Herkese merhabalar. Yaklaşık 5 aydır Xiaomi Wifi Extender Pro Wifi Güçlendirici kullanıyorum. Evimiz komple perde kolon olması sebebiyle uzak odalarda internet sorunu yaşıyordum. Fakat Wifi güçlendiriciyi modem ile en uzak odanın arasına koymama rağmen 100mbps internetin 15mbps'lik kısmını alabiliyorum. Bu da ister istemez internet kullanımında randıman düşürüyor. Bir süredir araştırdığım ama bir türlü ne yapmam konusunda bir sonuç alamadım. Ana modem Salonda (Tp Link Ex530v) kullanıyorum. Turkcell Superonline modemi Birkaç router araştırdım. Ara noktaya router koysam router ile modem arası wifi bağlantı sonrası en uzak köşeye router aracılığı ile sinyali iletsem yine aynı sorunu yaşarmıyım. Bu tarz sorun yaşayan ve en etkili çözüm önerisi olan arkadaşların yardımı için şimdiden teşekkür ederim. |
Menzil Genişletici ve Router arasında kalmak

-
-
pek fark etmez bende bende wifi 4 router olarak kullandığım hiç salon (3 duvar varken) hiç çekmezken aşağıdaki routerla çekiyor ama hız apple tv de 500mbitten 150-200 arası yani %60 kayıp var senin kayıp %85 gibi. yan oda bilgisayar full çekiyor gösteriyor. telefonda salonda apple tvden daha uzakta çekiyor.
Yani hem kayıp azaltmak hem menzil olarak biraz daha arttırmak için direk wifi 7 bak derim
https://www.asus.com/tr/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-ax3000-v2/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 20 Mayıs 2025; 4:18:53 >
-
yanıt için çok teşekkür ederim asusun. Asus’a hiç bakmamıştım araştırayım. Bana xiaomi 4c router önerdi bir arkadaşım ama sanırım onda da 5ghz desteği yok fakat uzak mesafelerde 2.4ghz olması daha iyi galiba.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keenetic modem ve tenda router kullanıyorum. Router kalitesiz de olsa normal kullanımda işe yarıyor. Ama modem bi duvar arkasından zorlanıyor. Modemin iki duvar uzaklıktan güzelce çekmesi için çok uğraştım ancak iyi bir cihaz bulamadım. sanırım çok pahalı, üst düzey ürünlerden almak gerekiyor. Ev için olan modemler maalesef yetersiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende Keenetic Peak Dsl modeli var gayet memnunum modemden...
Modem arka odada 135 metrekare ev ama ben mutfakta üç duvar iki kolon varken %80 hız alıyorum 2.4ghz de...
Ama metrekare olarak büyük yerlerde kaliteli menzil genişletici ile kullanmanız gerekiyor ve bunun için Keenetic Buddy 5 veya Keenetic Buddy 6 edinebilirsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 20 Mayıs 2025; 22:39:30 > -
Güzel konu bende tplink menzil genişletici var ama çok verim alamıyorum, Tplink w9970 kullanmadığım modem var bunu router olarak kullansam iş görür mü?
-
Destekliyorsa kullanın iş görecektir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- logitech garanti sorgulama
- wmı provider host nedir
- google yedekleme geri yükleme
- disk hataları onarılıyor tamamlanması bir saatten fazla sürebilir çözüm
- tplink arayüz
- bilgisayardan ses gelmiyor
- telefon wifiye bağlanmıyor
- bilgisayardaki gereksiz dosyaları silme
- iso dosyası nedir
- ekran videosu alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X