Şimdi Ara

Merhamet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://m.youtube.com/watch?v=TtQerUCIGCU

https://m.youtube.com/watch?v=2yHKZqVVAO8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynamic222 -- 25 Temmuz 2016; 3:44:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanalın
  • Hayırlı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz hard

Ben bu dünyada adaletin ve merhametin olduğuna inanmıyorum.

adalet olsa olsa kadın ismi olur zaten
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

quote:

Ben bu dünyada adaletin ve merhametin olduğuna inanmıyorum.

adalet olsa olsa kadın ismi olur zaten

Aynen öyle hocam. Herkes kendi adaletini merhametini yaratır, her koyun kendi bacağından asılır, gökten bişeyler beklemenin hiçbir manası yok. Bu görüşümü teyit edecek çok şey yaşadım. İnsan çabalarsa bişeyler olur, yoksa kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

Dünyaya gökten adalet merhamet inmesini beklemek tabiki saçma. Öyle bisey olsa kötülük olmazdı. Senin hayatında yaşadıkların merhametli ve adaletli insanlarin olmadığı anlamına gelmez. Adaleti ve merhameti bize allah söyledi sadece. Müslümanlığı tam anlamıyla yaşıyan insan merhametli ve adaletli olmalıdır. Adalete ve merhamete gelirsek, hesap günü kimseye zulm edilmeyecek o zaman adalet mahkemelerdekine benzemiyecek. Ayrıca şeriattan şikayet edenler yakınina tecavüz edilse hapiste doyurulmasını degil ipte sallanmasını ister. Buda allahin bize sunduğu yer yüzündeki adalettir ama kaybetmişiz ne yazıkki.

• Merhamet zayıflıktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zina ve Ateizm
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhamet mi ? hı? o ne demkki yha,.ssssss.s.s.s.s.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhamet edemeyen zayıftır
    Merhamet etmek okadar zor birşeyki onu sadece güçlü olan insanlar başarabilir

• quote:

Valla şuan şen şekrak ve neşe dolu bir adamım. Ama geçmişim asla böyle değildi. Babamı 8 yaşımda kaybettiğimde, 10 yaşımda annem tarafından terkedildiğimde, teyzemin evinde o eniştemin dışlamalarıyla geçirdiğim senelerde, tek başıma ne olduğunu dahi anlayamadan hüzün dolu keder dolu yıllarda, Allaha dua ettiğim zamanlarda, işte aziz kardeşim tüm bu anlarda Allahın bana bi yardımı olmadı. Adaletini ve merhametini hissedeceğim bir olay yaşamadım. Ne zaman "ulan cengiz bu düğümü sen kendin çözeceksin, kimseden, nede Allahtan bir fayda yok" diye kendime deyince, herşey yoluna girdi şimdi herşeyi geride bıraktım. Meğer dünya denen zindanın nizamı buymuş sevgili kardeşim. O yüzden, Tanrı benim taraflara pek gelmesin, ona karşı çok doluyum

Verilenlerleri göremediginden bu öfken. Herkes hayatında kötü şeyler yaşıyor dünya senin kalbini kırmak icin dizayn edilmiş. Yaratıcının varlıgına inanıyorsun ama yardım etmedigi icinmi kızgınsın. Yoksa istediklerin olmadı diyemi.allahin İstidrac kanunu razı olmadıgı kuluna istedigi herseyi vermesidir. Ya o kanun sende gecerliyse. Bir an once verilene sukretmek lazim. Nimet senin onune cantalarla paralar gelmesi degildirki. Hastalik sikintida bir nimettir. Sen allaha daha cok baglan dereceni yukselt diye. Yasin kac suan bilmiyorum ama alan veren o dostum. Babanida alan o seni o duruma sokanda o cikartanda. Kemiklerini tekrar biraraya getiricek olanda

Ayrica cengiz kardesim dua edip beklemek biseyi degistirmez. Sen cengiz biseyler yapman lazim dedigin an. Allahin izniyle dedigin an. Sen suan daha mutlu olurdun kardesim. Sen yardim istemissin ama isin ucundan tutman lazim. Allaha sen yoksun deyip bu hale geldigini dusunuyorsun. Varsin deyipte gelebilirsin. Bu dunya kisa ve gecici sen sekrak hayatin son bulucak ahiret sonsuzluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynamic222 -- 25 Temmuz 2016; 21:25:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dynamic222

quote:

