Şimdi Ara

Anycast miracast chromecast ve diğerleri hakkında genel bilgi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
12.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir yaklaşık 2012 den beri kullandığım miracast dongle ları hakkında genel bilgi vermek için konuyu açdım almak isteyenlere bir bilgi yol olur en azından...

    Çünkü internette kurulum ve basit genel bilgiler dışında gerçekden verimli bir bilgi yok ve yanlış bilinen çok şey var..

    En başda ben yıllardır rahat 8-9 dongle eskittim yardıma ihtiyaç duyduğumda internette kurulum ve basit video tanıtımları dışında hiç verimli bir bilgi bulamadım yabancı kaynaklarıda eklerim buna..

    Bu dongle larda türkiyede görmedim ama yabancı tanıtım sitelerinde tanıtım yaparken size söylemedikleri bazı şeyler var.

    Birincisi bu donglelar ortalama 1amper besleme ile çalışır yabancı tanıtım sitelerinde ilk karede tv nin usb girişine bağladıklarını gösterselerde ilerleyen karelerde dikkatli bakarsanız prize bağladıklarını görebilirsiniz..

    İkincisi ise bazı tanıtanlar internete bağlanıp video oynatıp izlettiriyorlar gibi yapıyorlar bazıları tabikide hepsi değil lokal 5g router üstünden wireless hdd yada dahili sistem içinde bir üniteye bağlıyor ama size internete bağlanıyormuş internetten izletiyormuş süsü veriyor.. Bakın bağlandık internetimize diyede kamerada gösteriyorlar halbuki lokal ağa bağlanıyorlar...
    Sizde vay canına 1080p harika akıcı oynatıyor diyorsunuz öyle bağlarsanız 5g üstünden oynatır tabii..

    Yanlış bilinen gerçeklere geçelim dongle açılıp kapanıyor gidip geliyor olayları.. Bunun iki nedeni var en başda..

    Bundan önce bu dongle lar bence çinde bir fabrika üretiyor içleri %90 aynı kabları şekilleri farklı bu benim aldığım ürünlerden ediğindiğim tecrübe.. Bir 128mb birde 256mb lığı var.. Yani alıcağınız 256mb lık 70 liralık dongle ile 170 liralık dongle arasında çok fark olmuyor tecrübe ile sabit.. Tabiki kullanılan malzeme biraz daha kaliteli olabilir ama çok fark yaratmaz... Bazıların da bluetooth falanda oluyor ama çok işlevsel değil.. Bu kopmalara dönersek temelde iki nedeni var..

    Birincisi içindeki ram şişiyor ve resetliyor buda dongle çok app denemeleri yapmanız uğraşmanız neticesinde olabilir..

    İkinci neden güç kesmesi yukarıda yazdım bu aletler ortalama 1 amper besleme ile çalışıyor her tv nin usb soketi bunu karşılıyamaya bilir yada tv ninde içinde neticede bir anakart var tv kendini güvenlik modu na alıp gücü kesebilir. Aslında bu aletlerin içinden prizide çıkması lazımda sanırım maliyet nedenlerinden koymuyorlar..

    İkinci yanlış yapılan şey çok çabuk bozuluyor olayı...
    bu yapılan en büyük hatalardan biri bir kere takıyorsunuz ve kullanmasanızda devamlı arka planda tv açık olduğu müddetçe açık kalıyor dongle..
    bu hem dongle yoruyor hem boşu boşuna elektrik tüketiminizi arttırıyor ufak bir şeyde olsa..
    Yapılması gereken işiniz oldumu açmalı işiniz bittimi kapamalısınız.. Priz bu açıdan da faydalı.. İşiniz bittimi prizden çekerseniz.. Benim tvye bağlı diyenlerde tavsiyem tv nin usb soketine kısa bir uzatma kablosu takmaları olur hem dongle usb den takıp çıkarmak kolay olur hemde devamlı tv nin usb soketinede tak çıkar aşındırmassınız..

    Başka bir olay çekmiyor olayı.. Arkadaşlar çoğu kişinin tv si artık ya duvara asmalı yada duvara yapışık bitişik siz bu dongle ları tv nin arkasına taktığınızda zaten çekim alanını otomatik kısıtlıyorsunuz bunların içinde minnacık bir wifi alıcısı var.. Sonra demeyin niye çekmiyor..

