Şimdi Ara

Memur olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tatile doymak, sırtını devlete dayamak, ortalama br maaş almak.

Anadolu lisesindeyim, ama diger arkadaşlarım gibi yok doktor yok avukat öyle hayallerim yok, kafam basıyor ama ne bi günde saatlerce çalışabilirim kafamı ayırmadan ne de kendimi çok yorabilirim, keyfime düşkünüm yani, hiç riske girmeyip direk memur olmayı ve paramı kazanmayı düşünüyorum bu aralar.

Ne düşünüyorsunuz?

• iyi fikir aileninde durumu iyiyse bomba fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baltalı İlah.

Tatile doymak, sırtını devlete dayamak, ortalama br maaş almak.

Anadolu lisesindeyim, ama diger arkadaşlarım gibi yok doktor yok avukat öyle hayallerim yok, kafam basıyor ama ne bi günde saatlerce çalışabilirim kafamı ayırmadan ne de kendimi çok yorabilirim, keyfime düşkünüm yani, hiç riske girmeyip direk memur olmayı ve paramı kazanmayı düşünüyorum bu aralar.

Ne düşünüyorsunuz?

doktor yada avukat olursanda tatile doyarsın ve saatlerce kendini yormazsın tabiki işini düzgün yaptığın sürece, hatta avukatlık öyle değişik bir meslekki yanına alacağın 2-3 sağlam elemanla haftada 2 kere büroya uğraman ve evraklarda gerekli yerlere imza atman ve duruşmalara girmen yeterli olacaktır ne oldu haftanın geri kalan 5-6 günü senin oldu

• arkadaşım şunu bilki bu devirde en iyi iş veren devlettir... benle aynı dönemde üni den mezun olan arkadaşlar( coğu mühendis ) aylak aylak geziyor... 6 sene evvel güya oss de full e yakın yapan adamlardı.. ben den once üni ye baslamalarına rağmen ben onlardan önce mezun olup işe geçtim şuan da da 2bin liraya devlet baba da calışıyorum... haaa şu da var arkadaslarım iyi unilerden mezun... ancak başbakan cıkıpta ben her üni mezununa iş vermek zorunda değilim derse yapacak bişey yok... hamd olsun ki devlet kapısından içeri girdim... sözün özü demem şudur ki elinden gelirse devlet kapısınan içeri girmeye bak.. haaa biraz cüzi maaş alırsın hemen yükselemezsin fakat kafan rahat h.sonların boş yıllık iznin olur... kovulma derdin sittin sene olmaz...
  • bende birsey sorcam. Mezunum bu sene tekrar hazirlaniyorum marmara isletme dusunuyorum ama herkes kotuluyor isletmeyi. Marmara unv.dede okusam sonuc ayni mi olur. Buarada devlette 2 bine calismayi dusunmuyorum. Ozel sektorde daha yuksek paralara calisabilirim(risklerini, kotu yanlarini biliyorum) bu yuzdende isletme dusundum.
  • @George Watson, ailemin maddi durumu gelecekte belli olmasa bile şu an iyi. Umarım daha da yatırımlar yaparlar da riskim olmaz. (Yatırım olarak evimiz var.)
    @Nobran8906, farkındayım. Ama çoğu avukatın da işyeri batırdıgını, 1500 TL'ye talip olup sürekli riskte oldugunu ve sivrilemezse her ay para kazanma korkusu var malum bazı aylar çok az kişi gelir ve bir ada aç kalırsın. Doktorlukta bu risk yok ama 7-8 yıla kadar okul okuyorsun ve kazanmak anormal zor.
    @emocan44, ben de böyle düşünüyorum. Bol bol tatil, kafa rahat, sabah 8 akşam 5. Peki en yüksek devlet memuru maaşı ne kadar oluyor?
    @Germ, arkadaşlar umarım yardım ederler.
  • paşam ,max derecesi 1/4 olan genelmüdür 4.5-5 binlira alır tahminen....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden memur olmak istiyorsunuz
    8 yıl önce açıldı
    Astsubay Olmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emocan44

paşam ,max derecesi 1/4 olan genelmüdür 4.5-5 binlira alır tahminen....

