Şimdi Ara

Meral Okay hayatını kaybetti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi partiyede üye olduğu yazıyor zaten yaptığı işlerde ortada, insanların kafalarını karıştımayı çok iyi başardı

Allah affetsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

Biraz araştırmayla şu siteyi buldum ;http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13937/osmanli-padisahlarinin-cok-cariyelerle-beraber-olduklarini-soyluyorlar-osmanli-padisahlari-ve-cariyelik-sistemi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html

Anladığım kadarıyla kölelik net olarak direk yasaklanmamış çünkü o dönemde halkın büyük çoğunluğu köle olduğu için köleliği yasaklamak bir anda büyük bir işsizliğe yol açacaktı.Ancak gene bir ayette ;

"Aranızdaki bekârları, erkek kölelerinizden ve cariyelerinizden (Kur'ân, burada kadın köleler için imâ kelimesini kullanmıştır) durumu müsait olanları evlendiriniz. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfü ile onları zenginleştirir."(Nur, 24/32)

Yani genel olarak anladığım kadarıyla yasaklanmamasının nedeni yukarıda ki durum, ancak yukarıda ki ayetten edindiğim izlenim dinimize görede köleliğin hoş olmadığı.Yani osmanlı ile o zamanın şartları bir değil, zamanla azaltılması gerekirdi diye düşünüyorum.

Padişahın köleleri olabilir diyenler neyin kafasını yaşıyor. Bir de buna İslamı alet ediyorsunuz. Her insan özgür yaratılmıştır, padişah haremde one hundred some yaparken birde buna güzel kılıf uydurmuş devletin iyiliği için diye. Çok yanlış bir düzen. Köle dediklerininizin kaçı kendi isteğiyle padişaha vermeyi ister ki. Ya fakirlikten, ya korkudan.Kadına tercih hakkı tanınmamıştır yani.Ayrıca apaçık zinadır bu.

• Hiç ısınamadığım bir insandı ölmüş Allah rahmet eylesin diyelim ama - beni yakın küllerimi denize hava vs. karıştırın - diyebilen bir insanada rahmet eylemek bilmiyorum ne kadar etik olur yada onun bunu söylemesi, entellektüeliğine bağlıyorum bu sözünü..
  • Bazıları kendilerini Kirâmen Kâtibîn sanıyor bu forumda.

Allah rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin başarılı bi senaristti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

hangi partiyede üye olduğu yazıyor zaten yaptığı işlerde ortada, insanların kafalarını karıştımayı çok iyi başardı

Allah affetsin

Ölmüş gitmiş kadın sana ne partisinden siyasi görüşünden. Seninde siyasi görüşünü biliyoruz.

Tartışma çıkartmaktan başka bir şey yapmıyorsun.
  • Vasiyet doğrumu ya? Eee uygulanacakmı peki?
  • Kadını sevmeyebilirsiniz ama osmanlıda bize anlatıldığı gibi melek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

hangi partiyede üye olduğu yazıyor zaten yaptığı işlerde ortada, insanların kafalarını karıştımayı çok iyi başardı

Allah affetsin

Ölmüş gitmiş kadın sana ne partisinden siyasi görüşünden. Seninde siyasi görüşünü biliyoruz.

Tartışma çıkartmaktan başka bir şey yapmıyorsun.

benim görüşümde seni ilgilendirmiyor sanane, iyi forumlar
  • Çok sağlam bir senaristti. Yaptığı bütün diziler neredeyse tutmuştu. İkinci bahar'ın da ayrıyetten senaristiydi. Zaten onunla patlama yaptı. Sonra asmalı konak geldi oda fenomen oldu. Muhteşem Yüzyıldan bahsetmiyorum zaten. Yasemince de de parmağı vardı, o da çok sağlam bir semboldür Türk televizyonlarında.. Allah rahmet eylesin. Eşi de çok değerli bir sanatçıydı. Bizimkilerde bir süre oynamışlığı vardır. O da çok erken gitmişti.

