< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
|
Hoparlörleri çok eski almanı önermem. Bobinde biriken pislikler, körüklerin aşınması, göbekte çukurlar ve magnette kayıp, değiştirilmiş cros. Devreleri. Soru işaretleriyle dolu. Kaç kişinin elinden geçtiği belli değil. Çoğu eski pikaplı kaset çalarlı setlerden çıkma. Bunları belli yerler alıp küçük bir restorasyon aşamasından geçirip satılığa çıkartıyor. Çok iyi muhafaza edilmiş ve temiz kullanılmışını bulmak zor. Vintage görünümlü hoparlör istiyor iseniz wharfedale linton 85, kilipsch heresy, magnat transpuls 1500, jbl 4312Mıı bakılabilir. hoparlörün 3 -5 yollu olması sizi kandırmasın. Bir kısım kullanıcıya göre müzik en iyi fullrange hoparlörlerden dinlenir. Araya girecek crossover istenmez. Diğer taraftan bir çok kullanıcıda tek hoparlörün aynı anda bir çok frekansı düzgün veremeyeceğini savunur. Kef in tweeter lı sürücüsü kendini kanıtlamış patentli yapıdadır. Triangle ile İkisini yan yana koyup ve aynı kaynaktan dinlemeden hangisi size uygun bilemezsiniz. Aslında teşhisi koymuşsunuz. Kulak zevki, anfi hoparlör ilişkisi. Hali hazırda bahsettiğiniz incelemeyi görmüşken daha iyisini aramakla zaman ve fırsatları kaybedersiniz. Bahsi geçen 3 markada sınıfında kötü olamaz. Eski hoparlörler kafanızda soru işareti yapmasın. Hepsini geçtim çoğunun kabini sunta, ve zamanla şişme yapmakta. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Triangle'ı tavsiye etmiyorum alt frekans cevabı iyi değil, Kef, Dali veya Monitor Audio gibi markaların modellerini tavsiye ederim. Kef q350 kullanıcısı olarak Dali Oberon 3 daha dengeli ve kabin yapısı daha güzel diyebilirim. |
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, Projeksiyon: Benq W2700 PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD |
|
Aslında hoparlörlerde durum tam olarak o şekilde değil seneler geçse de iyi hoparlör iyi hoparlördür ve kendini kanıtlamışsa değerlidir. İkinci el sitelere kült modeller düşer düşmez herkes peşinde koşar. Fotoğraf makinalarındaki lens gibidir aslında iyi hoparlör, makinanın teknolojisi vs değişir ama iyi lensiniz varsa makinayı değiştirseniz de lensi saklarsınız. Tekrar belirtilen modellere dönecek olursak fiyat olarak en uygunu aslında Oberon 3. Dali tuhaf bir şekilde abartı fiyatlama yapmıyor Almanya fiyatlarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız, aslında en pahalısı Dali iken en uygunu Türkiye'de Dali enteresan ama gerçek. Kef biraz bu youtuberlar vsler başta olmak üzere o modellere talep arttırıldı. Forumlarda bir kaç kiş, youtuberlar vs bir kaç markayı öne çıkarıp google aratmalarına yansıtınca distribütörde ona göre fiyatlandırma yapıyor. Ben Ocak ayında Kef q350yi amazondan 12.000tlye aldım sanki $/€ o kadar artmışcasına fiyatlarına bakın. Daha önce Kef LS50 kullanmış biri olarak sürmesi çok daha kolay ama LS50deki kabinin kalitesinin yarısı yok ve işçilik net kötü. Zuhal müzikte bunlardan farklı olarak Monitor Audio satılıyor size Bronze 50 biraz daha iyi bas cevabı istiyorsanız da Bronze 100 tavsiye ederim. Tam bir all rounder ve sürmesi vs gayet kolay ama her yere doğru konumlandıramayabilirsiniz boyutlarından dolayı. Triangle ise bas konusunda net üzecek bir model dinleme imkanınız olursa deneyin belki hoşunuza gider, benim hiç gitmedi daha önce Triangle Esprit'de kullandım ondan sonra aldığım LS50 net daha iyi geldi bana her anlamda en büyük artıları kolay sürülmeleri. Yeni başlayan biri iseniz MA Bronze ihtiyacınızı fazla fazla karşılar, bu arada Kef q150nin olmasa da q350nin bas cevabı gayet yeterlidir. Çok zorlamadan temiz ses veriyorlar bir seviyeye kadar. |
|