Şimdi Ara

Oyunlarda işlemcinin fps katkısı oluyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz öncede bir konu açmıştım işlemcim darboğaz yaparmı diye arkadaşlar saolsun yardımcı oldu aynı konuya yazmak istemedim şimdi benim işlemcim intel core2 quad Q9300 ac4 ve battfield 4 bitirmek istiyorum onun içinde 1 ekimde ekran kartı alcam asus veya saphıre R9 270x almayı düşünüyorum fakat ac4 te işlemcim darboğaz yapmaz çünkü arkadaşım var bu tür oyunları bitirdi ac4 batfield crysis 3 filan tabi ekran kartı 6570 kötü ama darboğaz söz konusu olmadı full çözünürlükte detayları ellemeden oynadı fakat benim asıl öğrenmek istediğim işlemcinin oyunlara fps katkısı varmı yoksa sadece kaldırabildiği oyunları açıp işi ekran kartına mı bırakıyor ?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • benim işlemciyle ac4 full ayarda oynayabilirmiyim sizce ?
  • İşlemci ne kadar eskiyse o kadar çok yeni nesil ekran kartlarına darboğaz yapar. İşlemci performansının etmenleri sadece işlemci hızı değildir. Litografisi, L2 önbelleği vs. çok fazla fark yapmaktadır. Sadece işlemci bakımından düşünme RAM hızlarıda önemlidir, anakartının yeni olması ve desteklediği şeylerde önemlidir, işlemcinin ne kadar şey desteklediğide önemlidir. Özellikle yeni çıkan işlemci, anakart, RAM vs. alabiliyorsan al ki (yeni kasa toplayacaksan) en yeni oyunlarda bile takılma yapmasın. Şu anki bir i7 2.4 GHz 4 çekirdek bir işlemci Pentium 4 3 GHz'den katlarca kez daha üstün bunu unutma. Laptoplardan örnek verecek olursak bende bir tane laptop var ve Core 2 Duo 2.1 GHz işlemci var. Oyunun çalışma frekansı 2.4 GHz olsa bile sen bu oyunu 2.1 GHz bir işlemcide oynayabilirsin yeni nesil olduğu sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 28 Ağustos 2014; 17:59:48 >
    Intel Core i5 650 3.2 GHz dual-core (3.6 GHz OC and HyperThreading) 32nm LGA1156 CPU // ATi Radeon HD 4650 1GB 128Bit 600 MHz GPU // Kingston 6GB DDR3 1333 MHz RAM // Seagate 3 TB 5400 RPM HDD // 300W PSU // Foxconn H55MXV LGA1156 Anakart // Windows 7 Ultimate 64 Bit

• fenerbahceli07 F kullanıcısına yanıt
    Peki benim işlemci nasıl yeni oyunlarda takılmalar olurmu ac4 battfield 4 far cry 3 watch dogs
  • ac4 gicik optimizasyon ozurlusu bir oyun yuksek sistemlerde sikayet gelir adam anakart onboardla bitirdim der ne yaptigi belli degil yani o oyunu baz alma ama oynarsin hasbel kader ayarlarla oynayip.ozurlu olmayan bir oyun soyle mesela bf3 oynar misin multi?270x ile gayet guzel oynanir.bf4 single da oynanir ama multisinde yine oyundan kaynaklanan sorunlar olabilir arti 9300'un saat hizi kac?ben 3 ghz phenomII ile single denedim gayet guzel takildi yani o yuzden islemcine overclock yapman gerekebilir.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Far Cry bilmiyorum ama bf4 ve watch dogsta büyük sorunlar yaşarsın işlemcin senin dediğim ekran kartına darboğaz yapacak ve ekran kartından istediğin verimi alamayacaksın. Öncelikle yeni nesil işlemci bak derim. Watch Dogs oynamak istiyosan tek başına zaten 6 GB RAM yiyor. RAM varsa sorun yok ama o ekran kartını alacaksan önce işlemci bakmalsıın bence.
    Intel Core i5 650 3.2 GHz dual-core (3.6 GHz OC and HyperThreading) 32nm LGA1156 CPU // ATi Radeon HD 4650 1GB 128Bit 600 MHz GPU // Kingston 6GB DDR3 1333 MHz RAM // Seagate 3 TB 5400 RPM HDD // 300W PSU // Foxconn H55MXV LGA1156 Anakart // Windows 7 Ultimate 64 Bit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.