|
Merkezi ısıtma sistemleri, apartman daireleri gibi çok katlı yapılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, bu sistemlerde zaman zaman çeşitli ısınma sorunları yaşanabilmektedir. Bu sorunlar, konforunuzu ve güvenliğinizi etkileyebileceğinden çözülmeleri önemlidir.
Merkezi Isıtma Sisteminde Sık Görülen Isınma Sorunları:
Merkezi Isıtma Sistemi Isınma Sorunlarının Çözümü:
Merkezi ısıtma sistemindeki ısınma sorunlarını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
Eğer bu adımları uyguladığın halde ısınma sorunu devam ediyorsa, bir tesisatçı çağırman önerilir. Tesisatçı, sistemdeki arızaları tespit edebilir ve gerekli onarımları gerçekleştirebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Aralık 2009; 4:58:58 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Aralık 2009; 11:33:33 > |
Lenovo Legion i7 11800H RTX 3060 17",HP OMEN i7 11800H RTX 3070 17", SAMSUNG JU7000 TX65" 3D 4K LCD, PANASONIC TXP50G20 PLASMA TV, LG 50PH670S 3D PLASMA TV, 2021 TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID GASOLINE DREAM E-CVT, 2019 PEUGEOT 3008 GT LINE 1.5 DIESEL EAT8
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
konuyu hortlatmış olacağım ama çaresiz kaldım. şırnakta görev yapıyorum usta vs konusunda yetersiz kaldım. yardımcı olursanız sevinirim. 5katlı dairenin 5. katında oturuyorum. kömürlü bir kalorifer sistemimiz mevcut. 2 ay kadar güzelce yanan sorun yaratmadan cayır cayır yanan peteklerim,kazancının kazan suyunu değiştirmesiyle kabusa dönüştü. peteklerim soğuk. kimi zaman 2 petek ılık 3 petek soğuk şeklinde oluyor. dairenin kontrol merkezinden su boşaltmak suretiyle sıcak suyu çekiyorum,peteklerin havasını alıyorum cayır cayır yanıyor fakat sonrasında tekrar soğumaya başlıyor. ev içinde devir daim yapamıyor, dairemdeki kontrol merkezindenki kazandan gelen borular alev,ama petek sistemine ait borularım soğuk kalıyor. 5gundur her yanış öncesi sonrası ritüel haline geldi. soğuk suyu kovayal boşaltıyorum sıcak suyu çekene kadar. peteklerin havasını alıyorum. petekler cayır cayır fakat sonrasında devir daim oto devam etmiyor. peteklerim tıkalı değil,mauel devir daimde full randuman alıyorum, havalarını alıyorum. ama kendi işlevlerini yerine getirmiyorlar. kafayı yemek üzereyim, yardımcı olursanız çok memnun olacağım teşekkür ederim. |
Aynı sorun bende de var hemde arakat olmasına rağmen. Gelen usta hava alıyor, temizlik yapıyor başka da birşey bildikleri yok. Sorunun çözümü de yok sanırım en iyisi bireysel merkezi sistem mi bir daha hayatta bulaşmam, pişmanlıktan başka birşey değil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
merkezi sistem pompası kapasitesi arttırılacak eğer ilgilenen yoksa kollektörün oraya ek pompa koyacaksın mis gibi ısınacaksın. |
|
Hocam ilginiz için teşekkürler ama 1.katta oturuyorum ve yan dairemede sorun yok, sorun bir tek bende ve çapraz komşumda. 10 yıllık bina ve ilk kez bu yıl aşağı kazan dairesine bakım yapılınca oldu ne olduysa. Kollektöre en yakın petek yanıyor cayır cayır ama diğerleri çok nadir gidip geliyor kafasına göre ılık olarak . Peteği söktük sıcak su geliyor peteği takınca petek de ısınıyor ama yarım saat sonra buz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yan dairenin hattı alt kattan farklı çıkış olabilir, o hattın pompası vs farklı olabilir, burdan bişey demek zor. eğer ana girişe sıcak su geliyor fakat peteklere erişmiyorsa filitre tıkalı veya sizin hattın pompası zayıf olabilir, bişey diyemiyom yani |
Ustam bizim boru 32lik miş. 8 daire.bizimki giriş kat. Bizimki dubleks aşağı kat ısınmıyor ana boruya yakın yerde sıkıntı yok. Yinede işe yarar mı bu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tırişka -- 7 Ocak 2021; 21:57:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
Bu temiz çünkü peteğin altındaki göze hortum taktık fışkırdı su ama sonra tekrar petek soğudu. Sirkülasyonda sorun var Bide bu dediğin pompa ek elektrik külfeti getirir çok yakar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
petekten su gelmesi ölçü değildir. filitre tıkalı olsa bile petekten su gelir. dönüş borusunu kapatıp öyle denemiş olsanız o olabilir, yazmadığına göre dönüş borusunu kapatmadan denemişsiniz. fışkırarak gelen su; filitrenin olmadığı dönüş tarafından gelmiş olabilir(kollektördeki dönüş vanası veya bütün peteklerin dönüş vanasını kapatıp deneyeceksin) ek pompa kademeli olursa 60wattlık bi pompa 50watt yaksa(üzerindeki değerin yüzde 15-25 arası az yakar) 50watt*24saat:1200watt (1,2kw) 1,2kw*30gün: 36kw 36KW*0,80kuruş:28,8 tl 30gün 24 saat çalışırsa |