Şimdi Ara

Meşale yakmak, bununla övünmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet, bir ilgi çekme başlığım daha. ama deseydim ki meşale yakmak müthiş bir şey o zaman sıkıntı olmazdı...

HER NEYSE,

şimdi meşale yakma ile bununla övünen bir memleketteyiz. nedenleri var, çünkü sporda başarılı olmadığımız için, yarış noktasında başarılı olamadığımız için taraftarlar olarak insanlar kendilerini bir şekilde öne çıkarmak istediklerinden meşale şov gibi işlere giriyorlar, mesele popülarite arttırma ilgi çekme..

meşale yakmayı ilgi çekici hale getiren şey orta okul lise yıllarına dayanıyor, o dönemlerde okul maçları, sonra bildiğimiz bu maçlarda taraftarlar meşale yakarlar ve biz büyüleniriz, gözümüzde bu şeyi büyütürüz.

sonra biz büyürüz, meşale yakma imkanı olan neresi varsa maç, sokak kutlama bunu yaparız....

peki meşale çok mu masum bir şey?

1- kişileri kör edebilir, yakabilir, insanlara zarar verebilir,
    2- kulübe maddi manada ceza getirebilir, men edilebilir, maç iptal edilebilir
    3- maç zevkini bozar, ara verdirtir, insanların maç keyfini bozar
    4- meşale yakılan taraftaki insanların zarar görme tehditi altında bulunması neden olur, bir grup mağdur bırakılır, düşünsenize orada bulunan bir anneyi, amcayı,

---

sonra geçen sene şamp kutlamaları. bir kutlama yapılıyor, bir anda meşaleler yakıldı, il dışından gelen yani ben gibi, mesele ben değilim, verdiği yol masrafına yazık oldu çünkü bu yüzden kutlama bitti, her yer duman altı oldu.

meşale bize ne katar, nedir bunun olayı? elinde bir şeyi yakıyorsun topluca, bunun zevki nedir, olayı nedir?

geçen birisiyle tartıştım, kendisi buna tribün kültürü diyor. zarar verici bir maddenin kültürü nasıl olabilir ki? bu kişilerin bir yakını allah kourusun bundan zarar görse ne olacak?
    ben aklı başında, olgun, çevresini düşünen, empati kurabilen insanların meşale yaktığına tanık olmadım, bu kişiler eğer yaktıysa ilk yakışı, gençlik ateşiyle olmuştur, bir meraktır, ama şuanda yaşını başını almış 20 lere gelmiş ve üstü kişiler için bunu diyemem çünkü bunun adı SERSERİLİK.

--------

doğu toplumları gelişemedikleri için bu tür şeylerle ön plana çıkmaya çalışıyor. meşale yakmayı övmek, teşvik etmek ile silahlarla poz veren ortadoğuluların kafası aynı kafa.

--------

9gag mı neydi, gs nin malaga maçındaki tribün şovuyla münih'in şamp ligindeki taraftar fotoğrafını paylaşmış,,,, herkes zannediyor ki bu noktada övünmemiz gerek. hayır, onun paylaşma amacı sadece bir espri yapmak.... adamlar hazırlık maçında bile neredeyse stadı yakacak, bunlar finalde sadece bayrak sallıyor diyor, bayernliler neden stadı yakmıyor demiyor,!!! asla bu doğrudur demiyor. yukarıda dedim ya, popülarite sağlamak adına bu yapılıyor, çünkü ben bunu yakarsam habere çıkarım, belki konuşulurum, hiç birisi olmuyorsa en azından staddaki millet benim olduğum kısma bakar gururlanırım sanki bir halt ediyormuşum gibi.... düşünün o meşale yakanlardaki havayı, çok gördüm bunları lisede, ortaokulda.

birisi o paylaşımın altına güzel bir yorum yapmıştı, stadı yakmanın nesi övünülecek bir şey?
    ------------

• Gerçek hayatta nasıl birisin? Cidden biraz kendini anlatsana...
  • selçuk yok beyler dağılın
  • Önyargıları bi tarafa bırakında adam haklı, meşale herşeyiyle zararlıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Meşale yakmak, bununla övünmek
  • Okumadım ama başlıktan anladığım kadarıyla söyleyeyim, adam haklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha galatasaray bölümüne girmeden patos dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Meşale yakma cezası nedir
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.