Şimdi Ara

Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
79.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

    Tavası olur mu?Ben ızgara,mangalda balık kızartmayı bilmiyorum.Sardalya gibi tavada kızartmayı bilirim.




  • bazı yerlerde palamut da koyarlar ama daha pahalıdır fiyatı.
  • arkadaşlar açıklamış ztn uskumru balığıdır o norveçten ithal gelir

    soğuk hava deposunda tutulurlar yiyip yiyebileceğiniz en yararlı balıktır. biz kışın her hafta alırız noreç uskumrusunu. fırında ızgara bölümünde süper oluyor. hiç yağ eklemiyoruz tepsiye balığın kendi yağı yetiyor zaten.

    ben bayıla bayıla yiyorum. millet kötü sanıyor almıyor giidp hamsi alıyolar şaşıyorum

    ama yazın almanızı önermem yani ya halden gidip alın yada güvendiğiniz balıkçıdan. çünkü hava sıcak olduğu için balıklar burada eriyebilir.

    donmuş sonrada eriyerek beklemiş balık zehirler...
  • Uskumru
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

    Tavası olur mu?Ben ızgara,mangalda balık kızartmayı bilmiyorum.Sardalya gibi tavada kızartmayı bilirim.

    yağlı balık olduğu için tavası biraz ağır oluyor.
    mangala direk atıyorsun. un falan sürmeden. teli iyice yağlamak gerekiyor yapışmaması için.
    ben mesela balığın kafasını attırmıyorum, balığı ızgaraya koymadan önce bu kafayla teli siliyorum yağlanmış oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

    Tavası olur mu?Ben ızgara,mangalda balık kızartmayı bilmiyorum.Sardalya gibi tavada kızartmayı bilirim.

    yağlı balık olduğu için tavası biraz ağır oluyor.
    mangala direk atıyorsun. un falan sürmeden. teli iyice yağlamak gerekiyor yapışmaması için.
    ben mesela balığın kafasını attırmıyorum, balığı ızgaraya koymadan önce bu kafayla teli siliyorum yağlanmış oluyor.

    sıcak havalarda alırken dikkat etmek lazım. balık çabuk bayatlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 03-09-2007 -- 25 Temmuz 2009; 15:13:47 >




  • izmir güzelbahçede ferhat büfe mi öyle bi yer vardı ne koyuyo bilmiyorum ama yok böyle bi tad ya
  • Ayrı ayrı satıyorlar ister palamut ister uskumru fiyatları değişik ikisininde.
  • çinegne palamudu satan dao luyor da bilmek lazım, genelde uskumru

    ve horttt

  • mangalda yaparım genelde şahane olur
  • Herkes kafadan birşey yazmışda en iyi balık ekmem trakonya balığı ile olur bulması biraz zordur ama ararsanda bulursun TRAKONYA
    Izgarası güzel olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamNon -- 13 Ocak 2012; 14:53:27 >
  • Balik yenir mi ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütüphane

    Balik yenir mi ya

    Sen ne yapmakta kullanıyorsun?
  • İthal norveç uskumru
    Palamut
    Hamsi

    Balık ekmek dedinmi akla bu balıklar gelir. Uskumru soğuk deniz balığı olduğu için yağlıdır ve kokar. Bu yüzden evde tava yapılmaz pek. Izgarada yapılır. En faydalı balıklardan biridir yalnız. Eminönünde git ye güzeldir. Kılçıksız olur genelde.. Ortadaki büyük kılçığı alıp öyle kızartırlar. Bana kalırsa bol kıvırcık limon ile yarım ekmek hamsi daha güzeldir. Uskumruda yine orta kılçığı alınsada sırt kısmında vs ufak tefek kılçıklar oluyor yerken rahatsız ediyor ayıklaması vs..
  • en iyi f/p ürünü hamsidir bence.
  • Yolunuz Karaköy tarafına düşerse mutlaka deneyin. Hatta yolunuzu oraya düşürün. Gerçekten balık ekmek nasıl bu kadar lezzetli olabiliyor siz de şaşıracaksınız.
    http://www.2kafadar.com/istanbulda-en-guzel-balik-ekmek-emin-usta/
  • Uskumru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balık-ekmek artık iş yapmıyor. En son Haziran'da yedim, kılçığın balığı vardı resmen. Yemedim bile. Kediye verdim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.