Şimdi Ara

Menzilcilerin kanalında çok konuşulacak sözler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Menzil tarikatıyla bağlantılı Semerkand TV’deki bir program sosyal medyada tartışma yarattı.
    Hükümete yakın isimlerden Fatih Tezcan, Twitter’da “Soru: ‘Allah'tan yardım isteyenler soyuldu ama Hasan'a seslenenler kurtuldu’ deniliyor. Kur'an Sünnet ve Hadislere göre bu Şirk mi değil mi?” diye yazarak Semerkand TV’de yayımlanan “Regaip Kandili Özel” adlı programdan görüntü paylaştı.

Programda, Allah’tan yardım isteyenlerin “Ebul Hasan Harakani”nin adını söyleyince dualarının kabul olduğu, söylemeyenlerin ise dualarının kabul olmadığı iddia edildi.

Menzilcilerin kanalında çok konuşulacak sözler

Programda şunlar anlatıldı:

“Ebul Hasan Harakani hazretlerinin müritlerinden bir kafile onu ziyarete gider. Oradan ayrılıp gidecekleri zaman Ebull Hasan Harakani hazretleri onlara şöyle der: Başınıza herhangi bir şey gelirse beni vesile ederek Allah’tan yardım isteyiniz diyor, beni aracı yapınız diyor, vesile ediniz diyor. Bunlar, kafile, oradan ayrılıyor memleketlerine giderken, bir gece vakti hırsızlar, yol kesiciler, eşkıyalar bunları soyuyor. Ve bu arada kervanda bulunan insanların tamamı ‘Allah Allah’ diye bağırıyor, Allah’tan yardım istiyor. Ama bu arada müritlerinden birisi Ebul Hasan Harakani hazretlerinin tavsiyesini hatırlıyor, ‘Ne olur Ebul Hasan hürmetine bizi kurtar’ diye dua ediyor. Ve sabah olduğunda bakıyorlar ki herkes soyulmuş, herkesin malı mülkü, eşyası alınmış, ‘Ya Ebul Hasan’ diyen kişiye hiçbir şey olmamış. Sabah olduğunda tekrar hazrete gidiyorlar diyorlar ki, ‘Efendim biz Allah dedik soyulduk, bu Ebul Hasan dedi kurtuldu. Bunun sebebi nedir, hikmeti nedir?’ Ebul Hasan Harakani hazretleri şu cevabı veriyor, ‘Evlatlarım’ diyor ‘ben size söylemiştim. Siz isyan ettiğiniz için günah işlediğiniz için Allah Celle Celalühu sizin duanıza icabet etmez. Ama o beni aracı yapınca ben Allah’a dua etim, Allah Celle Celalühu benim duamı kabul etti’ buyuruyor.”
    http://odatv.com/menzilcilerin-kanalinda-cok-konusulacak-sozler-1108171200.html

• Din de sakız gibi. Nereye çekersen oraya gidiyor.
  • Ebul Hasan Harakiri diye okudum ondan sonra beni aldi bi gulme gerisini getiremedim
  • Bunların inancına göre Allahtan direk istersen olmaz araya aracı katmak lazım hatta yeri geliyor peygamber bile yetişemiyor ama evliya yetişiyor hoş gerçi peygamberide putlaştırıyolar ya

Allaha ulaşmak için decoder lazımmış

Konuya paralel bahsi geçen mevzu

Halbuki Kuranda öyle buyrulmuyor

(Neml Suresi), 62. Ayet
    Yahut kendisine dua ettiği zaman zorda kalmışa cevap veren ve başa gelen kötülüğü kaldıran, sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? Allah ile birlikte başka ilah mı var!? Ne kadar az düşünüyorsunuz!

Sure (Bakara Suresi), 186. Ayet
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

Mü'min Suresi), 60. Ayet
    Rabbiniz şöyle dedi: "Bana dua edin, duânıza cevap vereyim.

ama kuranı anlamak içinde decoder lazım onuda islam alimleri yapıyor bizede kuran okumayın anlıyamazsınız dedikleri için bize hocalar ne söylenirse inanmak zorundayız yani islama değil falanca zaatlerin dinine inanmamızı istiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İroniMan -- 11 Ağustos 2017; 23:26:52 >

• Fatiha'yı günde 40 kere okuyorlar ama anlamını bilmedikleri için boş.

"Yanlız sana ibadet eder, yanlız senden yardım dileriz."
  • Maşallah tekke tarikat ne ararsan var ülkede.

Dindarlık demek rant demek olmuş ülkede !

Ne güzel .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dua ederken Esma'ül Hüsna'nın (Allah'ın isimleri) yüzü suyu hürmetine ya da yaptığımız (dinimizce) güzel olan bir hareketimizin yüzü suyu hürmetine dua edebiliriz. Bunlar hadislerce sabit ve hemen her alimin ittifak ettiği bilgiler.

Ancak vefat etmiş bir evliyanın yüzü suyu hürmetine dua etmek bazı alimlerce doğru bulunmamış, (genelde) tarikat ehillerince ise doğru olduğuna ittifak edilmiş. Yani bu konu çelişkili ve ulema bu konuda bir fikir birliğinde değil.