Sabah 8 akşam 5 ile 4.5 - 5 bin lira mı? Yıllık izinle falan? Memur oluyorum çok sağolasın.
  • arkadaşlar ortaöğretim için bu kpss sondu diyorlar.doğru mu bu söylenti?bakındım ama buna dair bigi bulamadım..
  • quote:

arkadaşım şunu bilki bu devirde en iyi iş veren devlettir... benle aynı dönemde üni den mezun olan arkadaşlar( coğu mühendis ) aylak aylak geziyor... 6 sene evvel güya oss de full e yakın yapan adamlardı.. ben den once üni ye baslamalarına rağmen ben onlardan önce mezun olup işe geçtim şuan da da 2bin liraya devlet baba da calışıyorum... haaa şu da var arkadaslarım iyi unilerden mezun... ancak başbakan cıkıpta ben her üni mezununa iş vermek zorunda değilim derse yapacak bişey yok... hamd olsun ki devlet kapısından içeri girdim... sözün özü demem şudur ki elinden gelirse devlet kapısınan içeri girmeye bak.. haaa biraz cüzi maaş alırsın hemen yükselemezsin fakat kafan rahat h.sonların boş yıllık iznin olur... kovulma derdin sittin sene olmaz...

ticarete atılmayıp özel sektörlerde çalışmayıp nesilden nesine geçen bir memur kitlesi var zaten. devletin malı deniz yemeyen domuz, salla başı al maaşı gibi sözler sizin gibi insanların 2 nesil önceki versiyonları tarafından çıkarılmış sözlerdir. memur olarak çalışırsın cüzi bir maaşın olur atılma derdin olmaz fakat sürülme derdin var ve senden söz ederlerken emocan44' mü alt tarafı memur diye söz ederler alacağın maaş belli işte 2 bin lira ve bu çok uzun zaman boyunca 3 olmayacak belki 3ü görmeden emekli olacaksın zaten oturduğun ev kira ise işte o zaman bittiğinin kanıtıdır. ve emin ol hükümet değiştiğinde yeni hükümetin adamı değilsen kendi adamlarını yerleştirmek için için seni öyle yerlere sürerlerki mecburen istifa edersin ve kadro açılır, özel sektörde ise hangi işte çalışırsan çalış bilgi birikimi ve tecrübe olduktan sonra çalışacağın yeride sen seçersin tatil gününüde sen belirlersin maaşınıda sen belirlersin bu işler böyledir. unutma sen patronu zengin edersen patronda seni zengin eder çünkü birbirinize muhtaçsınız fakat sen eşşek gibi çalışsanda hiç çalışmasanda alacağın maaş 2 bin lira olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nobran8906

quote:

arkadaşım şunu bilki bu devirde en iyi iş veren devlettir... benle aynı dönemde üni den mezun olan arkadaşlar( coğu mühendis ) aylak aylak geziyor... 6 sene evvel güya oss de full e yakın yapan adamlardı.. ben den once üni ye baslamalarına rağmen ben onlardan önce mezun olup işe geçtim şuan da da 2bin liraya devlet baba da calışıyorum... haaa şu da var arkadaslarım iyi unilerden mezun... ancak başbakan cıkıpta ben her üni mezununa iş vermek zorunda değilim derse yapacak bişey yok... hamd olsun ki devlet kapısından içeri girdim... sözün özü demem şudur ki elinden gelirse devlet kapısınan içeri girmeye bak.. haaa biraz cüzi maaş alırsın hemen yükselemezsin fakat kafan rahat h.sonların boş yıllık iznin olur... kovulma derdin sittin sene olmaz...

