Şimdi Ara

Viofo A329S kullanıcıları bilgi paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç içi kamera tavsiyeleri bölümünde A329S le ilgili kullanıcılar ve yeni satın alanlar sorular soruyoruz. Hem Kamera tavsiyeleri konusunda mesaj fazlalığı yapmamak, hem de Viofo A329s kullanıcılarını tek mesaj altında bir araya gelip bilgi paylaşımı yapmak için bu konuyu açtım.

Viofo A329s ile ilgili bilgi ve tecrübelerimizi buradan paylaşalım .

Bu kamerayla ilgili arkadaşın tecrübelerini paylaştığı bir konu var buraya da bakmak istebilirsiniz.

tıklayın

Burada da kameranın tanıtım videosu var
    viofo A329S tanıtım

A329S için Beta V2.0 yazılım güncellemesi yapmak isterseniz burada

V2.0 Beta yazılım güncellemesi

Ben A329s üç kameralı modelini aldım , montajını da çakmaklık girişine yaptım. Hk6 kablo bulunmuyordu aldığımda , yeni satışa sunuldu ve sipariş ettim bugün gelecek onuda bağlayıp park modunu deneyeceğim.

Daha önce hiç araç kamerası kullanmamış biri olarak diğer markalarla bir kıyaslama yapamıyorum fakat genel olarak viofo markasından memnunum . Gerek Türkiye'deki distribütör gerekse yurtdışında müşteri hizmetleri sorulara cevap verip çözüm üretiyorlar diyebilirim. Tabii şu zamana kadar olan izlenimlerim zamanla tecrübelerimi sizinle paylaşırım.

Ben Ssd kablosunu tesisatı çekerken torpidoya çektim fakat henüz SSD almadım, 512gb viofo SD kart kullanıyorum. SSD konusu çok net gelmedi bana memnun olan da var olmayan da . Malum SSD lerde 5-6 bin TL civarı. Yazın sıcaklarda SSD problem çıkarır mı bilmiyorum.
    Viofo Türkiye 'ye mesaj attigimda bana viofo kartlarla sorunsuz kullanırsınız dediler. Yani SSD konusunda onlar da net değiller sanki.

SSD kullanan arkadaşlar var bu konuda onlar da kullandıkları SSD markası, SSD kablo markası, nereye monte ettikleri ve kayıt konusundaki tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 26 Kasım 2025; 12:8:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İlk soruyu da ben sorayım :)

A329s için aldığım Hk6 park modu kablosu bugün gelecek. Evimde kapalı garajım olduğu ve genelde orada durduğu için evdeyken park modunu kapatmak istiyorum, aküyü korumak ve gereksiz kayıt olmaması için.

Viofonun sitesinde gördüğüm şu sayfada Tıklayın 11. Maddede olan GeoFencing özelliğini bilen, kullanan var mı? Anladığım kadarıyla bu özellikle haritada belirlediğiniz bir yerde park modunu devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bu özelliği kullanarak kameram Hk6 ile bağlıyken evdeki garajda aküyü boşa harcamaktan kurtulabilir miyim? Yoksa aküyü kullanmaya devam eder mi kamera yine de , tam anlayamadım.

• bilgili_bilgili kullanıcısına yanıt

Kendim 329s kullanmıyorum ancak anladığım kadarıyla "GeoFencing" özelliği v2.0 sürümü ile eklenecek bir menü seçeneği ve şu anda beta sürümü deneyenler tarafından test edilip geri dönüşler yapılıyor.

329s için indirme sayfasında geçerli resmi firmware sürümü

Adı:FWA329S.bin

Sürüm no:V1.2_250708

dosya boyutu:88mb

Şayet v2.0 sürümünü denemek isterseniz indirme linki şu (en soldaki FWA329S.bin dosyası)

https://drive.google.com/drive/folders/1okxtC8lK9HuAV5MjZeBmmUaGbI4GzD_M

Test sürümüyle ilgili şu linki takip ederseniz daha faydalı bilgiler edinebilirsiniz...

https://dashcamtalk.com/forum/threads/v2-0-firmware-for-public-testing.57014

GeoFencing özelliğinde kamera güç bağlantısının kameranın yanından değil de özellikle gps modülünden yapılması isteniyor.

Geofencing ile ayarlanan koordinatta diyelim ki 15mt yarıçaplı alana girildiğinde gps ünitesi kamera akımını keserek park modu kapatılacak.

GPS modülü koordinat takibi yapacağından çok cüzide olsa enerji kullanmaya devam eder.

Akü koruma voltaj ayarına kadar voltaj düştüğünde ise akü koruma ünitesinden enerji kesildiğinde gps ünitesinde de enerji kesilmiş olur.

Perşembe günü bağlantısını yapıp bu özellikleri test edeceğim. Eğer anlatıldığı gibiyse ve kararlı çalışıyorsa çok işime yarayacak.
    Teşekkürler.

Aynı durum bende de var.

Bahçeli müstakil evim ve garajim var.

Eve gelince kamera kayıt yapmasına gerek olmadığı için kameranın uzerindeki power kablosunu çekiyorum. (Sigortadan değil, kameranin üzerinden)

Araca bindiğimde tekrar takıyorum.

Bendeki kamera mini usb girişliydi, yeniler type-c girişli. Takıp çıkarmak daha kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Onu da düşündüm fakat benim söküp takmam zor olacak. Kamerayı aynanın hemen altına monte ettim ,görüş açımı kapatmasın diye. Yarın Hk6 kabloyu takacam , eğer GeoFencing düzgün çalışmazsa başka bir çözüm düşünecem.

Daha Fazla Göster

Kabloyu çıkar-tak yapamayacaksanız on-off kırmızı anahtarlar olur. küçük boy bir tane alıp power kablosunun içindeki sarı renk kabloyu kesip anahtardan geçirirseniz tak-çıkar yapmak yerine anahtardan aç-kapa yapabilirsiniz. Anahtarı da kamera ile ayna arasına uygun bir yere sabitlersiniz.

Orijinalden alıntı: Öner

Kabloyu çıkar-tak yapamayacaksanız on-off kırmızı anahtarlar olur. küçük boy bir tane alıp power kablosunun içindeki sarı renk kabloyu kesip anahtardan geçirirseniz tak-çıkar yapmak yerine anahtardan aç-kapa yapabilirsiniz. Anahtarı da kamera ile ayna arasına uygun bir yere sabitlersiniz.

Teşekkürler, evet ben de öyle düşündüm. Umarım GeoFencing çalışır da bunlara gerek kalmaz.

Hk6 kabloyu taktım biraz uğraştırdı açıkçası, şase için bağladığım yerden iyi temas olmayınca park moduna geçip kapandı sürekli, çünkü temas iyi olmayınca akü gerilimini düşük gösteriyormuş, sonradan farkettim ve yerini değiştirince oldu.
    Evimin olduğu yeri GeoFencing özelliğinde işaretledim ve kapalı garajımda dururken kayıt yapmıyor. Evin dışına park edersem 50 m civarı uzaklığa park kaydı başlıyor.
    Hybrid park seçeneğini kullanıyorum. Şimdilik deneme yapıyorum. Bakalım neler olacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 2 Aralık 2025; 22:1:54 >
  • Merhaba bu cihaza type c bağlantılı nvme SSD takılabilir mi acaba bilgisi olan varmıdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.