Şimdi Ara

MERKEZİ GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl yks de 8k sıralama yaptım ama istediğim yerler tutmadığı için o anki hayalkırıklığıyla yaşadığımız yeri yazdım şu an kırşehir tıptayım ama çok mutsuzum okulun eğitimi yüzünden ve sıralamamı boştan yere hiçe saydığım için. bu yaz merkezi geçiş yapmak istiyorum kocaeli tıpa . Başvurduğumda ösym sıralamam tuttuğu için kesin kabul edilir miyim?



  • sıralamanın tuttuğu herhangi bir yere başvurabilirsin evet. kesin kabul edilir misin ? kesin diyemem ama büyük ihtimalle evet. merkezi geçişlerde nereye başvuruyorsan oranın kontenjanının %30 u kadar kota var.

    mesela kocaeli tıp geçen sene 100 kişi aldıysa merkezi olarak maksimum 30 kişi alırlar. senden puanı yüksek 30 kişi daha başvurursa giremezsin. ama bu ihtimal düşüktür diye düşünüyorum.
  • kocaeli ye geçiş yapmış kişilerle konuştum okul kafasına göre kişi sayısı belirliyormuş ve bu da 3 kişi o yüzden yüksek puanlı 3 kişi kesinlikle olacağı için geçemeyeceğim ama bu yaptıkları yök ün belirttiği şartlara tamamen aykırı bunu yök'e bildirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı nerden kesin bilgi alacağımı bulamadım ayrıca dekan yardımcısına mail attım o da çok bilgisizdi bu konuda ve bişey diyemedi kesin olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.