Şimdi Ara

merkezi sistem üzerinden türksat-hotbird ve eutelsat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar...ikamet yaptığımız sitemizdeki merkezi sistem üzerinden türksat-hotbird ve eutelsat uydularını aynı anda hepsini evimize gelen tek bir kabloyla mevcut uydu alıcımızla televizyonumuzdan sağlıklı şekilde seyredebilirmiyiz?...türksat-hotbird uydularını halen tek kablo üzerinden receiverimizle sağlam şekilde izleyebiliyoruz...eutelsat uydusunu evimizdeki sistemimize bağlatarak uydu alıcımız ve televizyonumuz üzerinden uydularda sinyal çakışması kesinlikle gerçekleşmeden izleyebilirmiyiz?...

• Dilediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Ancak merkezi uydu sistemlerinde Digiturk (Eutelsat w3) Uydusu için kullanılan lnb türü MDU4'tür. MDU4 Lnb'lerin frekans değerleri farklıdır ve mdu4 frekansları ile taratma yapmak gerekir. Digiturk cihazı kullandığınızda zaten yetkili servis cihazınızı kurup bu sisteme göre ayarlayacaktır. Yani herhangi bir çakışma olmadan rahatlıkla seyredebilirsiniz. Normal uydu alıcılarında ise digiturk kanallarını yüklemenize gerek yoktur. Çünkü bu uydudaki kanallar şifreli olur digiturk cihazı ve üyeliği gerektirecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaner

Dilediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Ancak merkezi uydu sistemlerinde Digiturk (Eutelsat w3) Uydusu için kullanılan lnb türü MDU4'tür. MDU4 Lnb'lerin frekans değerleri farklıdır ve mdu4 frekansları ile taratma yapmak gerekir. Digiturk cihazı kullandığınızda zaten yetkili servis cihazınızı kurup bu sisteme göre ayarlayacaktır. Yani herhangi bir çakışma olmadan rahatlıkla seyredebilirsiniz. Normal uydu alıcılarında ise digiturk kanallarını yüklemenize gerek yoktur. Çünkü bu uydudaki kanallar şifreli olur digiturk cihazı ve üyeliği gerektirecektir.

arkadaşım...bilgi sahipi yaptığınız için size teşekkür ederim...saygılarımı sunarım...

• bende teşekkür ederim bana da konu yardımcı oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.k.87

bende teşekkür ederim bana da konu yardımcı oldu :)

arkadaşım...donanım haber uydu forumunda açtığım topiğe verilen cevap aydınlatmıştır...
  • Rica ederim konu ile iligili bilgi sahibi edebildiysem ne mutlu bana. :)
  • quote:

Rica ederim konu ile iligili bilgi sahibi edebildiysem ne mutlu bana. :)

arkadaşım...feza üzerinde yer alan hangi uyduları kullanıyorsun?...merkezi sistememi bağlısın?...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merkezi sistemden türksat ve hotbird alıyorum ayrıca eutelsat yani digitürk kullanıyorum tek kablo ile :) Yetiyor 3 uydu
  • quote:

Merkezi sistemden türksat ve hotbird alıyorum ayrıca eutelsat yani digitürk kullanıyorum tek kablo ile :) Yetiyor 3 uydu

arkadaşım...bugün yeni açtığım topiğe cevap niteliğinde mesaj yazarmısın?...saygılar...
  • Konuyu hortlatmış olacağım fakat aynı sistem bızım sıtede de var ama digiturk te bazı kanalları hiç bulmuyor neden acaba (cihaz humax 9503 digiturk ıq) önceki sd kutuda da benzer kanallar çıkmıyordu, frekans çakışması olabilirmi acaba? Fox Sports hd, MTV Live hd, nıckledon hd, TRT Avaz, fox Sports, history hd, fashion hd bu kanallar çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 14 Şubat 2013; 2:06:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evergl

Konuyu hortlatmış olacağım fakat aynı sistem bızım sıtede de var ama digiturk te bazı kanalları hiç bulmuyor neden acaba (cihaz humax 9503 digiturk ıq) önceki sd kutuda da benzer kanallar çıkmıyordu, frekans çakışması olabilirmi acaba? Fox Sports hd, MTV Live hd, nıckledon hd, TRT Avaz, fox Sports, history hd, fashion hd bu kanallar çıkmıyor.

bu sorunu çözebildiniz mi aynısı bende de var da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithatknkn

quote:

Orijinalden alıntı: evergl

Konuyu hortlatmış olacağım fakat aynı sistem bızım sıtede de var ama digiturk te bazı kanalları hiç bulmuyor neden acaba (cihaz humax 9503 digiturk ıq) önceki sd kutuda da benzer kanallar çıkmıyordu, frekans çakışması olabilirmi acaba? Fox Sports hd, MTV Live hd, nıckledon hd, TRT Avaz, fox Sports, history hd, fashion hd bu kanallar çıkmıyor.

bu sorunu çözebildiniz mi aynısı bende de var da.

Sebep sinyal düşüklüğü aynı sorun bendede vardı kablo ve canak ayarini kontrol ettirin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aesoydan kullanıcısına yanıt
    Teknik servis çok paragöz daha bakmadan merkezi sistemde parça değişmesi lazım 200-300 lira tutar falan demeye başladılar, kendim kontrol edebilir miyim?
  • Kontrol edebileceğiniz yer vardır edemeyeceğiniz yer vardır sistemi görmeden birşey demek zor.
  • Eutelsat uydusunda şifresiz kanallar da var.
    Trt ler sky 360.
    Nat geo iran
    Feansız ve afrika kanalları vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...merkezi sistem üzerinden fezadaki TÜRKSAT-hotbird ve eutelsat uydularını seyretmek keyif veriyor...saygılarımı sunarım forumdaşlarım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.