Ancak belirtilen yazıda bunun ifade edilme şekli çok ama çok yanlış. Her şeyi veren ve yapan Allah'tır. Yani bir tarikat ehli, şeyhinin yüzü suyu hürmetine dua etse bile, asıl verenin Allah olduğunu, şeyhinin böyle bir yetkisinin/gücünün olmadığını bilir. Ama hikaye öyle bir anlatılmış ki, pek çok yanlış anlamaya (sanki şeyhi veriyormuş gibi) sebebiyet verebilir. Anlatanın niyeti bu olmasa da maalesef yazılanlar doğru ifade edilmemiş.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "İyyake na'büdü ve iyyake nesta'in" derken, sadece Allah'a kulluk ettiğimizi ve yalnızca O'ndan yardım dileyeceğimizi de beyan ederiz.

Olayın özeti budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YazıYorum -- 12 Ağustos 2017; 0:9:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hasta olunca kapi kapi doktor dolasmasini bilirler ama?

Hani sadece Allah'dan yardim dilenirdi? Doktora ne gerek var? Mühendise ne gerek var? Ogretmene ne gerek var?
    Oturalim Allah'dan isteyelim nasilsa sadece ondan isteriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 12 Ağustos 2017; 2:2:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk
    Bu ülkenin kaderinin adıyamanlı nurani kürt bir tarikatin eline düştüğünü görmüş olsaydı
    Sirozdan değil kahrından hayatını kaybedeceği aşikardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 12 Ağustos 2017; 2:05:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YazıYorum

Dua ederken Esma'ül Hüsna'nın (Allah'ın isimleri) yüzü suyu hürmetine ya da yaptığımız (dinimizce) güzel olan bir hareketimizin yüzü suyu hürmetine dua edebiliriz. Bunlar hadislerce sabit ve hemen her alimin ittifak ettiği bilgiler.

Ancak vefat etmiş bir evliyanın yüzü suyu hürmetine dua etmek bazı alimlerce doğru bulunmamış, (genelde) tarikat ehillerince ise doğru olduğuna ittifak edilmiş. Yani bu konu çelişkili ve ulema bu konuda bir fikir birliğinde değil.

Ancak belirtilen yazıda bunun ifade edilme şekli çok ama çok yanlış. Her şeyi veren ve yapan Allah'tır. Yani bir tarikat ehli, şeyhinin yüzü suyu hürmetine dua etse bile, asıl verenin Allah olduğunu, şeyhinin böyle bir yetkisinin/gücünün olmadığını bilir. Ama hikaye öyle bir anlatılmış ki, pek çok yanlış anlamaya (sanki şeyhi veriyormuş gibi) sebebiyet verebilir. Anlatanın niyeti bu olmasa da maalesef yazılanlar doğru ifade edilmemiş.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "İyyake na'büdü ve iyyake nesta'in" derken, sadece Allah'a kulluk ettiğimizi ve yalnızca O'ndan yardım dileyeceğimizi de beyan ederiz.

Olayın özeti budur.

Kimin evliya kimin enbiya olduğuna insanlar mı karar veriyor yoksa Cenab--ı Allah mı?
    Siz karar veriyorsanız o sizin fikriniz siyasetinizdir. Onlarla beraber ahirette ortak hesap vermeniz dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 12 Ağustos 2017; 2:13:34 >

• Hırtlar doluşmuş uyanın.
    Din şahane solcusu pkk lı dincisi tarikatli bunların.

• Tabiki de şirktir.. Butun tarikat ve cemaat yapilarinda sirk unsuru vardir zaten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Hasta olunca kapi kapi doktor dolasmasini bilirler ama?

Hani sadece Allah'dan yardim dilenirdi? Doktora ne gerek var? Mühendise ne gerek var? Ogretmene ne gerek var?

Doktora dua mı ediyorsun kardeşim? Doktorada gitsen ne diyoruz "Geçmiş olsun Allah şifa versin"

• Bunlar şeytan Asican bunları türkiyede çok var çok tehlikeliler.

• Bi ahsenci daha gelmiş mahmutcumusun

• quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Hasta olunca kapi kapi doktor dolasmasini bilirler ama?

ooo din adamına bak sen ?
    Bu yazdığınında hesabı sorulacak
  • Bizim toplumumuzda muhafazakarlık dindarlığın üstünde. Birşeyler yapıyor ama doğru mu yanlış mı araştırmıyoruz. Muhafazakar bir toplumuz. yani ananelerin öğrettiklerini muhafaza ediyoruz. Hiç Kuranda sünnette yeri var mı araştırmıyoruz. o yüzden birilerinin dindar nesil hayalleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. çünkü düşünen bir toplum değiliz. düşünmemize engel oluyorlar. sen düşünme ben düşünürüm mantığı var.
  • Allah kullarına şah damarından bile yakın olduğunu söylerken birileri arada boşluk bulduğunu sanarak aracılık yapamaz. İslam inancıyla tamamen ters bir anlayışı dile getirmişler.

Menzil tarikatından daha iyisini beklemek anlamsız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 12 Ağustos 2017; 8:59:49 >
  • Bu tarikata girince elde edeceginiz haklari yazalim

Devlet ihaleleri

Odenek alti yardimlar

Uyusturucu ticareti hissesi

İstediğin kadar kadinla cinsel iliski

• Rabıta büyük şirktir, ölüden yardım isteyen tasvvufçular da şirktedir. Dini bu hale getiren insanlara yazıklar olsun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.