Şimdi Ara

Peugeot 308 225/45/17 Yazlık lastik tavsiyesi (Bridgestone Turanza 6)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, araç yukarda belirttim gibi. Bulundum konum kar görmediğinden yazlık lastik alıyorum genelde. Bridgestone Turanza 6 yeni modelmiş (eski turanza modellerine göre). Eski turanzalar dan şikayet olunca bu seriyi yakın bir zamanda çıkarmışlar az yoruma rastladım iyi demişler genelde.

Bu modeli kullanan arkadaşlar var mı memnunlar mı? Mıchelin ve Continental de iyi marka olmasına rağmen yumuşak olduklarından, bnm araç 45 yanak olduğundan çukurlarda balon yapar dediler bu iki marka için.

Goodyear ,Bridgestone, Pirelli , Hankook , Lassa önerdiler. Bunlar da genelde iyi marka bunlardan da tavsiye de alabilirm kullanan arkadaşlardan. Özellikle bnm sorduğum model kullanan varsa yorum yaparsa iyi olur.

Marka sevdası olmadan fikir ve deneyimlerini söyleyebilecek arkadaşlara teşekkürler.

Peugeot 308   225/45/17  Yazlık lastik tavsiyesi (Bridgestone Turanza 6)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 28 Ocak 2026; 20:35:54 >

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.

• Bridgestone turanza t005 son 2 aracımda fabrika çıkış olarak geldi. İlkinde sabrettim ama ikincisinde değiştirdim. Hayatımda kullandığım açık ara en kötü lastikti petlas dahil. 6 daha iyi olabilir belki ama bridgestone artık tercih etmeyeceğim bir marka. Benim gibi düşünenler de hiç az değil. Şu an goodyear eagle f1 asymetric serisini kullanıyorum yazlık olarak, çok memnunum. Ebat 225/50r18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 28 Ocak 2026; 20:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cvb için teşekkürler , aynen eski turanzalar için öyle deniyordu. Sertlik olsun ıslak zeminde tutuş olsun ( kızaklıyor) kötü diye belirtiliyordu. Bnde biraz onun için konu açtım. Alacağım yerde goodyear ın asymetric serisi fiyatın ı da aldım 300 TL fark var ( goodyear 300 pahalı o kadar fark sorun değil tabi bu zamanda) bu iki lastik arasında kalmıştım. Opel astra da goodyear eagle sport serisi kullanmıştım ucuz ürünü olmasına rağmen iyiydi eagle serisi .

Asymetric daha iyi diye biliyorum üst serisi zaten.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • Ben de Jetta' ma aynı ebatlarda lastik araştırıyorum. Muhtemelen Michelin primacy 5 alacağım...

Goodyear'da 1 yıl lastik kaskosu veriliyor bir de. Kapana vs girilmediği müddetçe lastik patlarsa yenisini veriyorlar. Pirelli ve hankook da iyidir. Bence fiyat farkı bu kadar azken bridgestone riskine girmeyin

Orijinalden alıntı: tafo0911

Ben de Jetta' ma aynı ebatlarda lastik araştırıyorum. Muhtemelen Michelin primacy 5 alacağım...

Genelde asfalt ve güzel temiz yollarda kullanacaksanız Michelin da iyi bir seçenek tabi veya continental de. Ben arada İstanbul dışına Mersin / Antalya / Muğla gibi yerlere uzun yol yaptım dan, oralarda ara yol bozuk patika gibi yolları da kullanmak durumunda kaldığımdan az daha sert orta yollu Goodyear , pırelli veya Bridgestone gibi biraz daha sert lastikler seçilmeli diye uyarıldım sadece.

• Ben aynı ebatlı farklı bir araç için oem lastik tercih etmiştim. Peugeot’nun da oem lastiği varsa bence onları tercih edin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    honda jazz ve 185/60/15 lastikler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Evet onu fiyat sorduğum lastikçide belirtti hatta Lassa ve Bridgestone da da 2 yıl gibi bir şey dendi fakat çoğu kullanıcı şikayetinde hemen hemen hepsi netten bakıldığında , sıkıntılı durum oluştuğunda "kullanıcı hatası" deyip yan çizmişler malesef lastik markaları.

"Yok yoldan ötürü, yok düşük basınçla lastik kullanılmış gibi... şeyler. Umarım dediniz gibidir goodyearda . Pırelli hala çok sert değilse düzeltiyse hamuru o da olabilir en önde olan firmalardan biri. Hankook japon malı galiba ona genelde iyi denmiş hep. Sorduğum yerde fiyat olarak hankook, good year la turanza arasında pırelli yoktu o ayrı.

