memur = merkebin kuyruğu gibidir. ne uzar,nede kısalır.
memurlukta maaş,iş,hastane,izin hepsi garanti altındadır.ama başka bir ek geliriniz yoksa bir süre sonra hayat öyle sıradan,monoton olurki zorlasanızda,takla atsanızda bu değişmez.memurluk kendi işini kuramayan yada iyi bir vasfı olmayan için iyidir.özel sektörde sıran bir iş ve maaş,hem çalışma koşulları açısından hemde riskleri açısından zor ve stresli olur.benim tercihim 1-azda kazansam kendi işim 2-iyi bir vasıf yada diploma varsa özel sektör 3-devlet kapısı
quote:
Orijinalden alıntı: Baltalı İlah.
Tatile doymak, sırtını devlete dayamak, ortalama br maaş almak.
Anadolu lisesindeyim, ama diger arkadaşlarım gibi yok doktor yok avukat öyle hayallerim yok, kafam basıyor ama ne bi günde saatlerce çalışabilirim kafamı ayırmadan ne de kendimi çok yorabilirim, keyfime düşkünüm yani, hiç riske girmeyip direk memur olmayı ve paramı kazanmayı düşünüyorum bu aralar.
Ne düşünüyorsunuz?
Kaybol liseli..
quote:
Orijinalden alıntı: emocan44
paşam ,max derecesi 1/4 olan genelmüdür 4.5-5 binlira alır tahminen....
Genel müdür ne yahu şirket mi bu? Devlette en yüksek maaş başbakanlık müsteşarı maaşıdır. Üniversite okumadan devlette 1100-1200 civarı maaş alınır.Üniversite mezunu olunca işletme iktisat falan 1400-1500.Tabi mühendisler ve sağlık çalışanları farklı mühendis 2200 civarı sağlıkçılar maaş+ döner sermaye.
UPladım güzel konu.
Memur olsan bile çalıştığın birim ve başındaki idareciler çok önemli. Mesela benim çalıştığım gibi aşırı yoğun olan bir kurumda memur olursan anandan emdiğin sütü burnundan getirirler üstelik komik bir maaşa. Özel sektörde değişik firmalar 5 yıl çalıştım. Burada çalıştığım gibi özelde çalışsam çoktan üst düzey yönetici olurdum. Kafamam zi...i
memur diyince aklıma ilk gelen şey bilgisayar başında , masa başında oturmaktan şekli değişmiş, basit , monoton hayat yaşayan insanlar.
quote:
Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende
tuverna nerde çalışıyorsun
Adalet Bakanlığı
memur olmak çok kolay bişeymiş gibi bir izlenim var konuda son kpss ye 2,7 milyon kişi girdi öss'nin 2 katı millet memur olmak için kıçını yırtıyor ben daha üni birinci sınıfım şimdiden yusuf yusuf
gümrük müşaviri olmak istiyorum bu meslek ile ilgili bildikleriniz veya düşünceleriniz nelerdir?
mit sınavlarına gir o kadar diyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme