Şimdi Ara

Mercedes-Benz Online Satış (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
22
Favori
14.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kimsenin ümidini kırmak istemem, ancak benim online satıştan araç alınabileceğine olan inancım kalmadı. Aldığını söyleyen kişilerin de araçlarına kavuştuğunu görmeden de inanasım gelmiyor. Nedenine gelince,


    web sitesinde kullanılmış araçlar kısmına girince , benim görebildiğim;


    Filteleme: dizel ve benzin motorlu, kasa: SUV ve sedan olarak 93 adet sonuç çıkıyor. Bu sonuçlardan birkaç tanesini örnek olarak yazmak istiyorum.


    GLA 200, 2021 model 40.000 km, 2,100 bin fiyat.

    GLB 200, 2020 model, 16.000 km, 2.300 bin fiyat.

    C 200 4matic 2021 model, 7.300 km 2.695 bin fiyat

    E 200 D , 2021 model, 39.000 km, 2.895 bin fiyat


    Sıfır araç Liste fiyatları sitede duruyor. Oraya bakarak bunların kullanılmış araçlara yazdıkları fiyatları karşılaştırmak yeterli. Yüzden fazla araç aynı sistem üzerinde satışta, sıfır araçlara liste fiyatından ulaşılması demek, onlara nasıl bir zarar oluşturur düşünmek gerek.



    Mercedes yetkili satıcılarının elindeki modeller ve fiyatları böyleyken, aynı yerde daha ucuza sıfır km araç alınacağına artık inanmıyorum..


    Tüm dünyada uygulanmak üzere geliştirilmiş bir sistemin bizim ülkemizde(olduğu gibi) çalışacağına inanmak oldukça iyimser bir yaklaşım olur.


    6001 km, 1001 km deki araçlar gibi bir çözüm bulmuş yada bulmak üzerelerdir.





  • Bu sisteme geçmeden önce bayilerde sıraya giren yüzlerce kişi vardı. Bekleyenlere bile haftalar aylar sonrasına süre verilirken şimdi sipariş ver arabanı al ihtimali çok gerçekçi değildi zaten. Site robota döndü aynı GLA, E, EQE araçlar geliyor gidiyor.


    En azından Tesla gibi tahmini teslimat tarihi verip sipariş verme üzerine kurulsa sistem daha mantıklı olur gibi. Diğer türlü araç tedarik sürecinde ama ne zaman gelecek? Enflasyon, Euro artışı hatta düşük de olsa Almanya'daki enflasyon derken 1 ay sonra liste fiyatlarına 2 zam daha gelir bu gidişle. ÖTV'ye vergiye zam gelse anlarım fakat üretimi tamamlanmış aracın fiyatının sabitlenmemesini kabullenemiyorum.

  • burkee B kullanıcısına yanıt

    forumdan alan birkaç kişi olmasa (ekran görüntüsü de paylaştılar), bir de tanıdık ST alanlar var demese ben de hiç inanmıcam ama sanırım ilana 100 araba koyuyorlarsa 5-10 tanesi gerçek. 2 milyon para verip bu hale düşmek koyuyor valla. bu halden kastım sanki dalga geçiyorlar bizle. TVde, show haberde filan görüp eleştiriyorduk ya. insanlar küçük bir halıyı biraz ucuza almak icin birbirini eziyordu, izdiham oluyordu. bizimkinin de ondan farklı kalmadı. aynı olayın teknolojik olanını yaşıyoruz.


    ha o insanları eleştirirken "öldünüz bir halı için almayıverin" diyorduk. aynı şekilde onları o hale getiren işletmeye de kızıyorduk. insan gibi dağıtın diye. mercedesin bize yaptığı da aynı olay. belki gerçekten olmayan bir araç için kaç saatlik mesai harcadı insanlar pc başında. yazık günah. ben bir kez kafayı taktım gece yarısından sonra bir kaç saat pc başında uğraştım. deli oldum sonunda yattım uyudum.



