Şimdi Ara

Meral Okay hayatını kaybetti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -TRioN-

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

quote:

osmanlının da günahları diz boyudur, sevgili peygamberimiz köleliği ırkçılığı kökten yasaklamıştır bunlar 3-5 yaşındaki erkek çocuğu hadım etmek erkekliğini almak senin ne haddine hangi cürretle! bi çocuğu hadım ederken büyük ist depreminin gerçekleştiği rivayet edilir nekadar doğrudur bilinmez tabi kökten kesen sünnetçi yarığın dibini boylamış sözde, o zamanlardada dindarlar bizi gavur kanlılar yönetiyo hristiyanlar paşa diye bi çok isyan çıkmıştır şimdiki dindarlar osmanlıya bayılır ayılır ama iş göründüğü gibi değildir...

Köleliği yasaklayan bir durum yok. ancak köleleri azad etmek teşvik edilmiş.

peyganberimizin emirlerinde, gözünde herkez eşittir kardeşim! köleliği yasaklamıştır zenci zulümünü engellemiştir osmanlı kanunlarının bi kısmı müslümanlıktan once gelen sahmanizm inancından gelir, müslüman olsalarda eski inançlarının bi çok geleneği çağımıza kadar gelmiştir nevruz hıdrellez vb. gibi..3-5 yaşındaki masum çocuğun erkekliğinin alındığını acı cektirilip zulüm edildiğini gören peygamberimiz başta onların kafalarını uçururdu meraketme..

Birincisi islam öncesi Türk tarihinde köle bulamazsın yada hadım, herkes tek eşlidir genelde. Kadınlar yönetimde etkilidir. Bunun dışında köleliği net bir şekilde yasaklayan ayet yada hadis yazar mısın ?

Hz. Peygamber (a.s.m), kölelerle ilgili şöyle der: "Onlara, "kölem, cariyem" demeyiniz. "Oğlum, kızım" deyiniz".(14)

"Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin..." (15).

Görüldüğü gibi, İslamiyet kölelik sistemini kademeli olarak kaldırmayı esas almış, mevcut uygulamayı da en insani bir şekilde yapmıştır.
    çok uzundu bukdarını aldım ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Nisan 2012; 14:44:58 >

• Biraz araştırmayla şu siteyi buldum ;http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13937/osmanli-padisahlarinin-cok-cariyelerle-beraber-olduklarini-soyluyorlar-osmanli-padisahlari-ve-cariyelik-sistemi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html

Anladığım kadarıyla kölelik net olarak direk yasaklanmamış çünkü o dönemde halkın büyük çoğunluğu köle olduğu için köleliği yasaklamak bir anda büyük bir işsizliğe yol açacaktı.Ancak gene bir ayette ;

"Aranızdaki bekârları, erkek kölelerinizden ve cariyelerinizden (Kur'ân, burada kadın köleler için imâ kelimesini kullanmıştır) durumu müsait olanları evlendiriniz. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfü ile onları zenginleştirir."(Nur, 24/32)

Yani genel olarak anladığım kadarıyla yasaklanmamasının nedeni yukarıda ki durum, ancak yukarıda ki ayetten edindiğim izlenim dinimize görede köleliğin hoş olmadığı.Yani osmanlı ile o zamanın şartları bir değil, zamanla azaltılması gerekirdi diye düşünüyorum.

• Allah rahmet eylesin

kanuninin normal bir osmanlı padişahı olduğunu bile anlayabilecek kadar kafası çalışmayanlara da Allah akıl fikir versin
  • ee napak?
  • Sadece muhteşem yüzyıldan taniyanlar burda atıp tutmasın. Çoğu oyuncu,senarist onun çeyreği etmez . Allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 9 Nisan 2012; 14:51:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

ee napak?

Yaşın kurtarmaz nasıl biri olduğunu idrak edebilmen için.Senden bir şeyler yapmanı isteyen mi oldu .. neyse senin yüzünden ceza almayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Melancholy Tower

quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

ee napak?

Yaşın kurtarmaz nasıl biri olduğunu idrak edebilmen için.Senden bir şeyler yapmanı isteyen mi oldu .. neyse senin yüzünden ceza almayayım.

kaç yaşındaymışım?
  • Bence herkes Meral Okay'ı kendi hayatına yaptığı dokunuşlarıyla hatırlamalı. Kimi Asmalı Konak'tan kimi Yeditepe İstanbul'dan kimi İkinci Bahar'dan kimi Muhteşem Yüzyıl'dan. Bazısı birçok kitap çıkardığı OM Yayınevi'nden bazı Sezen Aksu ile yaptığı müzikleriyle de hatırlayabilir.
    Sonuçta yıllardır hayatını kaybeden eşine olan aşkıyla, yalnızlığıyla, çalışkanlığıyla, ahlakıyla, onuruyla bize dokunan bir kadın o... Eşi Yaman Okay'ı da bundan yıllar önce 1993'te kanserden kaybetmiş, bir daha da hayatına kimseleri sokmamış... O aşkın üzerine başka bir aşk olmazdı, demiş.
    Kimselere söylemeden yardım ettiği o kadar insan varmış ki, şimdi ölünce duyuyoruz.

Umarım hepimizin arkasından da bu kadar güzel şeyler söylenir bir gün... Mekanı cennet olsun...