Valla şuan şen şekrak ve neşe dolu bir adamım. Ama geçmişim asla böyle değildi. Babamı 8 yaşımda kaybettiğimde, 10 yaşımda annem tarafından terkedildiğimde, teyzemin evinde o eniştemin dışlamalarıyla geçirdiğim senelerde, tek başıma ne olduğunu dahi anlayamadan hüzün dolu keder dolu yıllarda, Allaha dua ettiğim zamanlarda, işte aziz kardeşim tüm bu anlarda Allahın bana bi yardımı olmadı. Adaletini ve merhametini hissedeceğim bir olay yaşamadım. Ne zaman "ulan cengiz bu düğümü sen kendin çözeceksin, kimseden, nede Allahtan bir fayda yok" diye kendime deyince, herşey yoluna girdi şimdi herşeyi geride bıraktım. Meğer dünya denen zindanın nizamı buymuş sevgili kardeşim. O yüzden, Tanrı benim taraflara pek gelmesin, ona karşı çok doluyum

Verilenlerleri göremediginden bu öfken. Herkes hayatında kötü şeyler yaşıyor dünya senin kalbini kırmak icin dizayn edilmiş. Yaratıcının varlıgına inanıyorsun ama yardım etmedigi icinmi kızgınsın. Yoksa istediklerin olmadı diyemi.allahin İstidrac kanunu razı olmadıgı kuluna istedigi herseyi vermesidir. Ya o kanun sende gecerliyse. Bir an once verilene sukretmek lazim. Nimet senin onune cantalarla paralar gelmesi degildirki. Hastalik sikintida bir nimettir. Sen allaha daha cok baglan dereceni yukselt diye. Yasin kac suan bilmiyorum ama alan veren o dostum. Babanida alan o seni o duruma sokanda o cikartanda. Kemiklerini tekrar biraraya getiricek olanda

Ayrica cengiz kardesim dua edip beklemek biseyi degistirmez. Sen cengiz biseyler yapman lazim dedigin an. Allahin izniyle dedigin an. Sen suan daha mutlu olurdun kardesim. Sen yardim istemissin ama isin ucundan tutman lazim. Allaha sen yoksun deyip bu hale geldigini dusunuyorsun. Varsin deyipte gelebilirsin. Bu dunya kisa ve gecici sen sekrak hayatin son bulucak ahiret sonsuzluk

Benim yaşım 23. Benim çocukluğumda eksikliğini çektiğim şey ne para nede başka bişey. Bunu anlayamazsın. Sana bu işler kolay gelebilir. Hatta benim şuan tahmin ettiğinden çok param ve imkanım var. Sağlığım var vs. Mesele bunlar değil. Ayrıca ben Allaha çok yalvardım tevekkül ettim vs bişey değişmedi. Değişmesine gerek yok, varlığını dahi hissettiremedi nasıl anlatayım bilemiyorum. İçim huzur dolmadı ona dua ederken. Boş bir iş peşinde gittiğimi anladım. Ve çok isyan ettim ona demediğim şeyler kalmadı. Günahlarımda boyumu aşmış. Dolayısıyla şu saatten sonra ne benim Allaha yakınlaşmak gibi bir niyetim var nede onun böyle bir düşüncesi vardır diye düşünüyorum. Ölüp gidince görecez. Eğer karşıma çıkarsa bir çift lafım olacak sonra yakabildiği kadar yaksın.

Kardesim ben oyle bisi yasadimki emin ol söz söylenecekse senden önce siraya ben girerdim. Diledigi kadar yaksin dedigin sonsuzluk allahin herseye bir cevabi vardir. Senin cocuklugun kotu gectiyse sana kotu davranin hesabinida gorucek. Tam konuya hakim degilim tabiki ama bu saatten sonra ge ç diye bisi yok. Ne yaparsan tövbe etmeni allah bekliyor. Tamam kotu bi cocukluk yasadin hersey kotuydu simdi herseyin yerinde. Tovbe et eskisi gibi ol bu hale kendin gelemezsin hocam. Kainatta kus ucmaz istemese. Sende zamaninda inanmis birisin sakin cok gec yanilgisina dusme. Ha sen yine yap ibadetini inan oldugun zaman o cift sozunu yine soyle niye de. Allah ne demek niye demez sana guzel cevaplari vardir yoksada beraber yanariz ben cevabi olduguna eminim. Bi dene en azindan namaza basla bi iki ay ama ictenlikle kalpler ancak allahi anmakla huzur bulur. Biraj cocuklugu hayat samanyolu degil herkesin cezasi dunyada kesilmez dunyada kesilse bu kadar zulm devam eder. Zalimler icin yasasjn cehennem hakkin kalmicak ama sen inanmasan.bile ona niye zulm ettiniz denilcek sana zulm edenlere merak etme kardesim gec diye.bisi yok tekrsr soyluyorum . Öldugun an gec olur sadece nefes alan herkesin tovbe kapisi acik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.