf geçmeye hak kazananların 11 inci sınıfa kayıtları yapılır. Başarısız olanlar önceki okullarında ya da sınıf tekrarı yapmamış olmaları kaydıyla meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarının 10 uncu sınıflarında öğrenimlerine devam edebilirler.

e) Meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarının farklı programlarında ve alanlarında öğrenim gören öğrenciler 10 uncu sınıf sonunda alanlarını değiştirmek istediklerinde de bu Yönerge hükümleri uygulanır.

burada ise telafi eğitimini göze almalısın. gen yanlış bir seçim yaparsan, senin için daha kötü olacaktır. mevzuatın ayrıntılarını başka bir topic'te verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 13 Ağustos 2013; 13:57:32 >

• dergul D kullanıcısına yanıt
    Bugün okuluma ve yanındaki okula gittim geçiş mümkün ama 1-2 sorun var şuan tam olarak kalmadım önümde sınavlar bunları verirsem 11 e geçerim yandaki lise beni 11.sınıftada kabul ediyor yanlız şöyle bir sorun var oda ticaret meslek lisesi ben ise elektrik öğrencisiyim 11.sınıfa geçersem ticaret beni kabul eder ama şöyle sıkıntı oluyor ben 10.sınıfta ticaretin meslek dersini görmediğim için inanılmaz zorlanabilirim binevi elektriğin 10.sınıfını görmeden 11.sınıfını görmek gibi şuan kararsızım sınava girmek ile girmemek arasında 1 hafta düşüneceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55ekrem

Bugün okuluma ve yanındaki okula gittim geçiş mümkün ama 1-2 sorun var şuan tam olarak kalmadım önümde sınavlar bunları verirsem 11 e geçerim yandaki lise beni 11.sınıftada kabul ediyor yanlız şöyle bir sorun var oda ticaret meslek lisesi ben ise elektrik öğrencisiyim 11.sınıfa geçersem ticaret beni kabul eder ama şöyle sıkıntı oluyor ben 10.sınıfta ticaretin meslek dersini görmediğim için inanılmaz zorlanabilirim binevi elektriğin 10.sınıfını görmeden 11.sınıfını görmek gibi şuan kararsızım sınava girmek ile girmemek arasında 1 hafta düşüneceğim
    yukarıda görebileceğin gibi cevabımda düzeltmeler yaptım. burada önemli olan doğru seçimi yapabilmek. çüükü telafi dersleri + normal dersler daha çok zorlayacaktır. sırf elektrikten kaçmak için ticareti seçersen, sorunlarınıda peşinden sürüklersin. o yüzdem, bu değişimi ve ticaret meslek lisesini isteğini, kendine göre tartmalısın.

• dergul D kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğin için öncelikle teşekkür ederim bu telafi işi sınıfta kalmayıp geçersem oluyor galiba müdür yardımcısıda demişti bunu bana ben 10.sınıfı yeniden okuyacam gibi ancak şuan içimde sebebsiz bi korku var ya ticarettede yapamazsam diye yaz tatilinin 1 ayı zehir olacak gibi bana bir kaç öğretmen tanıdığım gelcek ve bende internetten biraz ticaret lisesinin bölümlerini araştıracağım ama korkuyorum yanlışmı yapıyorum diye elektrikte kalsam yapamıyacağımı biliyorum fobi oluştu bu yüzden ya yapamazsam ya pişman olursam diye
  • quote:

İlgilendiğin için öncelikle teşekkür ederim bu telafi işi sınıfta kalmayıp geçersem oluyor galiba müdür yardımcısıda demişti bunu bana ben 10.sınıfı yeniden okuyacam gibi ancak şuan içimde sebebsiz bi korku var ya ticarettede yapamazsam diye yaz tatilinin 1 ayı zehir olacak gibi bana bir kaç öğretmen tanıdığım gelcek ve bende internetten biraz ticaret lisesinin bölümlerini araştıracağım ama korkuyorum yanlışmı yapıyorum diye elektrikte kalsam yapamıyacağımı biliyorum fobi oluştu bu yüzden ya yapamazsam ya pişman olursam diye
    Arkadaşlar ben teknik ve endüstri meslelk lisesinde 9. sınıfa gidiyorum..İstediğim hayal ettiğim okul bu değil..Otelcilik ve truzim lisesine gitmek istiyorum acaba geçebilir miyim ??????? alırlar mı yani ?

• ByHulk B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,Teknik liseyi istemiyorsan kalmaman en doğrusu 10.sınıfta pişman olabilirsin hayattan bıkarsın kaybetcek bişeyin yokmuş gibi gelir.Bundan 4-5 ay önce bende ticaret lisesine geçmek istemiştim kabul etmişlerdi seninkinide kabul ederler diye düşünüyorum anadolu isen geçebilceğini düşünüyorum düz hakkında fikrim yok ondada geçebilirsin heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direk duz liseye bile gecebilirsin. Fakat 1 saatten fazla fark varsa derslerde sorumlu olursun o derslerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByHulk

Arkadaşlar ben teknik ve endüstri meslelk lisesinde 9. sınıfa gidiyorum..İstediğim hayal ettiğim okul bu değil..Otelcilik ve truzim lisesine gitmek istiyorum acaba geçebilir miyim ??????? alırlar mı yani ?

