Şimdi Ara

Mercedes w211 için, büyük jant takılabilir mi ? Neye dikkat etmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, kısmetse bu sene yurt dışında w211 alacağım.

Üzerindeki jantların ölçüsü 16 inch, ben daha büyük jant alıp takabilir miyim? Orjinal oz veya türevleri markaların 18 - 20 inch lik jantlarından istiyorum fakat araba bu büyüklükte jantları destekliyor mu? Bunu nasıl öğrenebilirim ?

Örneğin 19 inch jant alırsam , ince lastik takacağım fakat ne kadar ince olmalı bunların ölçülerini nereden öğrenebilirim ?

Rasgele iş yapmak istemiyorum, araca zarar vermesinden korkuyorum bu işin püf noktası nedir? Jant ve lastik uyumu nasıl olmalı ? Nasıl seçilmeli ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ebatta bence o araca 18 yeter.

Ama daha önemlisi mercedes ve amgnin tasarladığı ve kullandığı janttan başka bir jant almayin.

Sıradaki modellere bakabilirsiniz:

https://www.kunzmann.de/shop/en/tires-wheels-light-alloy-rims-mercedes-benz-e-class-w211-amg-styling-vi-6-light-alloy-wheels-with-tires-18-inch.htm

Diğer hiçbir jant yakışmıyor bence.

Bu bmw ve audi için de böyle.

Selamlar...

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    evet taka bilrsin konunu görmüştüm azerbeycandan getireceksin galiba aracını.
    Aslında her boyutu taka bilirsin ama aracın götürüp götüremeyecegi önemli eger 3.0 üstü getirecek isen tak 20 inç çokda saglam durur fazlada sıkıntı yapmaz( yakıt çok az artar-tr de yamaları biraz daha fazla hissedersin).Azerbeycanda jan fiyatları ne kadar bilmiyorum ama tr de sana takımca 5 bin liraya kadar çıkabilir yani 1500-2000$ lastiklerle dahil azerbeycanda yaptıra bilirsen daha ucuza azerbeycandan yaptır.Jantları aldıktan sonra lastikçiye gittiginde lastikçi onlara lastigi takar.Önerim sakın 2. el alma çok uzun yol yapıcaksın oyüzden başın agrımasın 0 al jantları.

benim konu hakkında yeterli bir bilgim yok açıklaya bildigim bu ama birazdan yardımcı olurlar lastigin ölçüsüne kadar bende takipteyim bu aradada diger forum sitelerinde mutlaka buna benzer konular açılmıştır bakmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: elagance45

Ebatta bence o araca 18 yeter.

Ama daha önemlisi mercedes ve amgnin tasarladığı ve kullandığı janttan başka bir jant almayin.

Sıradaki modellere bakabilirsiniz:

https://www.kunzmann.de/shop/en/tires-wheels-light-alloy-rims-mercedes-benz-e-class-w211-amg-styling-vi-6-light-alloy-wheels-with-tires-18-inch.htm

Diğer hiçbir jant yakışmıyor bence.

Bu bmw ve audi için de böyle.

Selamlar...

Hocam teşekkür ederim, o.z marka ve onun gibi birkaç kaliteli jant üreticisinin orjinal jantları var onlarda güzel, sizin bu koydugunuzda çok güzel.

Benım merak ettıgım herhangı orjinal jantı alıp araca takabılırmıyık ? Bunun bir standartı ölçüsü varmı mercedesin belirlediği ? Araç inşallah e 320cdi veya e 350 olacak en kötü e280 cdi olabılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

Aslında her boyutu taka bilirsin ama aracın götürüp götüremeyecegi önemli eger 3.0 üstü getirecek isen tak 20 inç çokda saglam durur fazlada sıkıntı yapmaz( yakıt çok az artar-tr de yamaları biraz daha fazla hissedersin).Azerbeycanda jan fiyatları ne kadar bilmiyorum ama tr de sana takımca 5 bin liraya kadar çıkabilir yani 1500-2000$ lastiklerle dahil azerbeycanda yaptıra bilirsen daha ucuza azerbeycandan yaptır.Jantları aldıktan sonra lastikçiye gittiginde lastikçi onlara lastigi takar.Önerim sakın 2. el alma çok uzun yol yapıcaksın oyüzden başın agrımasın 0 al jantları.

benim konu hakkında yeterli bir bilgim yok açıklaya bildigim bu ama birazdan yardımcı olurlar lastigin ölçüsüne kadar bende takipteyim bu aradada diger forum sitelerinde mutlaka buna benzer konular açılmıştır bakmanı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam, evet azerbaycandan inş. Getireceğim araç 280 cdi 320cdi veya e 350 benzinli olacak bu 3 motor seçeneğinden biri olacak.

