Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (284. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.464
Cevap
195
Favori
610.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ek Madde-1 Kapsamında Vakıf Yükseköğretim kurumlarında ücretli programlara yatay geçiş yapılabilir, burs verip vermeme kararı ilgili Yükseköğretim kurumunun yetkisindedir.

quote:

anladım hocam teşekkürler. sizi meşgul ettim artık bu soruyu gören herhangi biri cevaplayabilir:
    acaba ankarada işletme vs gibi bi bölümüne tam busrlu merkezi geçişle kabul alan özel bi üni var mıdır_

Bu sorunuzun cevabını ancak üniversitelerden bilgi temin etmek suretiyle alabilirsiniz. Çünkü geçen yıl burs vermemiş ama bu yıl verecek olabilir ya da geçen yıl vermiş ama bu yıl burs vermeyecek de olabilir. O yüzden en doğru bilgiyi üniversitenin kendisinden alabilirsiniz. Özel üniversitelerin irtibat numaralarını arayarak bu durumu sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 8 Nisan 2018; 2:18:45 >
  • lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Evet hocam zaman daralmadan olayı netleştirip sağlıklı adımlar atmak çok doğru olur bence.

Ama, diğer yandan, Burs verip vermeyeceklerine daha karar vermemiş olabilir okulların bazıları.

Türkçe Öğretmeliği 1.sınıf öğrencisiyim. Bu sene sonunda başka bir üniversitenin Türkçe öğrt. bölümüne myp ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Puanım tutuyor ama sadece 2 puan fazla. 21 kişilik bir kontenjan var. Kontenjanın fazla olmasına güveniyorum. Sizce yerleşme ihtimalim nedir.

Ayrıca eğer yerleşirsem 2.sınıftan mı devam edicem yoksa 1'den mi başlayacağım.
  • Bölümüm ve geçeceğim bölüm arasında hiç ortaklık yok merkezi yerleştirme puanıyla gireceğim o zaman birinci sınıftan başlarım büyük ihtimalle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ha bu arada bu evrakları hazırlarken illaki o şehirde gidip evrakları alıp diğer şehire götürmek zorundamıyız yoksa var mı bir yolu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynı bölüme geçeceğiniz için yüksek ihtimalle 2. sınıftan devam edersiniz ancak bazı durumlarda alınan dersler sayılıp 1. sınıftan tekrar başlanabiliyor. Buna geçtiğiniz okul karar verecek. Mevcut okulunuzdaki derslerinizle geçmek istediğiniz okulda bulunan 1.sınıf derslerini, Kredi, İçerik ve ders adı yönünden karşılaştırın.

Ama mesela Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi her bölümde okutulan ortak derslerden CC veya üstü not alıp başarılı olduysanız bunlardan geçtiğiniz yerde muaf olursunuz.

Evrakları bazı üniversiteler posta ile de kabul ediyor ancak postada yaşanabilecek gecikmelerden sorumlu değiller. Yani başvuru süresi bitene kadar evraklar ellerine geçmezse başvuruyu almıyorlar. Bu nedenle siz işinizi şansa bırakmayın, evrakları elden götürüp teslim edin bence.

Bazı üniversiteler de zaten posta yoluyla başvuru kabul etmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 8 Nisan 2018; 18:2:46 >

Ancak şunu unutmayın, evrakları postayla gönderirseniz başvuru süresi bitene kadar üniversitenin eline geçmiş olmalı. Aksi takdirde başvurunuz boşa gider. Evrakların zamanında ulaşmasının sorumluluğu size aittir. O yüzden bence sizin için zor da olsa elden teslim etmenizde çok büyük fayda var.

• abilerim bilen birisi bana bilgi verebilir mi merkezi yatay geçiş hazırlıkta olmuyor diye duymuştum ben ama konunun en başını falan şuan okumadım yarın okuyacam ama lütfen bi dinleyin yardımınıza ihtiyacım var..

ben şuan bilgisayr muh okuyorum ama hazırlıktayım
    ve durum şuan kritik.. geçebilirim de Allah korusun kalabilirim de..
    Hazırlıkta 1.senem, ikinci sene de kalınca zaten seçim yaptırıyolar sana tekrardan ama
    ben olur da Allah korusun bu sene ilk sene bakın altını çiziyorum ilk sene kalınca
    Merkezi yatay geçiş yapılabiliyor mu ? Girdiğin yıl ki puanına göre..?
    Bölüm farkediyor mu ? Farketmiyor heralde değil mi?

