Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (285. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.415
Cevap
192
Favori
578.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugranlc B kullanıcısına yanıt
    myp de okulların insiyatifine bırakılmıyor tercihler. not ort. ile yatay geçişte ozel okul kendi insiyatifine alabilir olayı. 1.sınıfı okuduysanız not ort. ile geçmeyi deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama ile yatay geçiş düşünüyorum. Şu an 2.sınıfım. Bazı sorularım var ve yardımcı olacak birisi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,







    Şu an Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kamu Yönetimi 2.sınıfım. Alttan dersim yok ve not ortalamam 2.21.



    İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Devlet) şartlarında en az 2.50 yazıyor. Şu anlık tek eksiğim bu.

    Oradaki bölüm Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi. Ama birçok ders aynı.



    1-Aldığım dersleri orada almam gerekmez değil mi? Ders saydırma mı oluyor bu?

    2-Ders içerikleri vs. gibi belgeler isteniyor. Ben bunları şu anki okulumdan ne zaman almalıyım?



    Şimdilik bunlar, teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrownSquirrel

    Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişte bölümün kontenjanının %30'u kadar bir kontenjan açılır. Geçemeyeceğinizi düşünmüyorum. Puanınız tutuyorsa çok büyük bir aksilik olmazsa geçersiniz.

    Aynı bölüme geçeceğiniz için yüksek ihtimalle 2. sınıftan devam edersiniz ancak bazı durumlarda alınan dersler sayılıp 1. sınıftan tekrar başlanabiliyor. Buna geçtiğiniz okul karar verecek. Mevcut okulunuzdaki derslerinizle geçmek istediğiniz okulda bulunan 1.sınıf derslerini, Kredi, İçerik ve ders adı yönünden karşılaştırın.
    hocam iyi geceler. ben trakya universitesinden arel universitesine gecmeyi dusunuyorum farkli bir bolume. tam burslu tercih edecegim. acilacak kontenjan tam burslu kontenjaninin %30u olmuyor degil mi? 3.sinifim bitecek bu donem sonu o bir sikinti yaratmiyor sanirim her yil tercih yapabiliyoruz. 3-4 tane okulda puanim taban puaninin 3-4 puan ustunde (tam burslularin). sizce gecebilir miyim hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF8922F10 -- 6 Mayıs 2018; 4:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tam burslu geçemezsin hocam, vakıf üniversiteleri tam burslu öğrenime puanınız yetse dahi yatay geçişte sadece %25 burs veriyor.
  • her üni için mi böyle bu acaba?
  • lerekdefrans L kullanıcısına yanıt
    Her vakıf üniversitesi ticari gözle baktığı için evet hocam. Sonuçta ticaret yapılıyor gözüyle başarılı öğrencileri tercihle alıp üni sıralamasını yükseltmek istiyorlar. Ama yatay geçişlerde görünür bir durum olmadığı için özel üniversiteler burs uygulamıyor.
  • lerekdefrans L kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDFB2BE8F -- 6 Mayıs 2018; 23:40:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AAF8922F10

    hocam iyi geceler. ben trakya universitesinden arel universitesine gecmeyi dusunuyorum farkli bir bolume. tam burslu tercih edecegim. acilacak kontenjan tam burslu kontenjaninin %30u olmuyor degil mi? 3.sinifim bitecek bu donem sonu o bir sikinti yaratmiyor sanirim her yil tercih yapabiliyoruz. 3-4 tane okulda puanim taban puaninin 3-4 puan ustunde (tam burslularin). sizce gecebilir miyim hocam?

    Alıntıları Göster
    Hocam özellerde durum farklı. Devlet okulları gibi değil.
    YÖK uygulama esaslarında da bu durum belirtiliyor. Özel okullarda sadece ücretli programa yatay geçiş yapılabilir, burs verip vermeme yetkisi ilgili üniversitededir. Bundan başka hiçbir bilgi doğru değil. Geçersiniz de diyemem geçemezsiniz de. Bu konuda çoğu okul farklı bir politika uyguluyor. Mesela istinye üniversitesi'nin yatay geçiş duyurusunu incelemiştim, puanın tuttuğu ölçüde burstan yararlandırılır gibi bir ibare vardı yani %25 bursluyu tutuyorsa mesela o kadar burs veriyor. Ama her okul böyle olacak diye bir kaide yok. Öğrenci işleri ile görüşün.