Jantı büyük ihtimal turkıyeden alacağım, azerbaycanada bakacagım fakat oraları tam bılmıyorum sahte urun olur dıye korkuyorum turkıye daha guvenılır bence.

Benim aklımı kurcalayan, jant alırken istedıgım orjinal jantı alıp takabılırmıyık ? Mercedes tarafından bır standartı ölçüsü var mı ? O.z markasının jantları hoşuma gıdıyor bunlardan bırını beğenip takabılırmıyık aracın sürüşüne etkisi olur mu ? Konfor önemli değil yol tutuşu iyi olsun ve sport gözüksün yeter konfordan vazgeçerim.

Diğer sitelere baktım pek bırşey bulamadım, oralarad belkı konu açarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

Teşekkür ederim hocam, evet azerbaycandan inş. Getireceğim araç 280 cdi 320cdi veya e 350 benzinli olacak bu 3 motor seçeneğinden biri olacak.

Jantı büyük ihtimal turkıyeden alacağım, azerbaycanada bakacagım fakat oraları tam bılmıyorum sahte urun olur dıye korkuyorum turkıye daha guvenılır bence.

Benim aklımı kurcalayan, jant alırken istedıgım orjinal jantı alıp takabılırmıyık ? Mercedes tarafından bır standartı ölçüsü var mı ? O.z markasının jantları hoşuma gıdıyor bunlardan bırını beğenip takabılırmıyık aracın sürüşüne etkisi olur mu ? Konfor önemli değil yol tutuşu iyi olsun ve sport gözüksün yeter konfordan vazgeçerim.

Diğer sitelere baktım pek bırşey bulamadım, oralarad belkı konu açarım.

sitelerle her şeyi yapamazsın görmek dokunmak bakmak malzeme kalitesi vs vs

kaliteli lastik ve jant satan bir firmaya geliyorsun aracınla sana ve aracına uygun istediğin ebadı takıyorlar..

anladığım sen farklı marka ve çaplardaki jantın araca uyumundan bahsediyorsun..

tercihim mercedesin jantlarından takman diğer türlü çok acemice durur yada marka havasından çok uzaklaşır..

Leventteyim gerekirse firma telefonu nu özelden yazarım gider bakarsın

vaktim var gelince ararsın beraber gideriz beğenirsin.

eski bir W 210 kullanıcısı olarak.

•  Mercedes w211 için,  büyük jant takılabilir mi ? Neye dikkat etmeliyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Hocam, hakkaten haklısınız mercedesın kendı amg jantları hepsinden güzelmiş. Diğerleri sırıtıyor amg jantlardan sonra.

W211 in orjinal amg jantlarını turkıyede nereden bulabılırım hocam ? 19inch olanından da bulabılırmıyım ? Azerbaycandan inş. Arabayı alırken amg jantlı olanlara bakıcam olurda öyle bulamazsam turkıyeden jant alırım. Birkaç 2. El ılanda amg 19inchli jantlı w211 satan ılan gordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Ekim 2015; 20:08:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

Mercedes w211 için,  büyük jant takılabilir mi ? Neye dikkat etmeliyim ?

Bu jant çok güzel kaç inch olabilir bilginiz var mı ? Mercedesin kendi amg jantlarından alacağım bugun baktım en düzgünü onlar. 19 inch düşünüyorum.

20" galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

20" galiba

Çok güzel duruyor bende 18-19 inch amg jantlı 2.el w211 arayıp alıcam inş. Olmadı jantları ayrı satın alıcam.

Firmanın belirlediği bir sınır yoktur. Genelde normal olanından 1-2 inc büyük takılır ve sıkıntı çıkarmaz. Yüksek torku olan bir araç olacaksa yürümesi problem çıkarmayacağı için daha da extrem birşey takabilirsiniz. Jant büyüdükçe çukurlara daha az düşersiniz ama lastik yanağı küçüldükçe konfor azalır. Öyle çok sırıtan birşey yerine 19" amg jant takın bence.

• Teşekkür ediyorum, bende 18-19 inch amg jant düşünüyorum internette resımlerıne baktım çok güzel duruyorlar.

Pekı bırşey soracagın, lastiğin inve veya kalın yanak olması jantın buyukluğüne mi bağlı ? Ben ince yanak istiyorum konforsuz olacak ama görüntüsü güzel oluyor diye.

• quote:

Teşekkür ediyorum, bende 18-19 inch amg jant düşünüyorum internette resımlerıne baktım çok güzel duruyorlar.

