Şimdi Ara

1.8m Bütçe İle Alınabilecek Otomatik 0 veya 2. El SUV/Cross

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ehliyetimi yeni aldım ama yaşım çok genç olmadığı için 'eski bir araba alıp vurarak/kırarak öğren' mantığından ziyade beni yarı yolda bırakmayacak, hem işe giderken hem de yüzümü kara çıkarmayacak olgun bir başlangıç yapmak istiyorum.

Otomobiller konusunda yeni yeni öğreniyorum. Bu yüzden en büyük korkum bilmediğim bir arıza yüzünden sanayilik olmak. En azından bu öğrenme sürecinde tek derdimin sürüş disiplini olmasını, mekanik sürprizlerle uğraşmamayı hedefliyorum.

• Bütçe: 1.5M - 1.8M TL civarı.
    • Tarz: Devasa olmayan SUV veya Crossover.
    • Şanzıman: Mutlaka otomatik (sorunsuz tipte olması önceliğim).
    • Motor: Teknik araştırmalarım sonucu Stellantis grubundan (Peugeot/Opel/Citroen/Fiat) ve 'yağlı kayış' (PureTech vb.) sistemlerinden uzak durmaya karar verdim.

Aklımdaki güncel liste şu şekilde:

2. El (Düşük KM öncelikli):

• Toyota Yaris Cross / Corolla Cross
    • Suzuki Vitara
    • Alfa Romeo Tonale (Açık ara en beğendiğim tasarım ama ilk araba için iyi bi fikir olmayabilir gibi geliyor)
    • Ford Puma
    • Toyota CHR
    • Audi Q2

Sıfır:

• Hyundai Bayon: (Malzeme kalitesi çok eleştirilse de 'sıfır sıfırdır' mantığıyla listemde tutuyorum. Çok tatmin etmese bile alır en kötü 4-5 sene kullanır satıp üzerine para koyup beğeneceğim bir araç alırım diye düşündüm, başlangıçta macera aramak yerine.)

Sizce bu listeden hangisi 'sanayi yüzü görmeme' hedefime en yakın araçtır? Ya da 'Şunu mutlaka listene ekle/çıkar' diyeceğiniz bir öneriniz var mı?

Teşekkür ederim

• malesef yanlış bilmiyorsam tonale de kılık değiştirmiş bir psa ürünü; ama çok emin değilim gene de bir araştırın

bu listeden yaris cross ve chr işinizi görür, listede olmayan honda jazz/crosstar hybrid e de bakabilirsiniz.

bu listede toyotaların bir şanzımanı yok yani esas kriteriniz şanzıman sorunsuzluğu ise olmayan bir şeyin sorunu da olmaz.

keza önerdiğim honda jazz da aynı şekilde bir şanzımana sahip değil.

hayırlı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer agresif bir sürüş tarzınız yoksa, çok fazla gaz fren gaz fren olayı yoksa hybrid sizin için en güzeli olur. Chr hybrid iş arkadaşımda var 148 bin km ortalaması 4.3 lt idi. Ankara şehir içi yoğun trafikte kullanıyor. Ama öyle uçmaya kaçmaya gelecek araçlar değil bilginize. Sağ şeritten tin tin gider ekonomi kasarim diyen kişilerin aracı.

Bunlar sınıfında idare eder araçlar. Sıfır alacaksanız liste fiyatına aldanmadan fiyat tekligi isteyebilirsiniz. 1800lu fiyatlara satıldı yakın zamanda

sizin anlatımınıza bakarsa arkadaş 100 ü geçemiyor filan sanır da o bakımdan yazmak istedim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.