9. sınıfta geniş bir seçim alanın var. ama girmek istediğin otelcilik ve turizm meslek liseleri, anadolu liseleri sınıfında oldukları için, sınavla öğrenci alırlar. ama otelcilik ve turizm yüksek okulları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Vengeance_

Direk duz liseye bile gecebilirsin. Fakat 1 saatten fazla fark varsa derslerde sorumlu olursun o derslerden

Ben endüstri meslek lisesinden düz liseye geçtim fakat sorumlu olduğum dersler hakkında hiç bir şey söylemediler.
  • ya ben yanlışlık la giyim üretimi bölümüne gittim bilişim bölümüne aynı okulda geçebilir miyim
  • quote:

Merhabalar arkadaşlar ben endüstri meslek lisesinde okuyorum ama okulu sevmedim diyebilirim bölüme elim yatkın değil ailem sokarkende pek fikrimi almamıştı o okul yüzünden koca bir yılım mutsuzluk ve asık suratla geçti tembel bi öğrenci olmama rağmen lise 2 de bilerek kaldım belki başka liseye geçirirler diye başka liseye geçebilirmiyi m acaba yanda ticaret meslek lisesi veya turizm ile ilgili bir lise vardı geçebilirmiyim acaba bilgisi olan var lise 1'den dersim yok

kardeşim şimdi geçiş var mı endüstriden ticarete? bende endüstri okuyorum 10.sınıf elektrik hayatımı çok kötü etkiledi bende bilerek kalıcam diye heves yaptım ve büyük ihtimal kalıyorum 2 gun once ticaret meslek lisesi müdür yardımcısıyla konustuk geçiş yok endüstride devam etmen gerekiyor dedi iyice moralım bozuldu 1 senem bosa gitti diye yanıyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan5134

quote:

Merhabalar arkadaşlar ben endüstri meslek lisesinde okuyorum ama okulu sevmedim diyebilirim bölüme elim yatkın değil ailem sokarkende pek fikrimi almamıştı o okul yüzünden koca bir yılım mutsuzluk ve asık suratla geçti tembel bi öğrenci olmama rağmen lise 2 de bilerek kaldım belki başka liseye geçirirler diye başka liseye geçebilirmiyi m acaba yanda ticaret meslek lisesi veya turizm ile ilgili bir lise vardı geçebilirmiyim acaba bilgisi olan var lise 1'den dersim yok

kardeşim şimdi geçiş var mı endüstriden ticarete? bende endüstri okuyorum 10.sınıf elektrik hayatımı çok kötü etkiledi bende bilerek kalıcam diye heves yaptım ve büyük ihtimal kalıyorum 2 gun once ticaret meslek lisesi müdür yardımcısıyla konustuk geçiş yok endüstride devam etmen gerekiyor dedi iyice moralım bozuldu 1 senem bosa gitti diye yanıyorum şimdi.

Olması lazım bana var demişlerdi

• Arkadaşlar ben bu sene liseye geçeceğim anadolu meslek lisesi kazandım ama ben meslek değil Anadolu lisesi okumak istiyorum anadolu meslekten normal Anadolu ya geçebilir miyim ?

• Arkadaşlar ben özel okulda okuyorum bu sene lise 3. sınıfım maddi nedenler yüzünden liseye devam edemeyeceğim düz liseye geçersem lise 3 olarak mı devam ederim ? yoksa lise1den tekrar mı
  • Arkadaşlar merhaba ben 10. Sınıf Uçak Bakım alanında öğrenciyim. Mesleği sevmedim o yüzden anadolu lisesine gitmek istiyorum. Fakat size sorum şu olacak ben hiç almanca görmedim onlar gördü ve 1. Sınavları oldular gittiğimde nasıl olur bu işler ? Allahını seven biri cevap atsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mrte99

Arkadaşlar merhaba ben 10. Sınıf Uçak Bakım alanında öğrenciyim. Mesleği sevmedim o yüzden anadolu lisesine gitmek istiyorum. Fakat size sorum şu olacak ben hiç almanca görmedim onlar gördü ve 1. Sınavları oldular gittiğimde nasıl olur bu işler ? Allahını seven biri cevap atsın
    11.sınıf sağlık meslek okuyorum anadolu lisesine geçebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

hocampuanın yetiyorsa geciş yapma imkanı var mıymıs ogrenebıldın mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: apwbdumblodore

quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

hocampuanın yetiyorsa geciş yapma imkanı var mıymıs ogrenebıldın mı

malesef artık geçemessin diyorlar....
  • Merabalar ben şuan 10. Sınıfı bitirdim 11 sınıfa tesekkur belgesiyle gectim meslek lisesinde okuyorum ve bölümüm çocuk gelişimi ama benim sorunum meslekden teknik liseye geçmek okudugum okul meslek ve teknik lise ama okulun teknik programi yok bu yuzden teknik olan baska okula nakilimi aldirmak istiyorum ama müdürler veya rehber öğretmenleri beni hicbir şekilde doğru düzgün bilgilendirmiyor eğer nakil aldirirsam teknik programına gecebilirmiyim yardiminiza ihtiyacım var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.