    Ancak sınava girerek ÖSYM aracılığı ile ilgili okulun tam burslu programına yerleştirilirseniz neresi olursa olsun kesin olarak tam burstan faydalanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 9 Mayıs 2018; 16:34:7 >




  • Arkadaşlar ben 2015 senesinde 2014 Ösym puanım ile bir üniversiteye merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yaptım.Ardından o sene tekrar sınava girdim ve yatay geçiş yaptığım üniversiteden kaydımı sildirdim.Bu yıl sınava en son girdiğim sene yani 2015 senesinde ki puanım ile tekrar farklı bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum.Ama yatay geçiş yönetmeliğinde yanlızca bir kez merkezi yatay geçişten yararlanabilirsiniz diye bir ibare bulunuyor.Acaba bu ibare girdiğimiz her sınav da kullanabileceğimiz bir hak mı yoksa eğitim hayatımız boyunca kaç kez sınava girmiş olursak olalım yanlızca bir kez kullanabileceğimiz bir hak mıdır ?
    Durumum biraz özel olduğu için yönetmelik de bu durum ile ilgili net bir ifade bulamadım var mı bilgisi olan bir arkadaş.
  • arkadaslar myp de 1.sınıflar için de kontenjan açılıyor degil mi ? bi sakatlık çıkmaz umarım. durumum şu:

    x uni. de hazirlik okuyorum(devamsizlik sınıfta kaldım 2. donem gitmedim) y unisinin türkçe 1.sınıfına başvuracagım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hazırlıkta 1.senem ve finalden kaldım. Başarısız gözüküyorum yani ben başka bir üniversiteye başka bi bölüme oda mühendislik ama farklı bölüme geçebilirim dimi. Bu arada orada İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK var. Benim şuan okuduğum okulda zorunlu hazırlık vardı. Merkezi geçiş yapınca orda ki hazırlığı okumak zorunluluğum yok dimi? Direk 1.sınıftan mı başlarım yoksa burda hazırlıkta kaldığım için orda tekrar isteğe bağlı hazırlık mı okurum yoksa direk 1.sınıftan mı başlarım bilgisi olan cevaplayabilir mi acil???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thematters

    Herkese Merhaba arkadaşlar,

    Bu sorunun cevabını kimsenin bilemeyeceğini düşünüyorum ama eğer geçmişte böyle bir durum yaşandıysa belki aramızda bilen birileri vardır. Ben bu dönem sonu KTÜ Türkçe Öğretmenliğine merkezi yatay geçiş yapmayı düşünüyordum. Puanım, taban puanından 2 puan fazla. Kontenjanın da %30 olmasından dolayı geçebileceğimi düşünüyordum. Ama bugün internette KTÜ Eğitim fakültesinin KTÜ'den ayrılacağını ve Trabzon Üniversitesi adında başka bir devlet üniversitesi olacağını öğrendim. Bu durumda acaba merkezi yatay geçiş başvurusu açılır mı? 2017 girişliyim. Açılmama durumu beni çok korkutuyor açıkçası. Mutlaka geçiş yapmayı istiyordum. Sizin fikirleriniz neler?

    Teşekkür ederim.
    Bir fikri olan var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thematters T kullanıcısına yanıt
    hocam bölüm ayni bölüm kontenjan açılacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thematters

    Bir fikri olan var mı arkadaşlar?

    Alıntıları Göster
    Şöyle söyleyeyim, YÖK usul esaslarında eğer sınava girdiğiniz yılda geçmek istediğiniz bölüm henüz yoksa, ilgili bölümün taban puanı oluşmamış olduğundan geçiş yapılamaz diyor evet fakat burada hiç ortada yokken yeni kurulan bir bölüm değil, mevcutta varolan bir bölümün adı ve bağlılığının değiştirilerek yeni kurulan Trabzon Üniversitesi rektörlüğüne bağlanması söz konusu. Netice itibarı ile söz konusu bölüme ek madde-1 kapsamında yatay geçiş yapma hakkı hukuk devleti kaidesi olarak sizin kazanılmış hakkınız olduğundan geçiş yapabileceğiniz kanaatinde olmakla beraber, yeni kurulan Trabzon Üniversitesi rektörlüğü öğrenci işlerinden ve YÖK'ten konuyla ilgili sağlıklı bilgiyi almanız gerektiği kanaatindeyim. Zaten zamanı geldiğinde üniversitenin web sayfasında ek madde-1 için yatay geçiş kontenjanları ilan edilecektir.