Pekı bırşey soracagın, lastiğin inve veya kalın yanak olması jantın buyukluğüne mi bağlı ? Ben ince yanak istiyorum konforsuz olacak ama görüntüsü güzel oluyor diye.

Boyuta bağlı değil ama büyük ve geniş jantlara ince yanak koyulduğu için standart gibi birşey. Zaten büyğk jantta ne taksan ince gözükecek. Bakın jeeplerde büyük jantlarda kalın yanak lastikler olabiliyor. Mesela fiestada 15"e ince yanak lastik var poloda 15"e kalın yanak balon gibi lastik var konfor olarak çok farkettiriyor.

• Fabrika verilerine gore takin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

quote:

Teşekkür ediyorum, bende 18-19 inch amg jant düşünüyorum internette resımlerıne baktım çok güzel duruyorlar.

Boyuta bağlı değil ama büyük ve geniş jantlara ince yanak koyulduğu için standart gibi birşey. Zaten büyğk jantta ne taksan ince gözükecek. Bakın jeeplerde büyük jantlarda kalın yanak lastikler olabiliyor. Mesela fiestada 15"e ince yanak lastik var poloda 15"e kalın yanak balon gibi lastik var konfor olarak çok farkettiriyor.

Teşekkur ederim , peki ön ve arka tekerler farklı ölçüde oluyormuş jantlarda mı ? Farklı ölçüde oluyor hocam bu konularda bilgisizim de

W211 için amg jant takarsam herhangı amg olan jant yakılabılır mı ? Yoksa sadece w211 kodlu kasanın amg jantı mı olmalı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

quote:

Teşekkur ederim , peki ön ve arka tekerler farklı ölçüde oluyormuş jantlarda mı ? Farklı ölçüde oluyor hocam bu konularda bilgisizim de

W211 için amg jant takarsam herhangı amg olan jant yakılabılır mı ? Yoksa sadece w211 kodlu kasanın amg jantı mı olmalı ?

hepsi takılablir aslında bi sorun yaratmaz ön le arkanın farklı olma sebebi yanlamada(drift) yaparken kontrol sagladıgı için yüksek hızlarda manevra kabileyitine sahip oldugu için çogunlukla ön lastigi arka lastige göre enli takarlar olay bundan ibaret.Eger yakınlarında iş yeri yolu üzerinde jantcılar görürsen 2-3 yle konuş sana sasıl bilgiyi verir ve amg jant taktırmak istedigini söyle oradaki modelerede bakarsın gayet yeterli bilgilendirirler ama seni çarpmaya çalışırlar abancı oldugun için hemen atarlanma zaten oraya gitmezsin :) Bide araç almayı düşünüyorum diye degilde amcamın oglundan alıcam azerbeycana gidince hani daha kesin knuş anladın mı :)

• 27alperen27 2 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, mercedesin bayileri bu konuda yardıncı olurlar mı ? Onlar jant satıyorlar mı ? Bayi kazıklamaz diye dusunuyorum ama sokaktakı lastıkcıler dedıgınız gıbıler

Edit: hıcam arka jantlar kendisi mi daha geniş ? Yoksa lastik mi geniş takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 26 Ekim 2015; 14:23:10 >
  • quote:

Çok teşekkür ederim, mercedesin bayileri bu konuda yardıncı olurlar mı ? Onlar jant satıyorlar mı ? Bayi kazıklamaz diye dusunuyorum ama sokaktakı lastıkcıler dedıgınız gıbıler

Edit: hıcam arka jantlar kendisi mi daha geniş ? Yoksa lastik mi geniş takılıyor

ön lastikler daha geniş oluyorlar arkaya göre arkadan itişli bi araçda tabi bu konuya tam emin degilim ama karşılaştıgım 4-5 durum böyle idi.
    Mercedes bayileri =servis=cep boşaltma mekanı :) yani tamam temiiz güzel iyi ama biraz uçuklar ben sadece hani oluyorya cadelerde filan jantçılar filan onlardan bilgi al mak amacıyla sor yani onlar bilgilendirir aracım yolda 1 haftaya gelicek filan dersin iyice anlatırlar sen bilgilendikten sonra arabanda geldiginde forumda yardımcı olurlar jantçılar için.

• W211 konfor odaklı bir araç avangarde'si bile öyle Elegance'ı geçtim de. Neden 19-20 gibi uçuk jantlar düşünüyorsunuz ki.Bizdekinde 16 jant var orjinal cıkışlı hadi siz de 17 alın gösterişli olsun diye ama 19-20 bilmiyorum da bana hoş gelmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.