    Buna tek çözüm wireless anteni ayrı bir kablo ile olanlar var onlara yönelmeniz olucaktır wireless antenini tv nin altından yada üstünden gözle görülür bir alana koyarsanız çekim gücü artıcakdır..

    Son olarak ben aldım benim telimde çalışmadı olayı.. Bu ezcast, miracast ve diğer casting yapan dongle lar yansıtıcıdır.. Yani çalışmaması söz konusu olamaz.. En önce senin telefonunda cast yansıtma mirroring olayı varmı ona bakman lazım... O yoksa tabiki çalışmaması normal.. Telefonunuzda casting özelliğinin olması lazım bunuda telefonumda varmı yokmu diye internetten ufacık bir araştırma ile öğrenebilirsiniz...

    Telefonumda yansıtma yok genede kullanabilirmiyim evet aplikasyonlar üstünden apliksyonlar aracılığı ile kullanabilirsin.. Ama normal bir cast cihazı gibi verimli olmaz.. youtube da video izlersin çok rahat yada telefonundaki video fotoğrafları görebilirsin.. Bunlarda bir sıkıntı olmaz.

    Peki benim tv imde cast olayı zaten var ihtiyacım varmı derseniz şöyle hem var hem yok derim şartlar kullanım amaçları etrafında değişir.. Benimde salondaki philips tv imde casting olayı var ama sade basit bir şey.. Bu dongle larda eğer prof takılıyorsanız iptv dlna üstünden kodi üstünden yansıtmada yapabiliyorsunuz..

    Benim netflixim yok ama bildiğim kadarıyla netflix in blokajı var yansıtmaya karşı ses gidiyor görüntü gitmiyor.. Bu maçlar ve özel bazı şifreli kanallar içinde geçerli.. Normal yansıtma olan tv de hiç bir şey yapamassınız bu konuda... Bu dongle larda forumlarda uğraşıp adamlar yapıyorlar.. Benim uğraşacağım şeyler değil ama meraklısı hastaları yabancı forumlarda baya uğraşıyor... O yüzden amaç önemli..

    Ekstra olarak youtube da bir şeyler izlerken telefonunuzda da oynamasın. Görüntü kalitesi düşer.. Görüntüyü telde kesip direk ekrana aktaran uygulamalar var onları tavsiye ederim.. Çünkü teliniz bir kendi ekranında buffer yapıp görüntüyü ve sesi işlerken bir yandanda ekrana yansıtmaya çalışıyor o zamanda takılmalar lag lar olabilir...

    Peki 4k ya yakın kalitede görüntü alınabilirmi çünkü yeni nesil dongle ların bazılarının iddiası bu yönde hatta bazılarının üstünde 4k bile yazıyor.. Şöyle olabilir lokal 5g üstünden kurucağınız bir ağ üstünden belki olabilir.. Aktarım hızı ve verim çok yüksek olucağından...

    Aplikasyon lara gelelim store da yüzlerce ezcast miracast miroring app leri görebilirsiniz android için söyliyim yüzlercesini belki test etmişimdir aslında özünde 3-4 çeşit aplikasyon var o kadar diğerleri hepsi birbirinin kopyası.. Ön yüzleri şekilleri farklı ama işleyiş herşeyleri birebir aynı..

    Ben ezmira, rokify, mirror kullanıyorum özellikle rokify youtubeda sana çözünürlük şıklarda sunuyor hangi görüntü kalitesinde izlemek istersin diye o güzel bir şey..

    Ek olarak özelden gelen sorular oldu burdan yazıyım onuda film izleme sitelerinden film izlenebiliyor mu dendi evet izleniyor.. Yalnız o tip sitelerde sinema çekimi olduğu için görüntü kalitesi zaten normalde çok kötü ... Karanlık oluyor sinemadaki insanlar görülüyor falan.. Ama izleniyor..

    Biliyorum biraz uzun oldu ama bu kadar sanırım detaylı anlatımı hiç bir yerdede bulamassınız almak isteyenler zaman ayırıp okursa onların faydasına olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 17 Haziran 2019; 11:54:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Chromecast varken ucuzuna kaçıp paranızı çöpe atmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chrome cast ilk nesil vardı bende google home avantajı dışında görüntü kalitesi olarak diğer piyasada satılan aparatlardan bir farkını göremedim piyasada satılan ürünlerden çok bir farkı yoktu.. Tam aksine miracast ürünler windows 10 da da kullanıla bildiği için daha avantajlı... Zaten chromecast te 350tl edicek bir üründe değil o fiyata 4gb ramli en kral android box alınır..