    Ben de bir öğrenciyim ve burada söylediklerim asla resmi bir bilgi vb. olarak algılanmamalıdır. Tamamen kendi fikrimi paylaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 17 Mayıs 2018; 0:26:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karayelpoyraz

    arkadaşlar hazırlıkta 1.senem ve finalden kaldım. Başarısız gözüküyorum yani ben başka bir üniversiteye başka bi bölüme oda mühendislik ama farklı bölüme geçebilirim dimi. Bu arada orada İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK var. Benim şuan okuduğum okulda zorunlu hazırlık vardı. Merkezi geçiş yapınca orda ki hazırlığı okumak zorunluluğum yok dimi? Direk 1.sınıftan mı başlarım yoksa burda hazırlıkta kaldığım için orda tekrar isteğe bağlı hazırlık mı okurum yoksa direk 1.sınıftan mı başlarım bilgisi olan cevaplayabilir mi acil???
    İsteğe bağlı hazırlık varsa 1. sınıftan başlarsınız, zorunlu hazırlık varsa ingilizce yeterliliğinizi gösterir dil belgelerinden birini (YDS-YÖKDİL-TOEFL vb.) ibraz etmeniz ya da okulun yapacağı muafiyet sınavından başarılı olmanız gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symphatic

    Arkadaşlar ben 2015 senesinde 2014 Ösym puanım ile bir üniversiteye merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yaptım.Ardından o sene tekrar sınava girdim ve yatay geçiş yaptığım üniversiteden kaydımı sildirdim.Bu yıl sınava en son girdiğim sene yani 2015 senesinde ki puanım ile tekrar farklı bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum.Ama yatay geçiş yönetmeliğinde yanlızca bir kez merkezi yatay geçişten yararlanabilirsiniz diye bir ibare bulunuyor.Acaba bu ibare girdiğimiz her sınav da kullanabileceğimiz bir hak mı yoksa eğitim hayatımız boyunca kaç kez sınava girmiş olursak olalım yanlızca bir kez kullanabileceğimiz bir hak mıdır ?
    Durumum biraz özel olduğu için yönetmelik de bu durum ile ilgili net bir ifade bulamadım var mı bilgisi olan bir arkadaş.
    Ben de merak ettim hocam emin olamadım Öğrenci işlerine bir sorup teyit edin sonradan mağdur olmamak için hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 18 Mayıs 2018; 2:32:23 >




  • Symphatic kullanıcısına yanıt
    Sorun olacağını sanmıyorum

    Çünkü senden daha önce yatay geçiş yapmadığına dair belge istiyorlar bunun için ise öğrenci belgesi kısmında yerleşme nedeni ösys yazması yeterli oluyor.

    Benzer durumlar için düşünüldüğünde içiniz rahat olsun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wikipedi.a

    arkadaslar myp de 1.sınıflar için de kontenjan açılıyor degil mi ? bi sakatlık çıkmaz umarım. durumum şu:

    x uni. de hazirlik okuyorum(devamsizlik sınıfta kaldım 2. donem gitmedim) y unisinin türkçe 1.sınıfına başvuracagım.
    Sıkıntı olmaz



    Arkadaşlar benim sorum da ilginç. bir arkadaş x tıp fakültesinde ama 9 senelik öğrenim süresi bitmesine az kaldı.mezun olamama tehlikesi var.şimdi sınava girse yüksek bir puan alsa(tıpa yeten) ve de önlisans bir bölümü(y ünisi) kazanıp kayıt yaptırsa.bir sene sonra da tıp için myp başvurusu yapsa kendi okuduğu(x üniye) ya da başka bir üninin(x üni ile programları uyuşan z ünisine) ara sınıfına mesela 4. sınıf için başvursa

    İlk 3 sınıfı okuduğunu belgeleyebiliyor.puanı yetiyor.ama üniversiteler farklı.hem de lisansta zaten okurken önlisans bölüm puanıyla lisans bölümüne başvuru yapmasının sakıncası yok değil mi çünkü kayıta hak kazanabilirse eski kaydını sildirebilir.

    Biraz karışık bir durum

    Mümkün mü sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thematters T kullanıcısına yanıt
    Gecersin hocam. Sikinti olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.