1.8m Bütçe En İyi Otomatik SUV/Cross Nedir?
Merhaba, ilk arabamı alacağım. Malum ekonomik durumlardan dolayı kısa kullanacağım bir araba almak istemiyorum çünkü şu an paramın yettiği bir arabaya ileride param yetmeyebilir. Amatörlüğümden dolayı beni çok sanayiye götürtmeyecek, yağlı kayış olmayan, sıfır ya da çok düşük KM'li otomatik, sağlam bir kompakt SUV/Cross (park edebileceğim boyutlarda) tarzı araba arıyorum.
Sıfır alabileceğim gördüğüm seçenekler:
- Hyundai Bayon (Malzeme kalitesine çok laf ediliyor, içime sinmiyor açıkçası)
- Seat Arona
- Fiat Egea Cross
2. El
- Toyota Yaris Cross
- Toyota CHR (Önceki konumda tavsiye edildi, fakat içine sığmayacağımdan çekiniyorum boyum 190)
Hem bunların arasında karar veremiyorum hem de başka bu fiyatlara daha iyi bir seçenek var mı bilmiyorum. Acaba bu bütçede ve bu kriterlerde en mantıklı tercih hangisidir?
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
1.8m Bütçe İle Alınabilecek Otomatik 0 veya 2. El SUV/Cross
Selamlar herkese,
Ehliyetimi yeni aldım ama yaşım çok genç olmadığı için 'eski bir araba alıp vurarak/kırarak öğren' mantığından ziyade beni yarı yolda bırakmayacak, hem işe giderken hem de yüzümü kara çıkarmayacak olgun bir başlangıç yapmak istiyorum.
Otomobiller konusunda yeni yeni öğreniyorum. Bu yüzden en büyük korkum bilmediğim bir arıza yüzünden sanayilik olmak. En azından bu öğrenme sürecinde tek derdimin sürüş disiplini olmasını, mekanik sürprizlerle uğraşmamayı hedefliyorum.
- Bütçe: 1.5M - 1.8M TL civarı.
- Tarz: Devasa olmayan SUV veya Crossover.
- Şanzıman: Mutlaka otomatik (sorunsuz tipte olması önceliğim).
- Motor: Teknik araştırmalarım sonucu Stellantis grubundan (Peugeot/Opel/Citroen/Fiat) ve 'yağlı kayış' (PureTech vb.) sistemlerinden uzak durmaya karar verdim.
Aklımdaki güncel liste şu şekilde:
2. El (Düşük KM öncelikli):
- Toyota Yaris Cross / Corolla Cross
- Suzuki Vitara
- Alfa Romeo Tonale (Açık ara en beğendiğim tasarım ama ilk araba için iyi bi fikir olmayabilir gibi geliyor)
- Ford Puma
- Toyota CHR
- Audi Q2
Sıfır:
- Hyundai Bayon: (Malzeme kalitesi çok eleştirilse de 'sıfır sıfırdır' mantığıyla listemde tutuyorum. Çok tatmin etmese bile alır en kötü 4-5 sene kullanır satıp üzerine para koyup beğeneceğim bir araç alırım diye düşündüm, başlangıçta macera aramak yerine.)
Sizce bu listeden hangisi 'sanayi yüzü görmeme' hedefime en yakın araçtır? Ya da 'Şunu mutlaka listene ekle/çıkar' diyeceğiniz bir öneriniz var mı?
Teşekkür ederim
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 18 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 387)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
13 Yanıt
0