Şimdi Ara

Merkez Bankası Türk lirası çok değersiz herhangi bir hedefimiz yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kur hedefimiz yok'

    Uysal, döviz kurlarındaki şiddetli yükselişe nasıl baktıkları sorusuna, "Döviz kurundaki hareketler birçok faktörden etkileniyor. Jeopolitik gelişmeler, bekleyişlerin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Merkez Bankası olarak reel veya nominal olarak herhangi bir kur seviyesi hedeflemiyoruz. Nominal ve reel fiyat hedeflemesine bakıyoruz. Tabi ki mevcut makroekonomik temellere baktığımızda, Türk lirasının oldukça, aşırı değersiz bir noktada olduğunu değerlendirebiliriz. Para politikası duruşunun enflasyonu kontrol altına alma etkisiyle, döviz kurlarında da etkisinin olmasını bekleriz. Orta vadede makro gerçeklerle uyumlu bir noktaya gelecektir. Değersiz TL fiyat istikrarına ilişkin riskler oluşturuyor. Bizim döviz kurlarını hedefleme gibi bir duruşumuz yok" yanıtını verdi. 


    'Güven sorunları olabiliyor'

    Uysal, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ve döviz kurlarında hedefleme yapmadan enflasyonda nasıl hedefleme yapılabileceği sorusuna şöyle yanıt verdi: "Kurdan kaynaklanacak etkileri dahil ederek açıkladık. Türk lirası cinsi ithalat fiyatlarının enflasyondaki etkisi oldukça belirgin düzeyde. Kur seviyelerine baktığımızda zaman zaman ekonomik temellerden uzaklaşma olabilir. kurun seviyesiyle ilgili herhangi bir tahminimiz yok. Enflasyona etkisindeki rahatsızlığımızı da buna bağlı olarak sıkılaştırma adımları yaparak devam edeceğiz. Merkez Bankası'yla ilgili tartışılan güven sorusu, olağanüstü dönem içinde elimizdeki araçlarla, müdahale yapmaya gayret ediyoruz. Salgının etkilerini azaltmak için attığımız adımlar ve yan adımlar, yani elimizdeki araçlarla gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Olağanüstü dönemden geçtiğimiz için Merkez Bankası'yla ilgili güven tartışmaları yaşanabiliyor. Güçlü para politikasını devam ettirerek, zaman içinde bu güveni artıracağız. İletişimi de artıracağız. Buradaki dozu artıracağımızı söyleyebilirim." 



    https://t24.com.tr/amp/haber/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-tahminini-yuzde-12-1-e-cekti,911785?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle

    Merkez Bankası Türk lirası çok değersiz herhangi bir hedefimiz yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Muhalefet -- 28 Ekim 2020; 12:15:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köpek balıklarına davetiye resmen. yahu bir şey yapamıyorsanız bari susun.

  • O zaman çay için..

  • MB başkanından da itiraf geldiğine göre dolar alımı iyice artar.

    Millet 8.50'ye kadar kademeli olarak alım gerçekleştirir, 8.50den sonra da kademeli olarak satar.Bunu görmek için borsalar birliği başkanı olmaya gerek yok.8 psikolojik sınırı aşıldı sıra 8.50de.

    Gerçi 8.30u gün içerisinde çok rahat zorlayan kur 9 bile olur ya neyse.ytd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle 8.2990


    Bu saatten sonra hicbir sey süpriz degil. Resmen diyor ki yapacagimiz hicbir sey yok. Oluruna biraktik. Yil sonuna kadar dolar 9 -9.5 arasi olur diyordum. Böyle giderse yil sonuna 9 lari da mumla arariz gibi yeni yilda ! Az parasi olupta vari yoguyla dolar alan, baska geliri olmayan adam satar dolarini azcik azcik 8.50 tan sonra belki lakin baska da satis falan olmaz. Baska geliri olan adam, varsa bir ton dolari, daha cok artacagi asikar oldugu halde neden parasina para katmak varken satsin ki ?

  • Diyordum ki mesaji atana kadar 8.3055 oldu bile !

  • Dedi ve hafta sonu gece çıkarılan bir karar ile görevinden alındı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu diyen adamı gece yarısı görevden aldılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Bunu diyen adamı gece yarısı görevden aldılar

    Gene teknik bir kusuru olduğu veya liyakat sahibi daha yetenekli birini makama getirmek için değil siyasi bir aksaklığa yol açtığı için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Bunu diyen adamı gece yarısı görevden aldılar
    M. Uysal hakiki ve kalıbının adamı olduğunu esas şimdi göstermeli. Çıkıp açık açık anlatsın altında kaldığı baskıyı, aldığı talimatları ve bu kişi veya kişiler yüzünden görevimi yapamadım falan diye dökülsün hadi sıkıysa... Kenara çekilip iş arayacak şimdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Zaten "faizi düşür dedim düşürmedi" gerekçesiyle görevden alınan eski başkanın yerine getirilmişti. Konuşacağını sanmam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.