Pırelli getirtsekte mıchelın gibi pahalı dendi. Mıchelın a 6.500 istendi çünkü, bnm bütçeme göre fazla. Goodyear /Bridgestone/Hankook gibi gidiyor rotam farklı bir durum olmazsa.

• individual İ kullanıcısına yanıt

Oem lastik konusunda tam bir bilgim yok, lastikçiye falan sormak lazım herhalde o da muhtemelen onu bulmak zor veya piyasada bu lastiklermi var diyecek bilmiyorum.

Nerden alınıyor onu da bilmiyorum oemi siz nerden almıştınız araca ? Normal lastikçilerde oluyormu ki pek sanmıyorum ama.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Ben sıradan bir lastikçiden almıştım. Pirelli p7c2 225/45R17

Araç audi olduğundan lastiğin üzerinde AO yazandan tercih ettim.
    Bmw’de * işareti, Mercedeste MO, Volkswagende (+) işaretleri vardır.

Hamuru ve desen yapısı, aynı marka/model/ebat olsa da farklılık gösterir.
    Veya kapı içinde falan bir kaç marka da yazabilir. Her ne kadar ticari bir oyun olsa da o markalardan birini tercih edin.

Ve kesinlikle 225/45R17 diye her lastiği tercih etmeyin. Bunun bir de uzantısı var mesela 91Y. Siz 94XL alırsanız ben gibi lastiği geri verirsiniz. Tam koduna göre seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 28 Ocak 2026; 23:37:44 >
  • individual İ kullanıcısına yanıt

Anladım , ben oem denilince farklı bir fabrika veya depo gibi bir yerden alınıyor sandımda. Bnm sorduğum yerde sıradan bir lastikçi evet. Ben bir sorarım bakalım onlar ne diyecek . Teşekkürler.

Evet internetten baktım da o uzantılar gördüm 91Y 94XL bunların ne olduğunu biliyorsuuz galiba neye dikkat edecez yani burda 91Y model mi almak lazım ? Son olarak buna da cvb verirseniz çok makbule geçer tekrar teşekkürler. Konuya bakan arkadaşlarda bir şeyler öğrenir birde.

Sondaki rakamlar lastiğin taşıma kapasitesi ve hız indeksi.

Ben nokian wetproof tercih etmiştim, kendisi db olarak çok sessiz bir lastik olduğunu iddia ediyordu.

Aldım taktırdım ve daha liftten yola inerken 5-10 km hızlarda bile uğultuyu hissettim.

Daha yenidir diye pek önemsemedim ama zaman geçtikçe lastikteki uğultu kafamı şişirdi. Güya en sessiz lastikti.

Aldığım bayiye geri götürdüm, bayi sahibi de beni haklı buldu, lastikte aşırı uğultu olduğunu beyan etti.

O anda tutanak tuttuk ve nokian genel merkeze şikayetimizi belirttik. Üstünden zaman geçtiği için ( sanırım 1-2 ay geçti ) itirazımı kabul etmediler ve yüksek teknoloji ile üretim yaptıklarını söylediler.

Tüketici hakem heyetine başvurdum ve kazandım. Eski lastiklerimi takıp ücret iadesi aldım.

Özetle, 91Y ya da 94XL lastiğin yanak sertliği ve hamur içeriği ile alakalıdır.

Lastiğin db olayı da tamamen pazarlama stratejisi. O gürültü düzeyi, belli bir asfalt üstünde, belli bir yükte ve belli bir hızda yapılan test sonucudur. 69db yazan lastik 73db yazan lastikten daha gürültülü olabilir. Hava, yol ve hız kombinasyonları sonucu değiştirir.

Fabrika etiketinde hangi rakam / harf varsa son hanesine kadar onun dışına çıkmayın. Lastikçi, “bir şey olmaz ağbiii, bizim kayınçonun bacanağının görümcesi taktı, kaymak gibi oldu” diyerek size zorla farklı ebat satmak için uğraşacaktır, kanmayın.

• Bridgestone t005 'i 5 yıl kullandım. Kuruda da ıslakta da yol tutuşu çok iyi idi. Hiç sıkıntı yaşamadım ebat 225/55R19.

Detaylı anlatım için teşekkürler. Nokian da aslında iyi lastikler arasında ama öyle bir durum olmuş. Çoğu marka yukarda farklı yorumda yazdığım gibi kolay kolay iade veya garanti işini düzgün yapmıyor çamura yatıyor malaesef.