ticarete atılmayıp özel sektörlerde çalışmayıp nesilden nesine geçen bir memur kitlesi var zaten. devletin malı deniz yemeyen domuz, salla başı al maaşı gibi sözler sizin gibi insanların 2 nesil önceki versiyonları tarafından çıkarılmış sözlerdir. memur olarak çalışırsın cüzi bir maaşın olur atılma derdin olmaz fakat sürülme derdin var ve senden söz ederlerken emocan44' mü alt tarafı memur diye söz ederler alacağın maaş belli işte 2 bin lira ve bu çok uzun zaman boyunca 3 olmayacak belki 3ü görmeden emekli olacaksın zaten oturduğun ev kira ise işte o zaman bittiğinin kanıtıdır. ve emin ol hükümet değiştiğinde yeni hükümetin adamı değilsen kendi adamlarını yerleştirmek için için seni öyle yerlere sürerlerki mecburen istifa edersin ve kadro açılır, özel sektörde ise hangi işte çalışırsan çalış bilgi birikimi ve tecrübe olduktan sonra çalışacağın yeride sen seçersin tatil gününüde sen belirlersin maaşınıda sen belirlersin bu işler böyledir. unutma sen patronu zengin edersen patronda seni zengin eder çünkü birbirinize muhtaçsınız fakat sen eşşek gibi çalışsanda hiç çalışmasanda alacağın maaş 2 bin lira olacak.

+1

bende senin gibi düşünüyorum. devlette sürekli aynı ücrete çalışmak çok saçma geliyor bana. ea mezunuyum. bunun için işletme düşündüm senin bir önerin var mı yukardaki yazdıklarına uyacak bir meslek ? kendimi geliştirip güzel maaş alabileceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germ -- 29 Kasım 2010; 12:49:26 >

• Arkadaş ne kadar çok yatmaya meraklı milleti Adamlar saat 9 dedinmi dükkanlar kapanıyo 10'da yatağa giriyolar sabahın köründe kalkıyolar bizimkiler sabah 10'da dükkan açıyo yok böyle bir saçmalık xD
  • quote:

işte ne güzel örnek bende bilg. müh. okuyom sırd ailem istiyor diye yoksa kpss kasarım 1 sene aile zeten ev araba veriyor 700-800 lira memur maaşı yeter artar ama hayat işte...

• ticarete atılmayıp özel sektörlerde çalışmayıp nesilden nesine geçen bir memur kitlesi var zaten. devletin malı deniz yemeyen domuz, salla başı al maaşı gibi sözler sizin gibi insanların 2 nesil önceki versiyonları tarafından çıkarılmış sözlerdir. memur olarak çalışırsın cüzi bir maaşın olur atılma derdin olmaz fakat sürülme derdin var ve senden söz ederlerken emocan44' mü alt tarafı memur diye söz ederler alacağın maaş belli işte 2 bin lira ve bu çok uzun zaman boyunca 3 olmayacak belki 3ü görmeden emekli olacaksın zaten oturduğun ev kira ise işte o zaman bittiğinin kanıtıdır. ve emin ol hükümet değiştiğinde yeni hükümetin adamı değilsen kendi adamlarını yerleştirmek için için seni öyle yerlere sürerlerki mecburen istifa edersin ve kadro açılır, özel sektörde ise hangi işte çalışırsan çalış bilgi birikimi ve tecrübe olduktan sonra çalışacağın yeride sen seçersin tatil gününüde sen belirlersin maaşınıda sen belirlersin bu işler böyledir. unutma sen patronu zengin edersen patronda seni zengin eder çünkü birbirinize muhtaçsınız fakat sen eşşek gibi çalışsanda hiç çalışmasanda alacağın maaş 2 bin lira olacak.
    BÖYLE DÜŞÜNEN ARKADAŞA ŞUAN BEN 8-17 ÇALIŞAN Bİ MEMUR DEĞİLİM... ÜNİ HASTANESİNDE YOĞUN BAKIMDA 16 SAAT NÖBET TUTAN Bİ SAĞLIKCIYIM.. ZATEN ÜNİ HASTANELERİNİN ÇALIŞMA ŞARTLARI BELLİ... GECEM YOK GÜNDÜZÜM YOK MESELA BU MESAJI NÖBETTEN ÇIKARKEN ATIYORUM.. ONUN İÇİN ALDIĞIM 2 MİLYAR PARA SALLA BAŞI AL MAAŞI ÜRÜNÜ DEĞİLDİR... SİZLER SICAK YATAKLARINIZDA UYURKEN BİZ HSATALARI YAŞAMDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ... KİM KİMİ NEREYE SÜRÜYOR BU DEVİRDE... O KADAR KOLAY DEĞİL MUZ CUMHURİYETİMİ BU ÜLKE... DOSTUM 2 SENEDİR ÇALIŞIYORUM YOK HÜKÜMET DEĞİŞTİ YOK REKTÖR DEĞİŞTİ BENİ ETKİLEMEZ ARKADAŞIM... HAA ÖZEL SEKTÖRE GELİNCE ONLAR SANA MUHTAÇ DEĞİL SEN ONLARA MUHTAÇSIN.. DIŞARIDA BEKLEYEN NE KADAR İŞSİZ İNSAN VAR... ORADA HAFTA SONUN YOK HAFTA İÇİN YOK Bİ PAZARIN VARDIR ... SENİ ÇAĞIRIP PAZARINI BİLE ZEHİR EDERLER... ÖLE TANIDIĞIM NİCE İNSAN VAR... ŞİRKET TELİ HİÇ SUSMAYAN... AMA DEMEM ŞUDUR Kİ KALİTE ÜNİ LERDEN MEZUN OLDUN MU ZATEN SEN İŞ ARAMAK ZORUNDA KALMAZSIN... İŞ SENİ BULUR...

