Şimdi Ara

Ankara'da Hasarlı Araç Satışı Yapanlar Süreci Nasıl Çözüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
44
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hasarlı Araç Satarken Firma Seçiminde Nelere Bakıyorsunuz?

Arkadaşlar merhaba,

Hasarlı araç satışı konusunda biraz araştırma yapıyorum. Normal ikinci el araç satışında fiyat karşılaştırmak nispeten kolay ama araç kazalı veya hasarlı olduğunda teklifler arasında ciddi farklar oluşabiliyor.

Özellikle yüksek tamir masrafı olan araçlarda, tamire başlamadan önce aracın mevcut haliyle değerini öğrenmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Araştırırken hasarlı araç alımı konusunda fotoğraflarla ön değerlendirme yapılabildiğini gördüm.

Benim dikkat ettiğim diğer konu firmanın gerçekten bir işletme kaydının olup olmadığı. İnternette bir firmayla görüşmeden önce adresini, kullanıcı yorumlarını ve işletme bilgilerini Google üzerinden kontrol etmekte fayda var. Örneğin araştırdığım yerlerden birinin Araban Nakit Google Maps konumu üzerinden işletme bilgilerine ve yorumlarına ulaşılabiliyor.

Fiyat tarafında ise aracın sadece hasarına bakılmıyor sanırım. Model, kilometre, aracın çalışıp çalışmadığı, airbag durumu, mekanik hasar ve onarım maliyeti gibi birçok etken devreye giriyor.

Bu nedenle ben olsam tek bir teklifle karar vermek yerine birkaç hasarlı araç alan firma ile görüşüp verilen net rakamları karşılaştırırdım. Özellikle araç yürümüyorsa çekicinin kim tarafından karşılanacağını da baştan sorardım.

Daha önce hasarlı aracını doğrudan bu şekilde satan arkadaşlara birkaç sorum var:

İlk verilen fiyat ile araç başında verilen fiyat aynı oldu mu?

Çekici ücretini firma mı karşıladı?

Ödeme noter devrinden önce mi, sonra mı yapıldı?

Tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa hasarlı aracını satmayı düşünenler için de faydalı bir konu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukgaraj -- 17 Ağustos 2026; 10:51:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.