Şimdi Ara

MESLEK LİSESİ ALAN SEÇİMİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kardeşim bu sene 9.sınıfı tekrar okuyacak. Kendisi düz liseye gidiyordu ama şimdi meslek lisesine kaydettirmeyi düşünüyoruz. Yalnız 9. sınıfı okuduktan sonra Elektrik-Elektronik alanını mı yoksa Makina alanını mı önerirsiniz. Meslek lisesine ikna edebilmem için kendisine hangi alanı övüp sevdirmeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum acil.. Teşekkürler...

• Merhaba kardeşim makinayı tercih etmenizi önerebilirim. Çünkü herkes elektriğe gidiyor :( . Ama imkanınız varsa bilişimde önerebilirim. Görşmek üzere
  • Bence çocuğun istediğine göre hareket edin belki başka birşey istiyor övüp sevdirmektense yapacagı işe gore hareket etmeli sonra vebali sizde kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

Bence çocuğun istediğine göre hareket edin belki başka birşey istiyor övüp sevdirmektense yapacagı işe gore hareket etmeli sonra vebali sizde kalır

Ya onu tanısanız böyle demezsiniz aslında. Çünkü onun bi isteği falan yok. Ama en azından belki biz bu mesleklerin bir kaç güzel yanını söylersek ikna olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler :)
  • makina ve elektrik 2side iyi bölüm ama bu bölümler teknik lise olarak yoksa hiç göndermeyin
    kardeşiniz devamsızlıktan mı kaldı derslerden mi
  • çocuğun hayatını karartmayın :) düz lisede çalışmayan adam meslek lisesinde hiç çalışmaz ayrıca "meslek lisesine gitsin de en azından bitirince elinde bir mesleği olur" diye bir olay de yok, doğru dürüst bir meslek öğretmiyorlar. Meslek lisesinde verilenlerden daha fazlasını sen isteyeceksin ki bir şey olabilesin o da yoksa hiç zorlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itükum

makina ve elektrik 2side iyi bölüm ama bu bölümler teknik lise olarak yoksa hiç göndermeyin
    kardeşiniz devamsızlıktan mı kaldı derslerden mi

Derslerden kaldı malesef 10 zayıf var arkadaşları meslek lisesinde ve hiç zorlanmadıklarını söylüolar kendiside artık meslek lisesine geçmek istiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp tercihi yardım
    geçen hafta açıldı
    Tıp ders seçiminde yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9.sınıf sonunda teknik liseye geçmesini öneririm. teknik lise end. mesleğe göre daha avantajlı yinede kendi kararına kalmış
  • Makine ama Makineninde kendi arasında dalları var. Ressamlığıda var "amele" işi olarak adlandırılan bölümüde var. Elektrik bilişimdede bu şekilde. Her okulda her bölüm olmayabiliyor.

Ressamlık ise önerilebilir. Şu anda dersler nasıl veriliyor bilmiyorum ama bizde mat fizik kimya geometri dersleri verilmiyordu. (alanımız sayısaldı ama edebiyat tarih felsefe varken sayısal derslerimiz yoktu) Yani üniversite düşünüyorsa veya düşünücekse (insanların fikirleri ilerde değişebiliyor) çok zorlanıcak ve size kin dahi besleyebilir.

Teknik liseye geçmesi daha iyi olur tabi. Yarım yamalakta olsa dersleri alır en azından. (Eğer çalışmayan biriyse kalabilir.)

Ayrıca meslek lisesinden meslek lisesine fark oluyor hocam. İyi bir meslek lisesinden mezun bir makine ressamı ile kıytırık bi yerden mezun arasında fark oluyor. Kendini geliştirmekte önemli. Okulu bitirir bitirmez üniversite okumadan hemen işde bulabilirsin. Ama okul yatarak geçmişsen (ki meslek liselerinde bu oldukca basittir) mesleğin hakkında birşey bilmeden- yarım yamalak bilginle mezun olursun.

Meslek liselerin genel anlamda ortamları iyi değildir. O okulda kuracagı arkadaslıklarda büyük ihtimalle kardeşinize yarardan cok zarar verir. Tekrar düşünün meslek lisesi olayını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 28 Haziran 2011; 15:05:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Makine ama Makineninde kendi arasında dalları var. Ressamlığıda var "amele" işi olarak adlandırılan bölümüde var. Elektrik bilişimdede bu şekilde. Her okulda her bölüm olmayabiliyor.

Ressamlık ise önerilebilir. Şu anda dersler nasıl veriliyor bilmiyorum ama bizde mat fizik kimya geometri dersleri verilmiyordu. (alanımız sayısaldı ama edebiyat tarih felsefe varken sayısal derslerimiz yoktu) Yani üniversite düşünüyorsa veya düşünücekse (insanların fikirleri ilerde değişebiliyor) çok zorlanıcak ve size kin dahi besleyebilir.

Teknik liseye geçmesi daha iyi olur tabi. Yarım yamalakta olsa dersleri alır en azından. (Eğer çalışmayan biriyse kalabilir.)

Ayrıca meslek lisesinden meslek lisesine fark oluyor hocam. İyi bir meslek lisesinden mezun bir makine ressamı ile kıytırık bi yerden mezun arasında fark oluyor. Kendini geliştirmekte önemli. Okulu bitirir bitirmez üniversite okumadan hemen işde bulabilirsin. Ama okul yatarak geçmişsen (ki meslek liselerinde bu oldukca basittir) mesleğin hakkında birşey bilmeden- yarım yamalak bilginle mezun olursun.

Meslek liselerin genel anlamda ortamları iyi değildir. O okulda kuracagı arkadaslıklarda büyük ihtimalle kardeşinize yarardan cok zarar verir. Tekrar düşünün meslek lisesi olayını.

Teşekkür ederm bilgileriniz için. Aslında bende makine mühendisliği okuduğum için makine bölümüne gitmesini istiyorum. Fakat o bölüme ilgi duyarmı duymazmı onu bilemiyorum işte. Ama bugun yaşadığımız bu ülkede hangimiz ilgi duyduğumuz mesleği yapıp para kazanabiliyoruz ki.. Artık araştırcaz düşüncez en iyisini yapmaya çalışcaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: itükum

9.sınıf sonunda teknik liseye geçmesini öneririm. teknik lise end. mesleğe göre daha avantajlı yinede kendi kararına kalmış

Galiba onun içinde ortalamasının eski sisteme göre 3 yeni sisteme göre 55 olması gerekiyormuş. Ama teknik lisenin end mesleğe göre daha avantajlı olduğunu bende duymuştum. İnş o da geçebilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.