    2 gündür pek bakmıyorum artık. piyasa dengeleri değişirse biz de bigün mercedes sahibi oluruz. sonsuza dek böye gidecek değil ya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navarchs -- 20 Mayıs 2023; 13:7:30 >




  • kaç kere uğraştım, ödeme adımlarınk geçtim en son aşamaya kadar gelsem bile başarılı olamadım. bayağı bir zaman harcadım ama olmadı.


    eğer sipariş veripte almaktan vazgeçen filan olursa bi ümit mesaj ya da kanhayattir@gmail.com mail atarsa büyük hayra geçer. 2 milyona kadar mercedes kredisi kullanılabilen araçlardan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes-Benz Online Satış

    Kartı girdikten sonra bu ekrana atıyoe herkesde mi böyle?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abdul1907 kullanıcısına yanıt
    Aynen bendede bu hata oluyo yada en son aşamada hata veriyo. Saçma sapan mercedese hiç yakışmadı bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bodrum kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra da mı ekran var ben onu göremedim en fazla bunu gördüm 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sabah 82 adet araç yüklendi ve anında bitti.

  • navarchs N kullanıcısına yanıt
    Ben boş yüklediklerini düşünüyorum artık geldiği anda girmeme rağmen kart bilgilerini girip rezerve ete bastıktan sonra bir hata oluştu diyor sadece bir modelde de değil hepsinde aynı hata gelişi güzel yüklüyorlar belli ki bu kadar araç satılamaz bu kadar hızlı ucuzda değil 2 3 milyondan aşağı araç yok 11 milyonluk araca alan adam burdan stok takip etmez şahsen o bile saniyesinde sözde bitiyorsa var bu işte bi bit yenikliği :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • online satışta hiç vito'ya denk gelen oldu mu ?

    açıldığından beri bakıyorum hafif ticari başlığı altında satışta hiç vito göremedim ?

  • coldblooded C kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta gordum ben 2 tane vardi, gece koymuslardi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erman_oktay E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, herhalde az koyuyorlar, ben denk gelmiyorum. Sayenizde satışta olduğunu öğrenmiş oldum teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BMW online satışta önceki senelerde sistem şu idi. Açar havuzdaki araçlara bakarsın , beğendiğine rezerve et dersin ve sana 10 dk süre verir işlemleri tamamlaman için. O süre içinde o araç senin artık. Mercedes’te sanki ödeme ekranına en hızlı ulaşan aracı alıyormuş gibi at koşturma işi var. Tabi konulan araçlar gerçekte var ise. Refresh yapıyorsun araç geliyor , 2. Ekranda artık yok diyor. Saniyeler içinde hayırdır nasıl satıldı bu?

    Kısaca boş iş ya da gecenin 2 sinde 3 ünde falan ekran başında beklemek lazım herhalde.

    Geçenlerde Mercedes CEO su açıklama yaptı. Artık konfigüratörden araç sipariş edilebilecek. Almanya da üretilip gelecek diye. 15 hazirandan sonra mı demişti öyle bişey. Twitterde gördüm. Eğer Tesla gibi o sisteme geçerlerse bir şeye benzer belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen size katılıyorum. Böyle denk getirmek benim gibi her zaman sisteme giremeyenler için zor oluyor. Çağrı merkezini aradığımda bahsettiğiniz konfigürasyon konusuyla ilgili şöyle bir bilgi verdi ama bayilere soracak vakit henüz bulamadım

    'konfigürasyon oluşturup bayiye giderseniz sipariş verebilirsiniz'


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel bilgisi olan varmı.

    Son üç gündür 15dkda bir kontrol ediyorum istediğim araç bir yana herhangi bir tek aracı stokta görmedim.

    Callcenter ise kendilerine onaya gelen araçlar olduğunu denemeye devam etmem gerektiğini söylüyor.

    Kredi kartı tanımlama problemini aşabilen oldumu nedir çaresi limiti olan online alışverişe açık farklı kartlar ve farklı browserlar kullanmama rağmen kart tanımlamayı başaramadım.

    Son olarak araç konfigure et bölümünün bir işlevi var mı istediğimiz aracı sipariş veremitor muyuz? araç ne gelirse şansına ne çıkarsa mı deniliyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.