• quote:

BÖYLE DÜŞÜNEN ARKADAŞA ŞUAN BEN 8-17 ÇALIŞAN Bİ MEMUR DEĞİLİM... ÜNİ HASTANESİNDE YOĞUN BAKIMDA 16 SAAT NÖBET TUTAN Bİ SAĞLIKCIYIM.. ZATEN ÜNİ HASTANELERİNİN ÇALIŞMA ŞARTLARI BELLİ... GECEM YOK GÜNDÜZÜM YOK MESELA BU MESAJI NÖBETTEN ÇIKARKEN ATIYORUM.. ONUN İÇİN ALDIĞIM 2 MİLYAR PARA SALLA BAŞI AL MAAŞI ÜRÜNÜ DEĞİLDİR... SİZLER SICAK YATAKLARINIZDA UYURKEN BİZ HSATALARI YAŞAMDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ... KİM KİMİ NEREYE SÜRÜYOR BU DEVİRDE... O KADAR KOLAY DEĞİL MUZ CUMHURİYETİMİ BU ÜLKE... DOSTUM 2 SENEDİR ÇALIŞIYORUM YOK HÜKÜMET DEĞİŞTİ YOK REKTÖR DEĞİŞTİ BENİ ETKİLEMEZ ARKADAŞIM... HAA ÖZEL SEKTÖRE GELİNCE ONLAR SANA MUHTAÇ DEĞİL SEN ONLARA MUHTAÇSIN.. DIŞARIDA BEKLEYEN NE KADAR İŞSİZ İNSAN VAR... ORADA HAFTA SONUN YOK HAFTA İÇİN YOK Bİ PAZARIN VARDIR ... SENİ ÇAĞIRIP PAZARINI BİLE ZEHİR EDERLER... ÖLE TANIDIĞIM NİCE İNSAN VAR... ŞİRKET TELİ HİÇ SUSMAYAN... AMA DEMEM ŞUDUR Kİ KALİTE ÜNİ LERDEN MEZUN OLDUN MU ZATEN SEN İŞ ARAMAK ZORUNDA KALMAZSIN... İŞ SENİ BULUR...

Benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız uykusuzluğunuza veriyorum artık evinize gidip uykunuzu güzelce aldıktan sonra tekrar okuyun yazdıklarımı... Sağlık sektöründen bahsetmediğimi de anımsatmak isterim saat 17 den sonra hastanenin kepenglerini indirip gidemeyeceğinize göre nöbet tutacak birileri her zaman olmalı ve vardiyalı çalıştığınız için belkide haftada 2 en fazla 3 gün sabahlıyorsunuzdur fakat çalışmanız gereken süre bittiği zaman yerinize başkası gelir. Kalite üniversite dediğiniz şey ise sadece mezun olduktan sonraki 5-6 yılı için geçerlidir. Şöyle düşün sen iş verensin ve sana üniversiteden yeni mezun insanlar iş başvurusunda bulundu bu adamlarda tecrübe yok, yaptıkları bişey de yok ki iş başvurusunda o yaptığı şeyi referans göstersinler, sen bu adamın senin işine yarayıp yaramadığını sadece diplomasına bakarak anlarsın ve hangisinin üniversitesinin ismi varsa onu alırsınız, şimdi kimse odtüden mezun olmuş birini geri çevirim sütçü imamdan mezun olmuş adamı almaz fakat 5-6 yıl sonra kişi kendisini geliştirebildiyse tecrübesi ve bilgi birikimi diplomanın önüne geçer. Kendinizi o dalda ispatlarsanızda hangi şirkete girmiş olursanız olun iş veren size muhtaç olacaktır. Sizin dediğiniz tezgahtarlık yada kasiyerlik tipindeki ayak işleri, o tip işler için dışarda binlerce insan var.

• 2 bin tl azmı ya.istanbul gibi nalet bi şehrde yaşamazsam 2ye yakn maaş alan bi yavruylada evlendn mi bal gibi geçnrsn

valla acıyorum bu univ. Ogrencilerine .tmm doktor ol avukat ol bunlar icin univ sart tabi.ama her bok içinde unv okumaya karşıym

cocuk bilg. Muh olacak aptal aptal kimya fizik gosteryorlar hala osmanlı tarihi okutuyorlar.
    Bu adam bunlarla uğraşırken ben hem otomasyon yazıyorum hem kasa topluyorum hem ağ kuruyorum hem servis işi yapıyorum.he bi eksiğim mi var açarım google bitti.belge mi lazım giderim bilge adama.

He bunlar yerine gidersn boş boş okursun 4 sene etiketin olur cahillere ben muhendsm diye caka satarsn askerde astek olursun okurken yaptgn karı kızlar edndgn birkaç dost yanına kar kalır o kadar.onun dışinda ış namına çekirdekten yetişmş adamn eline su bile dokemezsn

he cok saglam bi unvde okursun belki baska artlarnda olur ama iş olarak bakınca yazık o senelere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Aralık 2010; 9:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

2 bin tl azmı ya.istanbul gibi nalet bi şehrde yaşamazsam 2ye yakn maaş alan bi yavruylada evlendn mi bal gibi geçnrsn

valla acıyorum bu univ. Ogrencilerine .tmm doktor ol avukat ol bunlar icin univ sart tabi.ama her bok içinde unv okumaya karşıym

cocuk bilg. Muh olacak aptal aptal kimya fizik gosteryorlar hala osmanlı tarihi okutuyorlar.
    Bu adam bunlarla uğraşırken ben hem otomasyon yazıyorum hem kasa topluyorum hem ağ kuruyorum hem servis işi yapıyorum.he bi eksiğim mi var açarım google bitti.belge mi lazım giderim bilge adama.

He bunlar yerine gidersn boş boş okursun 4 sene etiketin olur cahillere ben muhendsm diye caka satarsn askerde astek olursun okurken yaptgn karı kızlar edndgn birkaç dost yanına kar kalır o kadar.onun dışinda ış namına çekirdekten yetişmş adamn eline su bile dokemezsn

he cok saglam bi unvde okursun belki baska artlarnda olur ama iş olarak bakınca yazık o senelere

