Şimdi Ara

İnternet kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Daha önce bu başlıkta belki bir çok konu açılmış olabilir belki ama. Gerçekten konusunda uzman yada sorun çözümünde tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Şu an Telekom alt yapısı ile fiber internet kullanıyorum servis sağlayıcı fixnet. Yaklaşık 1ay önce fibere geçiş yapıldı. İlk kurulumda Vestel marka modem kuruldu. Bir hafta sonra komşumuz için kuruluma geldiler gelen arkadaşa sordum abi kurulabilecek en dandik modem takılmış dedi. Sorunum şu çekimi ile ilgili bir sorun yok. Herşey normal. Bütün ışıkları yanıyor full çekim ama örneğin WhatsApp telegram gibi mesajlaşma uygulamarına girdiğimde durum güncellemeleri görünmüyor ama wifi kapatıp mobil veriyi açtığımda hiç bir sıkıntı olamadan bütün güncellemeleri görebiliyorum. . Bir örnek daha vereyim Royal match diye bir oyun var mesela bu oyuna girdiğimde can alıp can gönderme ikonuna girdiğimde çalışmıyor. Wifi kapatıp mobil veriyi açtığımda hiç bir sıkıntı yok. Bir örnek daha vereyim. Yasal iddia sitesi olan nesine yi bilmeyen yoktur. Nesinenin verdiği bir maçı izlemek istediğimde maçı açmıyor. Wifi kapatıp mobil veriyi açtığımda hiç bir sıkıntı yok. Bu sorun böyle devam edince müşteri hizmetlerinden arıza talep edip modem kaynaklı olabileceğini düşünerek yeni modem talebinde bulundum. Daha kaliteli daha üst düzey bir modem ile değişim yaptılar. Tüm anlattığım sorunlar hala devam ediyor. Ne türk Telekom nede hizmet aldığım servis sağlayıcı firma bir türlü anlam veremiyor. Çünkü bütün kontroller normal görünüyor. . Yardım ve desteklerinizi bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• DNS değiştirip denediniz mi? Özellikle oyundaki sorun reklam engelleme yapan dnslerde görünür.

Ayrıca güvenli internet profilinizi kontrol edin. Tamamen kapalı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medcezir55 -- 29 Kasım 2025; 0:7:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dns işlerinden anlamıyorsan onları zaten kurcalamamışsındır o yüzden zannetmiyorum oradan olacağını. Güvenli profil de kapalı demişsin geriye tek bir şey kalıyor o da fixnet'in sana verdiği ip sorunlu, bağlandığın yerler tarafından blocklanıyor. Bu aralar fixnet'e de saldırıyorlarmış onunla alakalı olup geçici olabilir. Firma bir çok portu kapatmış mecburen diğer konuda bahseden arkadaşlar var. Onun haricinde şu an firmana ip adresini değiştirmelerini rica edip bir de öyle dene. Belki sadece o kullandığın ip sorunludur düşüncesiyle hareket ediyorum. Yine düzelmezse firma değiştirmeye kadar gider iş.

Teşekkür ederim sağol. Dediğin gibi firma siber saldırı olduğu bilgisi vermişti. Bir kaç güne kadar herşey yoluna girecek dediler. Baktık ki düzelmiyor. Son çare güzel bir firma arayışı içine girmek. Kral belliki sen bu işlerden baya anlıyorsun herhalde. Çok öncelerde bi konu açılmış ve bir arkadaş internetin şehirden şehire hızı kalitesi ping değerleri değişiklik gösteriyor demişti. Bu gerçek mi

Bu çok etkenli bir konu ya. Ancak normal bir internet kullanıcısı için yani online oyunlar falan oynamayan v.s. için çok önemli değil. Bu Fixnet gibi genel olarak Türk Telekom altyapısı kullanan firmalarda pek fark etmiyor. Fark etmiyor diyorum ama işte bu saldırı v.s. gibi durumlarda fark ediyor:)

Eyvallah teşekkür ederim

• Problemin fixnet kaynaklı bende aynı şeyi yaşıyorum bazı oyunların sunucularıyla bağlantı bile kurulmuyor jitter yüksek routing problemleri var DDOS saldırısı yiyoruz yiyorlar fakat bu çok fazla uzadı 19 kasımdan beri durum bu ve bilemiyorum en iyi yurt dışı pingleri veren iss bariz olarak fixnet fakat bunun bir an önce düzeltilmesi gerek yoksa çok fazla müşteri kaybedecek.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.