Yani kısaca , hazırlığın 1.senesinin sonunda geçiş yapılıyor mu ? SAĞOLUN TAKİP EDİCEM KONUYU ..
    Hazırlık programının azami süresi 2 yıldır. 2. yılın sonunda da başarısız olduğunuz takdirde kaydınız silinir, bir defaya mahsus ÖSYM tarafından Türkçe bölümlere yerleştirilebilirsiniz. 1. yılın sonunda başarısız bile olsanız, mevcut okulunuzda kayıtlı olduğunuz için yatay geçiş hakkınız durmaktadır.

Hangi puan türünde hangi bölüme geçmek istediğinizin hiçbir önemi yok. Tek şart ilgili bölümün sizin sınava girdiğiniz seneki taban puanını tutturmanızdır.

Ancak, geçmek istediğiniz yerde de zorunlu hazırlık sınıfı varsa (%30-%100 İngilizce bir bölüme geçmeye çalışıyorsanız) sizden dil yeterliliğinizi YDS, YÖKDİL, TOEFL vb. sınavlarla belgelemeniz ya da geçtiğiniz okulun yapacağı muafiyet sınavından başarılı olmanız istenir. %100 Türkçe bir programa geçiş yaptığınız takdirde sizden bu istenmez.

Ekleme: Mevcut okulunuzda sene sonundaki muafiyet sınavını geçseniz bile; yatay geçiş yapacağınız okul sizden ya kendi sınavını geçmenizi ya da bahsettiğim YÖK tarafından tanınan merkezi yabancı dil sınavlarından (YÖKDİL-YDS) veya eşdeğerliği tanınan uluslararası sınavlardan (TOEFL-PTE) senatonun belirlediği puanda başarılı olmanızı ister.
    Önceden hazırlık okumuş olmak/önceki okuldaki muafiyet sınavını geçmek bir önem teşkil etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 17 Nisan 2018; 22:35:39 >

• Herkese Merhaba arkadaşlar,

Bu sorunun cevabını kimsenin bilemeyeceğini düşünüyorum ama eğer geçmişte böyle bir durum yaşandıysa belki aramızda bilen birileri vardır. Ben bu dönem sonu KTÜ Türkçe Öğretmenliğine merkezi yatay geçiş yapmayı düşünüyordum. Puanım, taban puanından 2 puan fazla. Kontenjanın da %30 olmasından dolayı geçebileceğimi düşünüyordum. Ama bugün internette KTÜ Eğitim fakültesinin KTÜ'den ayrılacağını ve Trabzon Üniversitesi adında başka bir devlet üniversitesi olacağını öğrendim. Bu durumda acaba merkezi yatay geçiş başvurusu açılır mı? 2017 girişliyim. Açılmama durumu beni çok korkutuyor açıkçası. Mutlaka geçiş yapmayı istiyordum. Sizin fikirleriniz neler?

Teşekkür ederim.

• Merhabalar , iyi forumlar.
    İnternette asla bilgi bulamadım sorumla ilgili yanıtlarsanız çok sevinirim.

Gazi üniversitesi Arapça Öğretmenliği bölümünde okuyorum.2015 yılında giriş yaptım. İki sene hazırlık okudum ve şu an birinci sınıftayım.Ben yaz ayında geçiş yapmak istiyorum Sabahattin Zaim Üniversitesine fakat burada bölümüm 2016 yılında açılmış.
    Okul burada bir şey yapabilir mi? Çünkü bu yıl konusu dışındakı tüm şartlarını karşılıyorum şu anda ve özel üniversite olduğu için böyle bir şey yapabilirler diye düşündüm açıkçası.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum..

2. sınıf bitiyor... Sormak istediğim tek soru; 2015'te yerleştim, geçmek istediğim üniverstenin de 2015 puanına mı bakmalıyım yoksa güncel 2018 puanına mı ?

Şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 28 Nisan 2018; 12:42:43 >
  • arkadaşlar 2016da üniversiteye başladım. 2.sınıf görünüyorum ama bu yıl okula gitmedim.2019da tekrar sınava girip yerleşmek istiyorum ama bulunduğum şehirde artık yapamıyorum.Bu yıl merkezi yatay geçiş yapsam 2019da obp kırılır mı?

yök ün yayınladığı maddelere göre,sizin üniversiteye yerleştiğiniz senede şimdi geçmek istediğiniz okulun bir taban puani oluşması gerekiyor. yani 2016 da öğrenci almaya başladiysa siz de 2015 te bulundugunuz yere yerleşmişseniz merkezi yatay geçiş yöntemiyle bu okula geçme imkanınız yok.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.