Şimdi Ara

Meslek Lisesi YGS-LYS ile ilgili bi soru lütfen yardımcı olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ben Meslek Lisesindeyim bölümüm bilgisayar ve bu sene sınava giricem ama sorum olcak.Ben 4 senelik üniversite istiyorum bunun için lys ye girmek zorunda mıyım.Yoksa sadece ygs ye girersem 4 seneliğe gidebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim..



  • öğretmenlik istersen ygs ye girmen yeterli
    mtok mühendislik flan istersen gys +lys girmen gerekir
  • Kendi bölümüne gitmek istiyorsan YGS ile alıyorlar. Sanırım siz sayısalsınız. Gitmek istediğin üniversite ve bölümünü yazarsan yardımcı olurum.
  • YGS 1(sayısal) ile İlkokul Bilgisayar öğretmenliği, YGS 6(eşitağırlık) ile Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Bilgi Yönetimi bölümlerini tercih edebilirsin.(okul puanın 105 üzerinden gelir.)

    LYS ye girip MF 4 puan türüyle Meslek Liseliler için açılmış özel kontenjana sahip mühendislikleri tercih edebilirsin. Bölümün bilgisayar oldugu için Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik - Elektronik Mühendisliği tercih edebilirsin.(okul puanın 75 üzerinden gelir.) Bu kontenjanlara sahip bölümler Teknoloji fakultesi adı altındadır ve yanlarında M.T.O.K yazar. Ama sadece 1 kaç üniverstede var şuan bu kontenjanlar. Bu seneki tercih kitapcıgını iceliyerek bulabilirsin bu bölümleri. (Tablo 4a)

    Ha bide M.T.O.K okuyup üstüne yarım dönem formasyon eğitimi alırsan (istek üzerine bu) teknik,meslek liselerinde bilgisayar yada elektrik elektronik öğretmeni olabilirsin. Zaten lisede öğretmen olmak için artık başka yol yok. Mühendislik okuyup üstüne formasyon alıp ögretmen olcan.(Biliyorum çok sacma ama burası Türkiye.)

    Eğer alan dışı tercih yaparsan, örneğin : tıp, herhangibir mühendislik okul puanın 60 üzerinden gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24 -- 7 Eylül 2011; 23:25:08 >




  • yani sadece mühendislik için mi lys ye girmek zorundayım
  • İdealine bağlı o. Eğer sadece kendi alanın olsun istiyosan evet sadece mühendislik için lys ye girmek zorundasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.