Belki de gerçekten 'aşkın ve masalların kadını'ydı...
    http://www.hayatbizim.com/2012/04/askin-ve-masallarin-kadini-meral-okay-gule-gule/

Ölümünün ardından söylenenler de burada:
    http://www.hayatbizim.com/2012/04/sirri-sureyya-onder-kesesi-ve-sofrasi-herkese-acikti/

• cenazesi yakilacakmis ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

Biraz araştırmayla şu siteyi buldum ;http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13937/osmanli-padisahlarinin-cok-cariyelerle-beraber-olduklarini-soyluyorlar-osmanli-padisahlari-ve-cariyelik-sistemi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html

Anladığım kadarıyla kölelik net olarak direk yasaklanmamış çünkü o dönemde halkın büyük çoğunluğu köle olduğu için köleliği yasaklamak bir anda büyük bir işsizliğe yol açacaktı.

İşsizlik tehlikesi Allah'ın hükmünden üstün mü, güzel kardeşim...

• hiç beklenmiyordu bu haber allah rahmet eylesin
  • cenazesinin yakılmasını vasiyet etmiş ama cenaze camiden kaldırılacak bu ne yaman çelişkidir böyle bir şey vasiyet ettiğine göre müslüman değil veya zır cahil ne kadar meraklıyız cenazeyi zorla camiden kaldırmaya istemiyorsa istediği yerde gömülsün zorla müslüman mı yapacağız bu olayla alakalı değil genel bu tür cenazeler için söylüyorum kişi hayatı boyunca müslüman olduğunu düşündürecek hiç bir şey yapmıyor ve sözleri ile açık açık müslüman olmadığını belirtiyor ama cenazesi yine camiden kalkıyor camiden kalkınca gideceği yer değişmiyor yine nereye gidecekse oraya gidiyor şimdi kalkıp ta birileri kimin müslüman olup olmadığını sen karar veremezsin demesin tabi ki veremem ben burada günahları çok olanlardan bahsetmiyorum onun hesabını ALLAH a kişi verecek ALLAH belki affedecek ne kadar günahı olursa olsun açık açık inkardan bahsediyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

Biraz araştırmayla şu siteyi buldum ;http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13937/osmanli-padisahlarinin-cok-cariyelerle-beraber-olduklarini-soyluyorlar-osmanli-padisahlari-ve-cariyelik-sistemi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html

Anladığım kadarıyla kölelik net olarak direk yasaklanmamış çünkü o dönemde halkın büyük çoğunluğu köle olduğu için köleliği yasaklamak bir anda büyük bir işsizliğe yol açacaktı.

İşsizlik tehlikesi Allah'ın hükmünden üstün mü, güzel kardeşim...

Ben söylemiyorum arkadaşım, link koydum bak orada yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Allah rahmet eylesin.

Müthiş bir kadın, müthiş bir senaryo yeteneği vardı. Eksikliği mutlaka hissedilecektir.

Ne güzel yazmış değil mi Muhteşem Yüzyılın senaryoyu, helal olsun kadına.

Evet, tam 1,5 yıl tarih profesörleriyle kafa kafaya vermiş, uğraşmış o kadar. Helal olsun.

Tarih profesörleriyle 1.5 yıl kafa kafaya vermiş ve ortaya çıkan bumu yukarda ALLAH var be

• quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

Tarih profesörleriyle 1.5 yıl kafa kafaya vermiş ve ortaya çıkan bumu yukarda ALLAH var be

O zaman tarih profesörlerimizde sorun var.
    Onlar da muhtemelen ''gizlenmiş tarih''ten bihaber gelmişlerdir bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Allah rahmet eylesin.

Müthiş bir kadın, müthiş bir senaryo yeteneği vardı. Eksikliği mutlaka hissedilecektir.

Ne güzel yazmış değil mi Muhteşem Yüzyılın senaryoyu, helal olsun kadına.

Evet, tam 1,5 yıl tarih profesörleriyle kafa kafaya vermiş, uğraşmış o kadar. Helal olsun.

Tarih prof. bilmiyor sen biliyorsun hey allahım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajaz'

quote:

osmanlının da günahları diz boyudur, sevgili peygamberimiz köleliği ırkçılığı kökten yasaklamıştır bunlar 3-5 yaşındaki erkek çocuğu hadım etmek erkekliğini almak senin ne haddine hangi cürretle! bi çocuğu hadım ederken büyük ist depreminin gerçekleştiği rivayet edilir nekadar doğrudur bilinmez tabi kökten kesen sünnetçi yarığın dibini boylamış sözde, o zamanlardada dindarlar bizi gavur kanlılar yönetiyo hristiyanlar paşa diye bi çok isyan çıkmıştır şimdiki dindarlar osmanlıya bayılır ayılır ama iş göründüğü gibi değildir...

Yav he he ?

Sene 2012 hala depremi böyle zımbırtılara bağlayan yobazlar var.

ben bağlamadım zaten rivayet dedim...

• arkadaşlar şu anda bir insan öldü ve burası onun yazdığı bir diziyi tartışmanın ortamı değil.tartışmanızı başka yerde yapın isterseniz.
  • bu kadının müslüman olduğunu pek sanmıyorum, cenazesinin yakılmasını küllerinin denize atılmasını vasiyet etmişti. gerçi cenaze namazı kılınacakmış ama vasiyeti pek sallayan olmadı galiba.
  • Zerre kadar sevmem.Ama Allah rahmet eylesin ne diyeyim.Günahı boynuna.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.