Şimdi Ara

Tron: Ares (2025)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk Tron filmini izleyenler bilir.

    devam filmi değil.

    yeniden yorumlama diyebiliriz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



    _____________________________
    "Sürekli savaşların yaşam kanunu olduğu bu dünyada, savaşmak istemeyen yaşam hakkına sahip değildir." Adolf HİTLER
  • orijini değilde 2010 yapımı olanı izlemiştim. çok hoşuma gitmişti. o yüzden ares ide listeye ekledim.

    _____________________________
  • Retroville!youtube
    Tron Ares – Bir Efsane Nasıl Klişeye Dönüştü?
    https://youtu.be/b_3A_MyrQGc?si=wDefizf1BZSDvokd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
  • 2 Aralık'ta Dijital'e geliyor.

    _____________________________
  • Filmi geçen hafta izledik. Tron'un 2010'daki filmini 15 sene önce izlediğimde fena bulmamıştım ama Tron evrenine dair bilgim olmadığından ve bodoslama izlediğimden ve elbette tek seferde izleyip bir daha yüzüne bakmadığımdan aklıma başroldeki aktris, neon ışıklar, video oyununda duvar ören motorlar dışında bir şey kalmamıştı. Bir de filmi fena bulmamış olmam... Bu filmi de bu bilgi birikimsizliğiyle izledik. Yani ilk filmdeki bilimkurgu kısmı ne seviyedeydi,nerdeydi hatırlamıyorum ama bu filmde olay bilimkurguluktan epey çıkmış onu söyleyebilirim. Epey fantastik bir şey olmuş hatta. Yok eğer bu filmin evren kuralları zaten buydu, böyleydi ise o zaman lafım yok.


    La adamlar dijital bir veri yığınının bir sureti, 3 boyutlu bir görselliği olan programı 3D yazıcılar gibi gelişmiş makinelerle gerçek Dünya'da basıyor. Sadece süre sınırlı o da algoritmanın bilinememesinden. (O da çok enteresan böyle bir yapay zeka, böyle gelişmiş bir program yapıyorsun hatta programa gerçek bir fizik ve kütle kazandırıyorsun hem de bir madde de kullanmıyorsun bunu lazerlerle yapıyorsun ama süre sınırı algoritması problemini bir türlü aşamıyorsun, bulamıyorsun gerçekten komik) Algoritmayı buluyorlar bir yerde gizli o da DNA şeklinde. Sonra bir bakıyoruz ki bizim Ares adlı yapay zeka kanlı canlı bir insan olmuş gerçek Dünya'da. Yani DNA'sı olmuş. Ne alaka la, kod senin olmayan fiziğini, biyolojik bir makineye çevirdi, ölümlü bir insan oldun, damarlarında kan filan dolaşır oldu, çok saçma geldi. Yani fantastik diye kabul etsek bile filmin yaslandığı şeyler bilimkurguya da uğruyor ve onun da uğrak yeri gerçek dünyamız, evrenimiz olduğundan insanın mantığı yine araya giriyor ve beyin böyle bir şeyin mantıklı olduğunu kabul etmekte zorlanıyor. Bu da bu evreni anlama ve kabul etmemizi zorlaştırıyor, o duygu ve hisler geçmiyor, yapaylaşıyor.

    Filmde dijital duvarların kullanım alanları hoşuma gitti. Hem askerlerin mızraklarının ucunda hem motorların gerçek Dünya'da yollarda ördüğü duvarlar hem hava araçlarının peşlerindeki savaş uçaklarının kanatlarını jilet gibi kesmek için kullandıkları sahneler epey iyiydi. Motorla örülen duvarda bir sahnede motorlar yan yatırılarak viraj aldığı için duvarları da eğimli ördüklerinden rampa oluşuyor, aracın biri o rampadan uçuyordu, güzel olmuş. Da koca şehirde 2 tuhaf giysili, tuhaf motorlu, neon gibi parlayan 2 motorcu dijital ama fiziksel neon duvar öre öre trafikte giderken koca şehirde bir kişi de çıkıp şaşırmıyor bu ne lan diye. Şehir sanki düşük IQ'lu NPC simülasyonu gibi. İnsan aracını durdurur, bakar. Çevredeki insanlar bu ne la der. Yönetmen böyle şeyleri göstermeliydi kesinlikle, şehrin yaşadığını, kurgusal evrendeki insanların da bu olayları görüp tepki verdiğini gösteren işaretler olmalıydı. Bu bir eksiklik bence. Çünkü şehrin içinde aşırı anormal bir olay yaşanıyor ve bu kilometrelerce ve uzun süre şehirdeki insanlara da etkileyerek gerçekleşiyor ama tepki sıfır.


    Filmi Jared Leto zaten varlığıyla doldurmuş. Ama oyunculuk vs konuşturmuş mu dersek hayır. Karakter zaten klişe karizma karakterlerden, Leto olmasa sıradan biri olsa daha itici olurdu o kolpalık çekilmezdi, Leto olunca çekiliyor. Ama şu Athena programını canlandıran ismi lazım değil SJW/Woke ittirmesi, iticilik abidesi siyah hatun film boyunca göz tırmalamaya devam etti. Bazı şeyler gerçekten filmi aşağı çekiyor, kısa saçlı kolpadan maskülen, isimsiz tipler insanın filmden aldığı hazzı aşağı çekiyor. Yani bazı insanlar ekran yüzüdür bazıları değildir, olmuyorsa zorlamamak lazım SJW/Woke'çu gereksiz tipler. Ya koyacaksan da bari kadın gibi kadın koy, göz zevki diye bir şey var. Bir beyaz, bir zenci olunca bir de Asyalı olmadan olmazdı zaten(!) Görece daha az itici ama işte bu etknik ırk orantısı zorlaması her filmde irrite ettiği için ekstradan göze batıyor.

    Filmde konu namına pek bir şey yoktu ama gerek müzikleri, gerek atmosferi, neonlarla yapılan tatlı görseller, şehirde örülen fiziksel dijital duvarlar filan hoştu izletiyordu. Millet Duft Punk varken Nine Inch Nails ne abi, bu filmin atmosferine gitmemiş filan demiş. Yani tartışılır belki de haklılardır ama Nine Inch Nails da kötü sayılmaz. Ben filmin müziklerini beğendim şahsen.

    Bir şaheser değil, görselliği aşırı iyi değil, idare eder. Çerezlik bir film, izleyeni üzmez, Tron hayranlarını bilemem. 6,5'ten 7/10.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Ocak 2026; 13:10:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Tron filmini oyunculuk için değilde, görsel ve müzikleri için izlersin. Senaryo bazında klişe olacağı belli dersin.

    Görsel ok, müzikler de ok. Ancak oyunculuk ve senaryo olmamış, vasatın altında. Ben beğenemedim. Antivirüs data savaşları , 3 tane lazer ile nesneler üretmek falan bunlar tam 9 yaşında çocuğun hayal dünyasında kurduğu senaryo gibi olmuş altı dolu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 2. film gibi değil fakat bence gömülecek bir yapımda değil. Bence insanlar 2. filmdeki müziklerin kalitesini bulamadı (mükemmeldiler), ve devam filmi bekliyorlardı. Hatta seyredenler bilir. Tron Uprising diye bir animasyonu var. O bile mükemmeldi. Gittiler bambaşka bir konuya değindiler. Umarım orjinal konu bir gün devam eder.

    _____________________________
    Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.