Mersin-Kuşadası Güzergah Tavsiyesi..

-
-
Gece yolculuklarını hiç tavsiye etmem . Hem uykulu olursunuz hemde tehlikeli . Onun yerine sabah çıkın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 27 Haziran 2021; 18:51:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
haftaya pazar günü akşam yola çıkılacak , pazartesi günü öğlen otele giriş yapılacak. O şekilde ayarlandı. Yoksa sabah çıkmak isterdim tabiki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _K_A_İ_N_ -- 27 Haziran 2021; 18:58:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_haftaya pazar günü akşam yola çıkılacak , pazartesi günü öğlen otele giriş yapılacak. O şekilde ayarlandı. Yoksa sabah çıkmak isterdim tabiki.
Eziyet olacak desenize. Uçakla gitmeyi düşünmezmisiniz.
maalesef arabayla gidilecek. Tek kullanmayacağım eşimle birlikte gidiyorum .
-
quote:
Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_maalesef arabayla gidilecek. Tek kullanmayacağım eşimle birlikte gidiyorum .
O zaman çok dikkatli olun genellikle kazaların büyük çoğunluğu geç saatlerde olur. Mümkün olduğunca otoyollardan falan gidin , köy yollarını tercih etmeyin. Eşiniz de araç kullanmayı biliyorsa dönüşümlü kullanın yolculuktan önce yanınıza uyku açıcı içecek ve gıdalar alın .
teşekkür ederim. Güzergâh olarak tavsiyeniz var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_teşekkür ederim. Güzergâh olarak tavsiyeniz var mı ?
Bilgim yok malesef. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Mapsi açıyorsun hocam en kısa yoldan gidiyorsun çok bir seçeneğin yok zaten yol olarak. Yol boyunca her yet dağ bayır zaten. Afyondan geçerken lokum alın sadece o önemli. Agida patetesi de güzeldir onu da dönerken alırsınız.
Sahil yolunu kullanmayın acayip yorucu olur. Antalya-Gazipaşa arası gidip gelmişliğim oldu birkaç kez, alternatifi varsa tercih edilecek bir yol değil bence. Eğer sahil yolunu kullanıp Antalya'ya kadar gelirseniz ardından Antalya-Denizli arası bir tek Toroslardan geçiş sizi yorabilir o kadar. Onun dışında rahat yol. Antalya'dan Denizli'ye 2 tane farklı güzergahtan gidebilirsiniz. 1 tanesi Bucak-Burdur-Dinar yolu, sizi Konya-Denizli yoluna çıkarır, bu güzergah bana gereksiz geldiği için Korkuteli-Söğüt-Acıpayam-Serinhisar-Tavas-Karacasu-Kuyucak güzergahını kullanıyorum. Antalya-Denizli güzergahında Denizli'ye girmek istemezseniz Serinhisar'dan sonra Tavas yönüne dönersiniz, Karacasu'dan Kuyucak'a kadar çıkabilirsiniz, bu yol neredeyse Nazilli girişine kadar götürüyor. Sonrası zaten Nazilli-Aydın. Bu Karacasu yolu yer yer mıcırlı asfalt, ses-gürültü yapar ama tenha bir yoldur, eskisi gibi dar da değil birçok noktada genişletme yapıldı. Fakat yakıtınızı iyi kontrol edin ve Aydın'a kadar yakıt alamayacak şekilde hesap yapın. Yolda istasyonlar var ama ne olur ne olmaz. İzmir-Antalya arasında yıllardır bu yolu kullanıyorum.
Sahil yolu kullanmayacaksanız Mersin'den Adana tarafına geçip oradan Niğde yönüne, Konya ayrımından Konya'ya, ardından Afyon yönüne geçersiniz sanırım en temiz yol burası. Bitlis-İzmir yaptığımda bu yolu kullanmıştım ve hiç yorucu gelmedi.
Google Maps'ten baktığımda güzergah Afyon'a girmeden Isparta-Denizli yoluna sokuyor, İzmir'den Dinar'a kadar o yolu kullanmıştım yorucu değil, yol da güzel ama çok radar vardı. Dinar-Çay arası güzergahı bilmiyorum.
