Şimdi Ara

Meslek Lisesi ve İyi Bir Üniversite (İmkansız mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben Maçka Akif Tuncel Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde 10.sınıf, bilişim bölümünde EML öğrencisi olarak okuyorum.

Benim ileride üniversitede seçmek istediğim bölüm Bilgisayar Mühendisliği. Gerçekten iyi bir üniversite de bilgisayar mühendisliği okumayı çok istiyorum, fakat sanırım insanların söylediğine göre böyle birşeyi başarmak bir meslek lisesi öğrencisine göre "imkansız" denilecek kadar zor bir durum. Gerçekten öyle mi? TL'deki öğrencilerden tek farkım, kültür dersi görmüyor olmam. Matematik, Fizik gibi sayısal derslere aşığım diyebilirim.

Gerçekten matematik ve fizik konularını seviyorum ve kendi kendimi ileri matematik konusunda geliştirmeye çalışıyorum.. Kitaplığım birsürü matematik, fizik ve yazılım kitaplarıyla dolu. Neyse.. Yukarıda da belirttiğim gibi, iyi bir üniversite de hatta mümkünse yurtdışında (Amerika) iyi bir üniversiteye girmeyi istiyorum. Fakat sizce başarabilir miyim? Neden insanların zihni olumsuzluk düşünceleriyle dolu? Neden insanlara Amerika'da okumak istiyorum dediğimde, benimle dalga geçiyorlar? Meslek lisesi olduğum için mi?

Meslek lisesinde olduğum için intihar etmeyi bile düşünüyordum.. Bir süre sonra bazı insanlar beni motive etmeye başladı, ama motivasyonu bozan insan sayısı fazla olduğundan dolayı motivasyon seviyem tekrar düştü.

Bir meslek lisesi öğrencisi olarak nasıl kendi kendime çalışıp iyi bir üniversite de mühendislik bölümünü kazanabilirim?

Lütfen yardımcı olun, beni bu konuda bilgilendirin.. Son zamanlarda sırf bu düşünceler yüzünden hayattan soğumaya başladım..
    Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

• Sana bir örnek bill gates okuldan atıldı ama microsoftu kurdu ?
    böyle bir şey yok arkadaşım eğer istersen okursun başarabilirisin bak einstein de okuldan atılmıştı ama adam atomu parçaladı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fariz35

Sana bir örnek bill gates okuldan atıldı ama microsoftu kurdu ?
    böyle bir şey yok arkadaşım eğer istersen okursun başarabilirisin bak einstein de okuldan atılmıştı ama adam atomu parçaladı ?

Doğru ama sonuçta onlar bir üniversiteye girdi. Mesela Bill Gates, Harvard üniversitesine girmişti fakat atıldı.
    Ben de bu tür iyi üniversitelere girebilsem keşke.. Böyle bir şeyin kesin mümkün olduğunu bilsem, çok büyük bir azimle çalışırım.
  • Artik katsayi da kalkti otur çalis kazan isinin adi ne :) de bu arada sormadan edemiycem madem mat ve fizik asigisin neden duz lise sayisal degil de meslek okuyorsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonometrist_

Artik katsayi da kalkti otur çalis kazan isinin adi ne :) de bu arada sormadan edemiycem madem mat ve fizik asigisin neden duz lise sayisal degil de meslek okuyorsn

Ailemin de benim de liseler hakkında pek bilgimiz yoktu. Bu yüzden de liseye girerken yönlendiren de olmadı. Yani aslında istemeden meslek lisesinde okuyorum.. Sıkı sıkı çalışmaya başlayacağım bundan sonra.. İnşallah dediğin gibi katsayı'nın faydası olur da bende diğer öğrenciler gibi iyi bir üniversite kazanırım.
  • Valla sana şu kadarını söylyim kardeşim. Benim meslek lisesi bilgisayar çıkışlı arkadaşım var çocuk katsayı maduru oldu 2010 da ygs ye girdi 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazandı azmetti çalıştı şu anda boğaziçi bilgisayar mühendisliğinde okuyor. Ki imkansız gibi gözüktüğü halde düz liseden tıp kazanan da 2-3 tane arkadaşım var anadolu lisesi mezunu kötü bölüm okuyan da var katsayı kalktı önünde bi engel yok benim sana tavsiyem şimdiden sınava yoğunlaş çünkü bildiğim kadaryıla son senelerde sizde staj da var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonometrist_

Valla sana şu kadarını söylyim kardeşim. Benim meslek lisesi bilgisayar çıkışlı arkadaşım var çocuk katsayı maduru oldu 2010 da ygs ye girdi 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazandı azmetti çalıştı şu anda boğaziçi bilgisayar mühendisliğinde okuyor. Ki imkansız gibi gözüktüğü halde düz liseden tıp kazanan da 2-3 tane arkadaşım var anadolu lisesi mezunu kötü bölüm okuyan da var katsayı kalktı önünde bi engel yok benim sana tavsiyem şimdiden sınava yoğunlaş çünkü bildiğim kadaryıla son senelerde sizde staj da var...

O hangi dünyaymış ya? 2010 YGS'de 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazanıp sonra katsayı farkı kalkınca Boğaziçi Bilgisayar Müh mü kazanıyor? Senin puanlardan felan haberin yok galiba?

İstediği kadar katsayı maduru olsun anca 2 yıllık bilgisayar programcılığı tercih edebilecek insan, katsayı farkı kalkınca Boğaziçi Bilgisayar Müh. kazanamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende meslek lisesi mezunuyum.Meslek lisesi mezunu bir arkadaşım mtoktan inşaat mühendisliğini kazandı lysde sadece barajı geçti.sende bilgisayar mühendisliğinide çok rahat kazanabilirsin. bu arada şimdi aklıma geldi tanıdığım bir arkadaşım oda meslek liseli istanbulda bilgisayar mühendisliği okuyor şuan (mtok değil)çalışınca yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordnes -- 16 Ocak 2013; 22:12:19 >
  • Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu

aklından çıkarma.

• Mezuna kalıp 3 sene günde 4 saat kasabilirsiniz pek farketmez diğerleriyle

Edit: görmemişim 3 sene önce yazdığını aca şimdi nerede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schmeiblak -- 3 Haziran 2017; 16:56:20 >
  • Merhaba bende meslek lisesi bilişim bölümündeyim ŞU ANDA NE YAPIYORSUNUZ hangi yolu izlediniz merak ediyorum yanıtlarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.