91Y/94XL konusunu anladım eyvallah her lastikte belirtliyor ok. Lastiklerin üstündeki db oranı ve sürüş ,yakıt harfleri de bnm fikrimce biraz firmalara göre bir nebze sallamasyon reklam veya kullanıca dan kullanıcıya sürüşe göre o rakamlar harfler değişir. Birebir aynısı olmaz...

Lastikçilerinde evet "ona buna taktık bende kullanıyorum" şöyle böyle demeleri meşhurdur :)

• integral77 İ kullanıcısına yanıt

5 yıl lastik kullanımı için gayet güzel bir zaman dilimi. Şansınıza iyi bir deneyim olmuş. Gerçi sorun yaşamada herkeste olacak diye bir şey yok, yoksa her markada sorun yaşayan oluyor.

Michelin ,continental gibi markalarda bile "sorun yaşadım bir daha almam" diyen var. Fakat tabiki o markalarda bu sektörde en iyi bilinen markalardan.

• Ben de yaklaşık 1 haftadır detaylı olarak lastik inceliyorum. Bridgestone genel olarak biraz daha hızlı aşınan bir lastik. Özellikle yeni üretim lastikler artık maalesef eski üretimler gibi dayanıklı ve kaliteli olmuyor. 2021 yılında aracımla fabrikasyon gelen Michelin Primacy 4 lastikleri 90 bin km sorunsuz kullandım. Ben de 215 / 50 / R17 lastik bakıyorum ve yabancı sitelerde de baya araştırma yapıp kullanıcı yorumu okudum. Şuanki aracım Focus 4.5 üzerinde fabrikasyon Continental EcoContact 6 var ve rezalet bir lastik. 24 bin km de fakat lastikte paraçalanmalar ve ufalanmalar var üretim hatasıymış galiba bu yüzden eco serisinden vazgeçtim.

1. Michelin Primacy 5 ya da Primacy 4+ (Ancak ben sizinki gibi dar yanak ölçüsüne sahip olsam Pilot Sport 5 bakardım)
    2. Continental Premium Contact 7
    3. Goodyear Eagle F1 Asymetric (aslında bu lastik continentalden iyi ancak marka algısı var)
    4. Hankook Ventus S1 evo3

• bkarahisarli B kullanıcısına yanıt

Merhaba, bu işe fazlaca mesai harcamış biri olarak sıralamaya birebir katılıyorum. F/p olarak hankook öne çıkıyor, michelinin 2/3 fiyatına hatta bazı ebatlarda yarı fiyatına yakın alınıyor. Benim aracım ağır ve lastikler ince yanaklı olduğu için 2 michelin bayisi açık açık primacy alma dedi. Bu sebeple listeden goodyear'ı seçmiştim.

Evet Bridgestone sağlam deniliyor ama bazıları dişler çabuk km ye göre azalıyor bitiyor denmiş. Bnm başlıkta sorduğum turanza 6 için goodyear satıcıları bile iyi dedi. Bazı durumlar düzeltilmiş dendi ama yine de kullanan birinden dinlemek lazım.

Michelin ı 90 bin km iyi kullanmışsınız. Her lastik o kadar km gitmez tabi kullanıma ve şartlara da bağlı.

Continental iyi markadır Honda Civic Elagance 2009 aracımda 2014 e kadar kullandım sonunda sadece hafif çatlamalar önlerde diş erimesi tabi zamanla oldu doğal ama bazı kişilerde yazdınız parçalanmalar olmuş malesef. Alttaki resim continental de sorun yaşayan kişiye ait bnm aracım değil temsili yani. Ama tabi bu neyin üstünde geçtiği ve yola bağlı bir durumda olabilir belki aynı şey diğer marka lastiklerde de olabilir. Kendi adıma marka karalaması olmasın.

Michelin pahalı ortalama 7000 dediler bir kaç yerde almayı düşünmüyorum diğer lastikler 4500/5000 bandında çünkü.

Sizin aradınız ebatı Opel astra 2012 j editıon model de 2.5 yıl sorunsuz kullandım goodyear eagle sport vardı sonra araba satıldı o lastiklerle gayet iyydiler. Bnce bu markaya ön yargı olmamalı en iyi marklardan biri ( Goodyear) Asymetric daha iyi bir seri eagle sport a göre zaten.

Hankooklar da genelde iyi diye biliyorum japon lastiği olarak.

Hankook kore lastiği hocam

Karışınca aklıma bu karikatür geliyor Peugeot 308   225/45/17  Yazlık lastik tavsiyesi (Bridgestone Turanza 6) 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.