Şimdi Ara

Mercedes-AMG GLC, üç motoruyla 900 beygirden fazla güç sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mercedes-AMG GLC, üç motoruyla 900 beygirden fazla güç sunacak
    Mercedes-Benz’in tamamen elektrikli yeni GLC SUV modeli, gelecek yıl AMG imzasıyla çok daha çarpıcı bir versiyona kavuşacak. Üstelik bu versiyon, markanın bugüne kadarki en güçlü araçlarından biri olmaya aday.

Yeni AMG GLC, Eylül’de Münih’te tanıtılan standart elektrikli GLC ile akraba olsa da teknik anlamda bambaşka bir noktaya konumlanıyor. Modelin temeli, 1341 beygirlik GT XX prototipinde tanıtılan AMG.EA güç aktarma mimarisine dayanıyor. SUV’un kaputu altında üç adet aksiyal akılı motor yer alacak.

Biri önde, ikisi ise arkada yer alan motorlardan oluşan bu düzen, toplam gücü 900 beygirin üzerine taşıyarak standart modelin 489 beygirlik değerini neredeyse ikiye katlıyor. Böylece otomobil doğrudan 980 beygire yaklaşan güç sunacak yeni Porsche Cayenne Turbo’ya rakip oluyor.

Bu performans paketiyle AMG GLC, markanın tarihindeki üçüncü en güçlü model olmanın yanı sıra gelmiş geçmiş en güçlü AMG SUV unvanını da taşıyacak. Ancak bu unvan, 2027’de gelmesi planlanan 1000 beygirlik GT SUV ile el değiştirecek. AMG, güçlü GLC için 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında, maksimum hızı ise elektronik olarak 250 km/s hedefliyor.

Ayrıca Bkz.27 yıllık serüven bitti: Ford Focus üretimi sona erdi

Tüm bu gücün anahtarı, AMG’nin yeni nesil batarya teknolojisi. Standart GLC EQ’da kullanılan prizmatik hücreler yerine silindirik hücrelere geçen AMG, daha yüksek güç yoğunluğu ve daha iyi ısı yönetimi elde ettiğini belirtiyor. 800V mimariye sahip batarya, her bir hücreyi doğrudan saran soğutma devresiyle sıcaklığı ideal aralıkta tutabiliyor.

Bu gelişmiş termal sistem, üç motorun gerektirdiği yüksek deşarj performansını sürekli sağlayabilmek için kritik önem taşıyor. Ayrıca 400 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunarak standart modele göre 70 kW’lık bir artış getiriyor.

AMG GLC, sürüş deneyimini zenginleştirmek için Ioniq 5 N’de olduğu gibi simüle edilmiş vites geçişleri sunacak. Buna ek olarak, V8 motor sesine yakın yapay bir ses üreticisiyle AMG karakteri tamamen elektrikli bir gövdede de yaşatılacak.

Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-mercedes-amg-glc-set-offer-more-900bhp

• Günlük kullanımda 900 beygir potansiyel suç makinesi benim gözümde.

200 beygir günlük kullanımda fazla fazla yeter.

900 beygir yarış pistlerine daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dropzone -- 18 Kasım 2025; 12:32:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arabaların en az 12, 13 yılı daha var.

5 dakikada sarj

Yüksek menzil

Kaza sırası yanmama

Yanmayan batarya

Bunlar olmadan almam. Twingo hoşuma gidiyor elektrikli mesela alayım mı diyorum bunlar aklıma gelince vazgeçiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir kaç beygirini benim egeaya verde bari nasiplensin yavrucak.900 beygiri zapt edemezsin ;⁠)

Diğer taraftan bu kadar güçlü araçların trafikte kullanılabilmesi için de ayrı bir yetkilendirme olmalı sanki. Psiko teknik değerlendirme ve geçmiş trafik cezaları göz önünde bulundurularak, her x yılda bir değerlendirme tekrarlanmak kaydıyla yeterlilik belgesi verilmesi lazım. 3 saniye altı 0-100 hızlanma, hata kabul edebilecek bir güç değil.

• 900 hp insan iki kez düşünmeli tırda yok o kadar güç, saçmalık 900 beygir çalıştığı zaman yeryüzünden ayrılmak lazım, kanat takıp uçmak gerekir

Zekatını verse 22 beygir takviye yapar.

• Türkiye'de bu hızı hangi yolda yapabilir ki? ??

• bi an 900 beygir bağlanmış araç düşündüm. ve aynı anda firesiz harekete geçtiler. sonra mı. sonrası filmlerdeki noel baba arabasını çeken geyikler gibi göğe yükselmiş gördüm. (değirmen çarkına göre değilde direkt çektiği güç olarak ele alıp)

• Avrupa'daki hangi yolda yapabilirsin yakubux

• gücü ya da pil teknolojisi ne olursa olsun 80-90 km hızları
    geçtikten sonra tüketim katlanarak artıyor. menzil öngörüsü yalan oluyor.

• 900 hp nin bu segment arabadaki gereksizliği...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.