Arkadaşlar 2005 Honda Jazz aracım var. Orijinal lastik ebatları 185/55/15 ama bu ölçüde lastikler zor bulunuyor ve bu yüzden de pahalı. Diğer taraftan 185/60/15 ölçüleriyle lastik çeşidi bol ve daha ucuz. Bu iki lastik ölçüsü arasındaki çap farkını hesaplattığımda %3.1 gibi bir sonuç çıkıyor. Bu fark sürüş güvenliğini zaafiyete uğratacaksa fiyata hiç aldırmadan 55 yanak alırım. Sizin fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler.
Pek etkilemez. 195 taban benzer fiyatli 15 jant lastik bulursaniz onu da alabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Pek etkilemez. 195 taban benzer fiyatli 15 jant lastik bulursaniz onu da alabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler. Lastik ölçülerinin karşılaştırıldığı siteler genelde %2.5 -3 arasındaki çap değişimlerini tavsiye etmiyorlar. Halen emin olamıyorum bu yüzden. Başka arkadaşlar da cevaplarsa sevinirim.
185 yerıne 195 taban bakın derim. 195/55/15 bulmak daha kolaydır. Kendi aracıma 195/45/16 lastık alıcam şahsen.
quote:
Orijinalden alıntı: HondatugraL
185 yerıne 195 taban bakın derim. 195/55/15 bulmak daha kolaydır. Kendi aracıma 195/45/16 lastık alıcam şahsen.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kışlık lastikler için genelde daha dar taban tavsiye edildiği için ben de taban genişliğini arttırmak istemiyorum.