    Size Quickcast app sinide öneririm arkadaşlar detaylı güzel bir app..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    dostum eskiden bende senin gibi düşünürdüm ama devir değişti, arkadaş doğru söylüyor android kullanıyorsan chromecast şart diğerleri macera kendini kandırmak, o 4gb ramli kral boxların chromecast, netflix4k ve yt4k özelliği yoksa çöp olduğunu biliyorsun değil mi, bunlar içinde zaten 1gb ram yeterli...
  • Teşekkür ederim. Eline diline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niyatovic kullanıcısına yanıt
    Netflix yada 4k yt4k yayın için zaten bu aparatların hepsi elverişsiz yukarıda yazdım.. Uğraşanlar varmı var. Ama bence oda gereksiz..

    Bu aparatların nerelerde kullanılabilir olduğunu nerelerde verimli olabilicepini zaten yazdım.. Olay Netflix yada 4k türü görüntü kalitesi merkezli bir şeyler izlemek ise en başda zaten boş ver dongle chromecasti yada diğer box ları tv yi buna uygun almak lazım..

    O tür tv lerinde yani bugün gerçek 4k görüntü sunabilecek tv ninde zaten üstünde işletim sistemleri içlerinde her tür store Netflix ve diğer aplikasyonlar ve miror yani yansıtma özelliğine kadar beraberinde geliyor...

    Yani bu tür aparatlara ihtiyaç ve gerek olmaz..

    Zaten şifreli kanallar ve netflix gibi platformlarının yansıtma görüntü aktarmaya karşı blokajı var ses gidiyor görüntü gitmiyor o yüzden bu tür aparatlarda istesende bu tür platformlarda kullanamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 31 Temmuz 2019; 16:47:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    bir yıla yakındır yoğun şekilde netflix, youtube, udemy, spotify... için chromecast kullanıyorum özellikle google asistan Türkçe olduktan sonra neredeyse kusursuz oldu, alırken bu kadarını hiç beklemiyordum, 75mbit Türknet internetim var donma kasma hiç olmadı diyebilirim, benim için tek eksi tarafı netflix'te dolby digital ses alamıyorum bu da chromcastin suçu değil, benim amfi dd+ desteklemiyor, dizi için sorun yok ta film izleyemiyorum. onu için de şimdilik wd live yeterli geliyor...

    evdekiler de çok alıştı bundan sonra kumandalı bir player kullanabileceğimi sanmıyorum, mutfağa monitör taktım şimdi media player arıyorum hiç düşünmeden chromcast alırdım ama monitörün hoparlörü yok mecbur mi box gibi chromcast destekli bişey alıcam ama ondan google desteğini çekmiş galiba, mutfak için tavsiyen varsa mutlu olurum...
  • Yazı için teşekkürler.

    chromecast, anycast, miracast, ezcast, airplay, dlna, vs.....
    Bunların farkı nedir? Hangisini neden tercih etmeliyiz?

    Awox 4K Android TV mevcut. Samsung Note ile görüntü yansıtamadım. LG tel ile denediğimizde yansıtıyor gibi oluyor ama sıkıntılar çıkıyor. Ayda 2-3 film izleyeyim diyorum. Öyle aman aman kullanımlar değil. TV üzerinden izlemeye çalışmak işkence.
    Anlayacağınız bunun için bakıyorum.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Zaten genelde bu iş için kullanılan bir uygulama..
    Bu görüntü aktarım dongle larının çoğunun çalışma prensibi aynıdır yukarda uzun uzun yazdım yalnız airplay dongle değilde daha çok android box vasfında düşünebiliriz..

    Film izlemeye her şekil işinizi görür.. Ben hd gayet güzel takılmadan donmadan izliyorum özlçellikle applikasyon üstünden izleyince telefon kasmıyor ısınmıyor pilin su gibi bitmiyor.. Mesela ben direk telefondan yansıtma verip bir film koyduğumda tel çok ısınıyor ve sistem aşırı pil tüketimi diye uyarı veriyor ve telefonu haliyle başka bir şey için kullanamıyorum.. Ama app üstünden verdim mi tv de film izlerken telide normal şekilde kullanabiliyorum.. İnstegrama giriyorum face giriyorum whatsapp den yazışıyorum.. Telefonda hiç ısınmıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ekleme daha yapıyım unutmuşdum aklıma geldi özellikle bu çin malı ürünler alanlar güncelleme geldimi yaparken iki. Kez düşünsünler pek çok kişilerin dongleları bu yüzden brick oluyor...

