|
Yedek Subaylık/Astsubaylık İsteyenler İçin Bu Başlığı Açıyorum 06 Aralık 2024’ten bu yana süreci yakından takip ediyorum. Bu süreçte ciddi bir bilgi birikimi edindim. Sormak istediğiniz her türlü soruyu çekinmeden sorabilirsiniz. Sahip olduğum tüm bilgileri paylaşmaktan onur ve gurur duyarım. Bilgilenelim, bilinçli olalım. Benim Sürecim ve Bilgilerim:
Kişisel Bilgilerim:
Edindiğim bilgilere göre Ağustos celbi alımları diğer celplere göre daha yoğun gerçekleşmektedir. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Yedek Subay/Astsubaylık Süreci Hakkında Genel Bilgilendirme Yedek sınıfında en bilinen ve yaygın iki görev vardır:
Yedek Subay/Astsubay – Takım Komutanı / Hudut Komutanı Bu sınıfa seçilenleri aşağıdaki eğitim süreci beklemektedir:
Eğitimlerin içeriği, seçildiğiniz sınıfa göre farklılık gösterebilir. Kara Kuvvetleri Sınıfları Muharip Sınıflar
Muharebe Destek Sınıfları
Muharebe Hizmet Destek Sınıfları
Yedek Subay/Astsubay Takım Komutanı olarak çıkanlar, yukarıda belirtilen sınıflar içinden Muharip veya Muharebe Destek Sınıflarına atanır. Yedek Subay/Astsubay – Meslekçi
Meslekçi olarak çıkanlar, genellikle Muharebe Hizmet Destek Sınıflarına atanırlar. Örnek: Otomotiv Teknolojisi mezunu biri; Bakım, Ulaştırma veya İkmal gibi sınıflarda görev alabilir. Takım Komutanı / Hudut Komutanı Eğitim Başarısı ve Puanlama Sistemi Eğitim sonunda aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapılır:
Bu puanlar toplanarak genel başarı sıralaması oluşturulur. Dereceye Girmek Nedir? Genel sıralamada ilk %10’luk dilime girenler dereceye girmiş sayılır. Dereceye girenler kura çekmeden görev yerini kendisi seçer.
Yedek Subay/Astsubaylıkta Elenme Var mı? Hayır. Yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece ere düşürülme gibi bir durum yoktur. Sınavlardan başarısız olsanız dahi tekrar derslere katılıp sınav olma hakkınız vardır. Fiziksel eğitimde kalma söz konusu değildir. 100 kişi içinde sonuncu olsanız bile, sadece kura torbasını tutan kişi olursunuz. Kimlere Meslekçi Çıkar?
Komando Yedek Subay/Astsubay – Takım Komutanı / Hudut Komutanı Komando çıkarsa ve gözlerinizde ileri derce görme kaybı varsa piyadeye düşürülürsünüz. Normal eğitime ek olarak, son aşamada 15–20 gün süren Komando Temel Eğitimi alırsınız.
2025 Ocak Ayı Yedek Subay ve Yedek Astsubay Maaşları (Ortalama Değerler) Yedek Subay Maaşları:
Yedek Astsubay Maaşları:
Tazminat Kalemleri:
Bu maaşlar, sınıf (mu. vs.) ve görev özelliğine göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla bazı personel daha düşük, bazıları ise daha yüksek maaş alabilir. Not: Belirtilen maaşlar, tazminatsız ve tazminatlı görev yerleri için 4 farklı yedek personelin banka hesaplarına yatırılan gerçek maaş ortalamaları esas alınarak hesaplanmıştır. Tazminatlar eklendikçe maaşlarda ciddi artışlar görülebilir. Hiyerarşi ve Disiplin Üzerine Önemli Uyarı Aşağıda vereceğim rütbelere ve ANTK 41'e dikkat edin. Rütbeleri tanıyın, astınızı üstünüzü iyi bilin. ANTK 41 maddesini ezberleyin; çok işinize yarar. ![]() ![]() ![]() Edindiğim bilgiler bunlardır. Eksik ya da hatalı bir ifade varsa düzeltin. Eklemek istediklerinizi de yorum olarak yazabilirsiniz. Gördükçe elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. BU FORUM 30 TEMMUZA KADAR GÜNCELLENECEKTİR. YENİ BİLGİLER İÇİN TAKİPTE KALIN. EK BİLGİ ![]() Yukarıda belirtilen kura sonucu çıkan bölge, "kaydırmalı birlikler" kapsamındadır. Bu tür birliklerde görev yapan personel, ihtiyaç halinde Suriye sınırına veya sınır ötesi bölgelere geçici olarak görevlendirilebilmektedir (kaydırma yapılabilmektedir). Hakkari Çukurca çıkan arkadaşlar kıtaya gittiğinde. Komutan tarafından bildiri yapılır. Suriye'ye görevlendirme olacak gönüllü olarak gitmek isteyen var mı diye. Sizde gitmek istiyorsanız isminizi yazdırırsınız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-945C653A5 -- 18 Temmuz 2025; 9:58:30 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt