Şimdi Ara

Merkezi ısıtmada orta kat ısınmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi aksmlar arkadaslar.. Yeni tasndigim ev merkezi ısıtma sistenli ama benm evim ısınmıyor.. Ustunde 5 6 daire daha var onlarin isiniyor iyi kotu ama benm evin derecesi sıfır hic ısınmıyor petekler..
    2 bloklu sitede tek merkezden ısıtma yapılıyor toplam 52 daire var..
    Benim ev 7. katta ve ustumda 6 kat daha var..
    9 10 tane tesisatci geldi ama sonuc nafile..
    -Sicak suyun geldigi boru ve kollektor sicak ama giden kollektr buz gibi..

Her gelen tesisatcının uyguladıgı seyleri soyliyeym;
    *Peteklerin havası alındı
    Peteklern yan tarafnda olan körtapa acildi ordan da su akıtıldı..
    Sıcak su geldiginde kapatildi ama 10 dk sonra gene buz gibi oluyordu...
    *peteklerin vanasi acildi kontrl edildi
    *kollektorler sokuldu
    Sokulan kollektor borularndn uflendi evin icndeki tesisatta sorun gorunmuyordu..
    *Kollektor degistirildi..
    *cati katindan hava alindi..
    *Kazanin derecesi yukseltildi..
    *pompanon basinc ayarı otomatikmis..

Evin icerisinde yapilmasi gereken hersey yapıldı. Genel kanı pompanın iyi basınç uygulayamamasiydi..

Daha sonra kazan dairesinden obur binanin vanasi kapatildi tek binaya su pompalandi.. Ve petekler ısınmaya basladı.. Obur binanin vanasini acinca tekrar soguyor..

Son gelen tesisatci binayla ilgili bazi degerleri aldi pompa yeterli mi degl mi diye bi hesap yapiliyrms bi yerden onu yapti ve pompa yetersizmis..

Ama benim anlamadigim benim ustumdekilere sicaklik gidiyr ama neden tek benm evime gelmiyor.. 52 daireden tek bir ev isinmiyor..

Nedenini veya cozumunu bilen biri var mi? Yada onerisi olan..

*Pompanin degismesine site sakinleri taraftar degil yuksek maliyet tutuyr diye ve bizim evimiz isiniyor biz para falan vermeyiz diyorlar.. Kanunen bi hakkım yok mu? Evin tesisatinda sorun olmadigi halde benim isinamamam hakkinda..
    *tesisatcinin bir diger oneriside evin icndeki kollektore motor baglayip sicak suyu oyle devir daim edilebilecegi hakkndaydi.. Bu konuda ne dusunuyorsunz yani yapilabilir mi motor fiyatlari ne kadardr ve en onemlisi cok ses yapar mi..

Cok uzun oldu ve cok soru iceren bi yazi oldu ama lutfen cvplarmisnz benm icn cok onemli.. Evimin tesisatinin bi sorunu olmadigi halde bina sakinlerinin pompayi degistirme kararina karsi cikmasina karsilik hukuki bi hakkim var mi yarin ya avukata gidecm tukeci haklar kurumu falanda olabilr yada bu evn icndeki kolletre motor baglama isine bakacm..
    Ama oncelikle burda cvp veren arkadaslarin yorumlari benm icn cok onemli lutfen yardim edinn..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +

• quote:

Orijinalden alıntı: carnewam21

+

iyi geceler sorununuz çözüldümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

quote:

Orijinalden alıntı: carnewam21

+

iyi geceler sorununuz çözüldümü.

Sorun cozuldu..
    Binanin ana borusunu cimento harci tikamisti.. Insaat sirasnda bilerk veya bilmeyerk olms sanirm.. Sorunun basladigi kattaki boru kesildi icndeki harc temzlendi simdi ust katlarda tam performans isiniyr..
    1000 de 1 olan sey koly koly kimsenin basina gelmez :) konu yillar sonra hortlatilr anck belki oda :)

• Ben de 5. Kattayım benim ev de doğru dürüst ısınmıyor. Fatura ise normal kombili evden çok daha fazla geliyor. Ne yapılabilir acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.