Şimdi Ara

Mercedes sprinter 413 cdi geç toplama sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mercedes sprinter 413 cdi geç toplama sorunu?413 cdi çift teker 17+1 var bende.mercedes ozel servisinin elinden geçti.herseyiyle faal durumda.
    fakat bu araç rampalarda bayılıyor.rampalarda geç topluyor.sonra hızlanıyor.sizce 413 cdilar böyle hantal mı?313ler daha mı seri 413lere göre?sadece rampalarda böyle sorun söz konusu.bilen varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanayaz -- 3 Haziran 2009; 10:52:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes Sprinter 413 CDI Geç Toplama Sorunu

Mercedes Sprinter 413 CDI, ticari amaçlarla sıkça tercih edilen bir araç modelidir. Ancak bazı kullanıcılar, bu araçta geç toplama sorunu yaşadıklarını bildirmiştir.

Sorunun Nedenleri

Geç toplama sorunu, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Yakıt Sistemi Sorunları: Enjektörlerdeki tıkanıklık veya yakıt pompasındaki arızalar, geç toplamaya neden olabilir.
    • Hava Akış Sensörü Arızası: Hava akış sensörünün arızalanması, motorun hava-yakıt karışımını doğru şekilde ayarlayamamasına neden olarak geç toplamaya yol açabilir.
    • EGR Valfi Sorunları: EGR valfi, egzoz gazlarının bir kısmını motora geri gönderir. EGR valfindeki arızalar, geç toplamaya neden olabilir.
    • Turboşarj Arızası: Turboşarj, motor gücünü artırmak için kullanılan bir cihazdır. Turboşarj arızası, geç toplamaya yol açabilir.

Mercedes Sprinter 413 CDI Kullanıcı Yorumları

Mercedes Sprinter 413 CDI kullanıcı yorumlarında, geç toplama sorunuyla ilgili şikayetler yer almaktadır. Örneğin, bir kullanıcı şunları belirtmiştir: "Sprinter'ımın geç toplama sorunu yaşıyorum. Araç, özellikle düşük hızlarda ve yokuşlarda geç topluyor."

Çözüm Önerileri

Geç toplama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aracı Bir Yetkili Servise Götür: Sorunun nedenini belirlemek ve uygun onarımları yapmak için aracı bir yetkili servise götürmelisin.
    • Yakıt Sistemini Kontrol Ettir: Yakıt filtrelerini değiştir, enjektörleri temizlet ve yakıt pompasını kontrol ettir.
    • Hava Akış Sensörünü Değiştir: Hava akış sensörünün hatalı olduğunu tespit edersen, sensörü değiştirmelisin.
    • EGR Valfini Temizlet veya Değiştir: EGR valfini temizle veya gerektiğinde değiştir.
    • Turboşarjı Kontrol Ettir: Turboşarjın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettir ve gerekirse onar veya değiştir.

Geç toplama sorununu çözmek için zamanında önlem alarak, aracının performansını artırabilir ve sürüş güvenliğini sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up up!!!
    bilen biri yok mu koskoca forumda?mutlaka bilen üstadlarımız vardır.
  • bir kaç tanıdığa sordum da çift tekerden dolayı kaynaklanabilirmiş.çift teker hem çok yakıyormuş hem de çok hantalmış.bilen varsa acil cevap versin.lütfen.
  • bende 313cdi var 413den yeterince seridir...genelde 413ler hantaldır evet ama sonradan toplaması garip büyük ihtimal turbo ile alakalı bidudurmdur tahminimce...yakıtında artış varsa ve cekicten düşüyosa büyük ihtimal odur..
  • ewet bendede kardeşi olan volkswagen lt 46 var aynı sorunlar bendede vardı ama ben pompayla oynayınca sorun çözüldü birde çift tekerler yük için olduğu için serilik bekleme kalkışlarda ağır kalıyo bunun nedenide defransiyel oranları ve çift teker olması...
  • bende cift teker 2008 model iveco daily kullanıyorum. tek tekerler nasıl bu kadar seri kalkış yapabiliyor diye şaşırıyordum. demek sebep buymuş...

edit: imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 20 Eylül 2009; 23:30:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.