konu memur olmak ama konu yanlış yerlere kaydı,
    işte bak 2bin lt ye razı oluyorsun az paramı diye demekki senin potansiyelin o kadar, bırak istanbulu nerde yaşarsan yaşa 2bin lirayla insan gibi yaşayamazsın. ne yapıcaksın 2 bin liraya aldın, elle tutulur 3+1 ev kiralasan 500 e tuttun diyelim (imkansız ama olsun hadi). yol paran işe gidiş geliş 2 lira olsa (buda imkansız ama olsun) ayda 60 lira yapar, evlendin diyelim "bi yavruyla" o yavrunun makyaj ve kıyafet masrafı aylık en aşağı 500-600 lira olur bu paradan aşağısını ona verirsen bi bakmışın veren birini bulmuş. çocuğun oldu diyelim okul masrafı, temel ihtiyaçları, cep telefonu, oyuncağı, bilgisayarı derken bi bakmışın 2 bin lira duman olmu. bak daha faturaları ve kredi kartları borçlarını eklemedim bile. ondan sonra memur lazer__ salı pazarında simit tane 300, 4 tanesi 1 lira diye dolanmaya başlar.
    şimdi diyorsunki 20 yıllık çekirtekten yetişmiş kaportacı mehmet usta, makine mühendisinden çok daha fazla bilgi birikimine sahip. buna kesinlikle bir hayır cevabı veriyorum, mehmet usta belki aklına gelen bütün arabaların motorlarını dağıtıp toplayabilir, motorun sesini dinleyerek lastiklerdeki hava basıncını bile tahmin edecek derece pratik bilgiye sahip olabilir(!) fakat sana şu örneği vereyim anlarsın atıyorum annen 20 yıllık ev hanımı ve yaptığı en güzel yemek su böreği ve çevresindeki kimse bu konuda annenin eline su dökemiyor, bir aşçı düşün belki su böreğini annen kadar iyi yapamıyor fakat annenin yapabildiği yemek çeşidinin belki onlarca kat fazlasını biliyor.
    bilgisayar mühendisliği için fizik kimya osmanlı tarihi gösteriyorlar diyorsun doğru fakat bilmeyende sanacakki adamlar 4 sene boyunca fizik kimya tarih okuyor. mühendislik için ilk sene fizik kimya tarih türkçe zorunlu derslerdir hatta bazı üniversitelerde ikinci dönem bu dersler yok yani sadece 1in 1inde görülüyor. okuyanlarda bana katılacakki bu dersler not ortalamasını yükseltmek için biçilmiş kaftan
    ayrıca tıp fakültelerinde de ilk dönem türkçe ve tarih okutuluyor tabi bilmediğiniz için bişey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobran8906 -- 1 Aralık 2010; 12:11:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Germ

quote:

Orijinalden alıntı: Nobran8906

quote:

+1

bende senin gibi düşünüyorum. devlette sürekli aynı ücrete çalışmak çok saçma geliyor bana. ea mezunuyum. bunun için işletme düşündüm senin bir önerin var mı yukardaki yazdıklarına uyacak bir meslek ? kendimi geliştirip güzel maaş alabileceğim.

işletme(2-3 dil şart), uluslar arası ilişkiler(2-3 dil şart), hukuk, mimarlık, inşaat mühendisi (ürdün, lübnan, arabistan gibi yerlerde tanıdık olmalı+ingilizce), makine mühendisi (5-6 yıllık tecrübeden sonra+almanca), elektrik elektronik mühendisi (5-6 yıllık tecrübeden sonra+ingilizce+çince yada japonca)... vb tabi bunları okuduktan sonra evde oturup bugün yarın iş teklifleri gelir diye beklemek çok saçma, kendini geliştiriceksin dünyaya ayak uyduracaksın onunla denk koşacaksın, eğer geride kalırsan bittiğinin kanıtıdır.

• quote:

quote:

Sabah 8 akşam 5 ile 4.5 - 5 bin lira mı? Yıllık izinle falan? Memur oluyorum çok sağolasın.

direk genel müdür başlayacağını sanıyorsun sanırım.

başlangıç maaşın 850 TL ve bu kafayla gidersen hepte o maaş + zamla geçinmeye çalışan gariban memurdan başka birşey olmaz senden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan&Merve

quote:

quote:

direk genel müdür başlayacağını sanıyorsun sanırım.

başlangıç maaşın 850 TL ve bu kafayla gidersen hepte o maaş + zamla geçinmeye çalışan gariban memurdan başka birşey olmaz senden.

Suya Sabuna Karışmam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.