    Nedenide bu donglelarda her sene haliyle yeni işlemciler kullanıyorlar mesela am8276b, am8278c, am8272x gibi.. Genelde bu makinelerin hepsinde gelen app ezmira ve güncelleme geldimi hepsine geliyor ama aslında güncelleme son işlemciye uygun olarak geliyor ama eski işlemcili olanlarda kendine geldi sanıp onlarda güncelliyor bir noktadan sonrada dongle haliyle brick oluyor...

    Kısaca elinizde eski nesil bir telefona en son nesil telefona gelen güncellemeyi nasılki yüklemeye kalkarsanız kitlenirse makine bundada aynı mantık..

    Kirlenen dongle larısa bilgisayara bağlayıp firmanın repair programını kullanır factory reset atarsanız %70-%80 dongle kurtarırsınız.. Yeniden çalışır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Yazı için teşekkürler.

    chromecast, anycast, miracast, ezcast, airplay, dlna, vs.....
    Bunların farkı nedir? Hangisini neden tercih etmeliyiz?

    Awox 4K Android TV mevcut. Samsung Note ile görüntü yansıtamadım. LG tel ile denediğimizde yansıtıyor gibi oluyor ama sıkıntılar çıkıyor. Ayda 2-3 film izleyeyim diyorum. Öyle aman aman kullanımlar değil. TV üzerinden izlemeye çalışmak işkence.
    Anlayacağınız bunun için bakıyorum.
    Google in resmi ürünü. 4k versiyonu da var ama o pahalı tabi.

    https://www.hepsiburada.com/google-chromecast-3-nesil-p-HBV00000K4HXM?magaza=Kindle Türkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    Zaten genelde bu iş için kullanılan bir uygulama..
    Bu görüntü aktarım dongle larının çoğunun çalışma prensibi aynıdır yukarda uzun uzun yazdım yalnız airplay dongle değilde daha çok android box vasfında düşünebiliriz..

    Film izlemeye her şekil işinizi görür.. Ben hd gayet güzel takılmadan donmadan izliyorum özlçellikle applikasyon üstünden izleyince telefon kasmıyor ısınmıyor pilin su gibi bitmiyor.. Mesela ben direk telefondan yansıtma verip bir film koyduğumda tel çok ısınıyor ve sistem aşırı pil tüketimi diye uyarı veriyor ve telefonu haliyle başka bir şey için kullanamıyorum.. Ama app üstünden verdim mi tv de film izlerken telide normal şekilde kullanabiliyorum.. İnstegrama giriyorum face giriyorum whatsapp den yazışıyorum.. Telefonda hiç ısınmıyor..
    Telefondan filmi açıyorsunuz tv ekranında film gösterirken telefonda sosyal medyada gezinebiliyorsunuz yani doğru mu anladım hocam? Hani apk ve hangi cihazdan bahsediyorsunuz ?




  • Aynen benim telefonumda normal yansıtma özelliği var ben applikasyon dan bağlıyorum böylece telefonu normal kullana biliyorum.. Yukarda app lerin ismini yazdım.. Benim favorim castify..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spunch1212

    Telefondan filmi açıyorsunuz tv ekranında film gösterirken telefonda sosyal medyada gezinebiliyorsunuz yani doğru mu anladım hocam? Hani apk ve hangi cihazdan bahsediyorsunuz ?

    Alıntıları Göster
    Doğru anlamışsınız. Web Video cast uygulaması ile oluyor. Videonun linkini chromecast a yolluyor program orada açılıyor video. Bu sırada siz telefondan istediğinizi yağıyorsunuz. Chromecast ile işiniz kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 23 Aralık 2019; 13:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Doğru anlamışsınız. Web Video cast uygulaması ile oluyor. Videonun linkini chromecast a yolluyor program orada açılıyor video. Bu sırada siz telefondan istediğinizi yağıyorsunuz. Chromecast ile işiniz kalmıyor.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam. Peki sizce düşük bütçe ile anycast,mirascreen gibi bir cihaz mı almalıyım yoksa bütçeyi yükseltip android tvbox mu bakmalıyım ?

    İptvden maç,film,dizi izlemek için kullanacağım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.