Şimdi Ara

MESLEĞİ TEKNİK RESSAM OLUPTA İŞ BULAMAYAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

MESLEĞİ TEKNİK RESSAM OLUPTA İŞ BULAMAYAN VAR MI?

(En Son Oy Tarihi: 26.2.2025)
Giriş
  • ARKADAŞLAR MESLEĞİ TEKNİK RESSAM OLAN VE İŞ BULAMAYAN VAR MI. NEDENLERİYLE BERABER YAZAR MISINIZ? AYRICA BİLDİĞİNİZ PROGRAMLARIDA YAZIN.

• bakalım kim hangi programları biliyor:)

ben makine mühendisliği 4. sınıf ogrencisiyim teknik ressam olarak okul okumadım ama autocad solidworks catia ansys abaqus adams patran ve biraz da dytran biliyorum bakalım seneye daha da ogrencem:)
  • Pek çok cad-cam programları bilmenin ne önemi var sormak istiyorum? Piyasayı bilen bir insan olarak çok program bilmenin size fazla bir getirisi olmaz diyorum. Hani kerevizi yersin ama verdiği enerji, yerken yaktığınız enerjiden daha fazladır ya onun gibi.. Tek program kullanın ama ona hakim olun, hepsine hakim oluyorum diyerek kendinizi kandırmayın. Örneğin herkes AutoCAD profesörü olduğunu iddaa eder ama bildiği komut sayısı 100 ü geçmez. Neyse, bunları sizde göreceksiniz zaten zamanla.. Bir dil bilen bir insan, iki dil bilen iki insandır ama, iki program bilen iki insan değildir. Çünkü bu programların hepsi aynı işi yapıyor.

Ben her işimde Pro Engineer kullanıyorum. Karalama tahtası olarak kullanmak için ve basit iki boyutlu çizimler için AutoCAD kullanıyorum. Mastercam, Solidworks, Cimatron biliyorum ama kullanmıyorum, hatta unuttum bile sayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakidoruk -- 25 Haziran 2009; 21:19:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Bu cad-cam programlarının ne önemi var sormak istiyorum? Piyasayı bilen bir insan olarak çok program bilmenin size fazla bir getirisi olmaz. Hani kerevizi yersin ama verdiği enerji, yerken yaktığınız enerjiden daha fazladır ya onun gibi.. Tek program kullanın ama ona hakim olun, hepsine hakim oluyorum diyerek kendinizi kandırmayın. Örneğin herkes AutoCAD profesörü olduğunu iddaa eder ama bildiği komut sayısı 100 ü geçmez. Neyse, bunları sizde göreceksiniz zaten zamanla..

Ben her işimde Pro Engineer kullanıyorum. Karalama tahtası olarak kullanmak için ve basit iki boyutlu çizimler için AutoCAD kullanıyorum. Mastercam, Solidworks, Cimatron biliyorum ama kullanmıyorum, hatta unuttum bile sayılabilir.

söylediklerine katılıyorum ama şu şartlar altında. insanın birden fazla program bilmesi ve öğrenmek istemesi güzel şey ama her açıp kapadığı programı ben biliyorum demesi doğru değil. çevremdede var örnekleri.
    Cliff -Lee- Burton adlı arkadaş sözlerimi üstüne almasın. benim lafım ona değil. onun saydığı programları bilip bilmediğini bilmiyorum çünkü. ben genele bakarak konuştum.

• autocad ve catiaya ileri seviyede hakimim ve piyasayı bilerek konuşuyorum fordda staj yaptım arge kısmında bulundum teknik ressam olarak ne kadar işinize yarar bilinmez ama ford gibi büyük bi fabrikanın argesini hedefliyorsanız bunlar şart kaldıki ordada bunu şart olarak resmen koştular çok programa hakim olan mühendisin nası el üstünde tutulduğunu orda gordum bu bi ornek bursada dünyanın en büyük abkant pres üretim fabrikası var adını tam hatırlayamıyorum orada catia solid ansys abaqus gibi programları temel olarak şart koşuyorlar nastran patran dytran hypermeshi de işe almak için şart koşuyorlar bizzat başvuran biriyle gorusmem sonucu ogrencim bunu da hedeflerim arasında adını vermek istemediğim bi şirket gibi internetten tasarım ve analiz desteği vermek var bunun içinde çok program bilmek gerekiyor ha teknik ressam için abaqus nastran patran vs. ne kadar lazım tartışılır çünkü bunların hepsi analiz programıdır ama benim için şart

• ben makine teknikeriyim. lisede 4 yıl (1 yılı ingilizce hazırlık) olarak makine bölümü üzerine okudum. üstüne 2 yılda ön lisans fakültesini bitirdim. yani anlayacağın 5 yıl boyunca makine bölümü okudum. 2 yıldırda piyasada çalışıyorum teknik ressam olarak. yani fiili olarak 7 yıldır bu işin içindeyim. ama şu iki yıllık iş hayatımda anladım ki insanlara bilgilerinden ötürü değil sahip olduğu etiketten ötürü değer veriyorlar. neden makine mühensisi olmadın diye soracak olursan anadolu meslek lisesi okuduğum için ÖSS sınavında katsayı adaletsizliğine takılıyorduk. ama seneye bu engel kalkacak. makine bölümü öğretmenliği kazandım ama gitmedim. seneye sınava girip nasipse makine mühendisi öğrencisi olmak istiyorum. bence ülkemizde yeterince bilgisiz mühendis var. bu ülkenin ben ve benim gibi bilgili mühendislere ihtiyacı var.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thytechnic-_- -- 25 Haziran 2009; 21:38:08 >

• muhakkak oyle piyasada binlerce makine mühendisi var ama aralarından sıyrılmak çok kolay çünkü çoğu sadece mezun olmuş kendini geliştirmek adın bişe yapmamış umarım kazanırsın mühendisliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis olan varmı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cliff -Lee- Burton

muhakkak oyle piyasada binlerce makine mühendisi var ama aralarından sıyrılmak çok kolay çünkü çoğu sadece mezun olmuş kendini geliştirmek adın bişe yapmamış umarım kazanırsın mühendisliği

teşekkür ederim. umarım sende iş hayatında başarılı olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thytechnic-_- -- 25 Haziran 2009; 21:42:07 >
  • up (ankette yeterince oy yok)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.