Denizli sonrası zaten tek yol var diyebilirim. Nazilli-Aydın-Germencik-Kuşadası.
Yaklaşık 1000 km yol yapacaksınız, akşam 10'da çıksanız 8 saat gece kullanacaksınız, ertesi gün öğlen otele girerseniz muhtemelen girdiğiniz gibi uyursunuz ve o gün boşa gider, ertesi gün de yorgun olursunuz çünkü uyku programınız değişmiş olacak.
Gaziantep-İzmir yapamadım, Antep'ten öğlen çıktım Kula'da uyku bastırdı iyice uyumak zorunda kalmıştım. Sonrası da eziyet oldu benim için.
Tek seferde Mersin-Kuşadası yerine pazar günü sabah saatlerinde Mersin'den çıkıp 9 saatlik bir yolculukla Denizli'ye gidin, Denizli'de veya yakın güzergah üzerinde farklı bir noktada 1 gece konaklayın isterseniz daha erken saatlerde gelip bölgede de gezebilirsiniz. Ertesi sabah kahvaltı sonrası 3 saatlik bir yolculukla öğlen Kuşadası otele giriş yaparsınız, hem uyku programınız değişmez hem yorulmazsınız hem de otele girip uyumak zorunda kalmazsınız hem de otelde 1 gününüz boşa gitmez. Naçizane tavsiyem.
Ek: Akşam 8'de çıkacakmışsınız ve ilk uzun yol tecrübenizmiş. Bence ilk uzun yol tecrübesi için gece sürüşü riskini almayın. Cidden büyük risk. Hele güzergahta fazla otoban olmadığı için ortalama hızınız da düşük olacak, sürüş süresini arttıracağı için yorgunluk-uyku riskini çok arttırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 27 Haziran 2021; 20:18:7 >
-
-
yolunuz bu:
çocuklar küçükken bende gençken :) bu yolu hep gece geçtim.
şimdi cesaret edemem.
çok ama çok önemli güneş doğmaya yakın ilk esnemenizde aydınlık bir benzinlik bulup 1 saatte olsa uyumanız. yoksa o yol eziyet olur.
öğleden sonra bir uyku çekip aksam seriniğinde çıktınız mı otoban ve konya biter.
çay dinar denizli nazilli derken oralarda bir uyku, belki dinar su başında bir kahvaltı.
öğlen olmadan inersiniz.
ama lütfen tan saati 1 saat uyku.
hayırlı yolculuklar
(bir mersin damadı :P)
-
Gece gidecekseniz Mersin - Antalya yolunu kullanmayın, tüneller yapılmaya devam ediyor ama 2 yerde yaklaşık 70 km tek şerit ve yorucu Karaman konya Denizli üzerinden devam edin. Konya yolu bitmek bilmiyor deponuz dolu çıkın neredeyse yolda kalıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxF@t@l1TYxx -- 27 Haziran 2021; 20:37:57 >
Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Adana-Niğde yönü-konya yolundan gidicem en temizi o çünkü. Eşimle birlikte yarı yarıya yolculuk yapacağız. İnşallah bir sıkıntı çıkmadan gider geliriz. Çok sağolun.
-
Soyle yapin rahat genis yol istiyorsaniz konya>afyon>denizli>aydin
Ama yok azda manzara deniz menizde arada gore gore geliyim diyorsan
Alanya>antalya>denizli>aydin
Ben 2. Rotayi secerdim :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dün Kahramanmaraş adana Pozantı konya çay dinar denizli aydın yaptım. Sabah 6da çıktım akşam 7de vardım epey dur kalk yaparak. Yol iyiydi ama tam konyadan geçerken yks çıkışına denkgeldim epey kalabalıktı. Denizli aydın arasındaki 50 küsür ışık bitirdi beni son zamanda…
Siz de bu güzergahı takip edin bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen yıl gittim. Silifke-Mut arası kapalıydı. Erdemli'nin içinden girip dağ yollarından Karaman'a çıkmıştım. Hayatımda yaptığım uzun yollardan en zevklisiydi.
Aman Antalya üzerinden gideyim demeyin yolculuktan soğursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 27 Haziran 2021; 22:27:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X