Not : Adı bende saklı şarkı da kendisine aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 9 Nisan 2012; 22:34:02 >
  • her ne kadar gerçekleri çarpıtarak bir senaryo yazdıysa da , her ne kadar müslüman olmasa da, Ölmüş gitmiş.

Allah Rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

quote:

Orijinalden alıntı: Rajaz'

Muhteşem yüzyıl'ı hiç takip etmiyorum.

Acaba ne gibi mevzular yüzünden sevilmiyor ?

İftira atıyor dediğiniz mevzular nedir yani öğrenmek istedim.

Kanuni'yi kötülemek için yatak odasından tut kelle vurmalara kadar ne kadar çirkef şey varsa onları dizi yapmışlar.

Yakın tarihe bakarsak Atatürk için kelle vurma ve yatak odası üzerine bir dizi yapılsa hoş karşılarmızınız.

Not: Diziyi izlemedim. Haberlerden duyduğum kadarıyla

Hangi erkek o kadar.kadinla yatmadan durabilir ? senin dedigin gibiyse padisahalr gay mi ?

Saçmalama ergen diziden tarih öğreneceğine aç oku! adam 40 yıllık saltanatında 1.5 yıl istanbulda kalmış daha istanbuldan çıkadığını görmedil dizide.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Kadını sevmeyebilirsiniz ama osmanlıda bize anlatıldığı gibi melek değil.

kadının yazdığı da ütopyadan ibaret yalnız.
  • Adi bende sakli sarkisi nasil duyguyla yazdi acaba

allah rahmet eylesin bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodyp@w

quote:

quote:

quote:

Kanuni'yi kötülemek için yatak odasından tut kelle vurmalara kadar ne kadar çirkef şey varsa onları dizi yapmışlar.

Yakın tarihe bakarsak Atatürk için kelle vurma ve yatak odası üzerine bir dizi yapılsa hoş karşılarmızınız.

Hangi erkek o kadar.kadinla yatmadan durabilir ? senin dedigin gibiyse padisahalr gay mi ?

Saçmalama ergen diziden tarih öğreneceğine aç oku! adam 40 yıllık saltanatında 1.5 yıl istanbulda kalmış daha istanbuldan çıkadığını görmedil dizide.

45 yıl 3 ay 7 gün padişahlık yaptı. Saltanatının 2745 gününü (7,5 sene) at sırtında seferlerde geçirdi. 13 büyük seferinde at üzerinde yaklaşık 43.000 kilometre kadar mesafe katetti. 21 eyalet ve 250 sancaktan oluşan Osmanlı Devleti çok geniş sınırlara ulaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodyp@w

quote:

quote:

quote:

Kim uyduruyor bunları anlamıyorum ki. 40 yıl padişahlık yapmış da at sırtından inmemiş.

Kanuni(ki asıl lakabı Muhteşemdir) yaklaşık 46 yıl padişahlık yapmıştır.

At sırtı olayı yani seferler şu şekilde işler: Kışın başkentte kalınır ve hazırlıklar yapılır. Bahar döneminde yola çıkılır. Yaz-Sonbahar dönemlerinde kuşatmalar-savaşlar vs. gerçekleşir. Bunlar her sene olan şeyler değildir.

46 yıllık saltanat hayatında sadece 13 kez seferlere öncülük etmiştir.

• Bildigim kadarıyla ateistti.Rahmet okumak yerine Allah günahlarını affetsin diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin...
    quote:

İnşaAllah tövbe etmiştir.

Yoksa o muhteşem yüzyıl!daki iftiraların altından zor kalkar

Dizinin başında olaylar tarihten esinlenerek "kurgulanmıştır" gibi bir uyarı geçiyor. Bunun ne anlam ifade ettiğini anlayamıyorsunuz sanırım. Ben anlatıyım, dizi tarihten besleniyor ancak olaylarda kendi kurguları yer alıyor. Bir belgesel niteliği taşımadığı için kimse kimseye iftira atmıyor.
  • ALAH rahmet eylesin diyecem ama öldüğümde yakılmak isterim diyen birine ALLAH affetsin demek daha doğru olur sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.