Şimdi Ara

Memur maaşına %41.7 zam geldi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ön lisans mezunu 3 yıllık sözleşmeli mübaşir zam öncesi 6.312 TL alıyordu ve açlık sınırı 6.000 Liraydı.

Bu yüzden kurum amirlerine "Memur açlık sınırında" diye söylerdim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezelden beri böyledir bu memur tayfasına ne versen doyuramazsın hep kendini dev aynasında görür. Hiç unutmam 90 yıllarında devlet çöpçülere yüksek zam yaptı diye bu tayfa yine ayaklanıp pisliğin içinde gece gündüz çalışan insanların emeğini küçümsemişti.

Şu an en düşük memur maaşı 9150 tl oldu işçi maaşı ise 5500 tl oldu yine en düşük memur emekli maaşı ise 6000 tl oldu işçi emekli maaşı ise 3500 oldu fark ortada ama buna rağmen memur tayfası halen asgari ücretlilerin maaşı artmasın işçi emeklileri sürünsün diye ortaya artan fiyatları örnek sunup milletin alın terine dil uzatıyor.

Üstelik bu miktarlar memur için en düşük miktarken işçi ve emeklisi için nerdeyse yarısından fazlasının alacağı ücret olacak çünkü memur hakkını hilesiz hurdasız tam alırken özel sektörde iş tamamıyla işverenin insafına kalıyor. Bu yüzden işçi kesiminin hakkı günden güne eriyor.

Memur düşmanı değilim herkes hakkı neyse alsın ama kimse kimsenin hakkına da dil uzatmasın varsa bir beğenmemezliğiniz bunu asgari ücretli emekli üzerinden değil size bu ücretleri layık görenlerden çıkarın.

• alex59 kullanıcısına yanıt

Yazınızı okuyunca aklıma eski bir olay geldi.

İki elektronik teknisyeni genç, aynı okuldan mezun oluyorlar, aynı devlet kurumuna iş için başvuruyorlar, bitirme sıralamasında önde olan Cengiz imkanları iyi olduğu için memur oluyor İbrahim ise işçi.

Biraz zaman geçince maddi manevi imkanlar bakımından işçi öne geçiyor, memur çok geride kalıyor. Ben onlarla 1994 yılında tanıştığımda bu durumdalardı.

Dönem dönem gelirler konusunda salınım oluyor sanırım.

Bahsettiğiniz hâl bence "üretim ekonomisi" diye tanımladıkları politika yüzünden.

• maytap geciyorlar.....
    çay kaşığı ile verip kazanla geri alıyorlar.....
    eskiyi hic karıştırmayın üzülür hatta ağlarsınız....
    eskiden emeklilik primi ile ev alabiliyorduk...
    eskiden işçi bir baba tek maaş ile dört beş nufusa bakabiliyordu mesela....

• alex59 kullanıcısına yanıt

Memur düsmanı degilim demissin o senin gercek düsünceni ortaya koymus zaten bence.. Esnaf garanti meslek diye memuru sevmez.. Kıskanır.. Bu yıllardır bilenen bir konudur..

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

Yaşınız kaç hocam? Ben çok daha ucuz fiyatlar hatırlıyorum. 7 kilosu 1 milyona defalarca aldım. 2006-2007 civarında fiyatlar böyleydi Kayseri'de. 10 milyon verdiğin zaman pazar arabası dolardı. Şimdi ise fiyatlar öyle bir şahlanmış ki 2 gün önce 600 lira harcadım ama hiçbir şey almadım desem yeridir. Sütaş 600 Gr kaşar 75 TL, gezen tavuk yumurtası 73 TL gibi abuk subuk fiyatlar vardı. Nereye kadar gidebilir bu şekilde bilmiyorum.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

%314

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Memur maaşına %41.7 zam geldi!
  • Kimse kusura bakmasin bilmeyerek yalan yanlış konuşursan bu cahiliktir ama bilerek yalan konuşursanız bu karaktersizliktir konuyu acan arkadas onunde internet var tc devleti hangi donem memura maaş veya emekliye maas verememistir yada zamaninda ödeme yapamamıştır ? Sizin yaptiginiz en hafif tabiri ile iftira dir öğrenmişsiniz bi devlet eskiden maas veremiyordu nerde ne zamna hangi ay hangi hükümet zamaninda açıkla o zaman işiniz gucunuz algi yönetimi trol hesaplar bir ekmek 4-5 lira olmuş yol parasi 7₺ olmus peynir bile kg 100₺ olmuş memurun ve memur emeklisinin zammina takılmışsınız ülkede herkes gecim derdinde en ucuz kiralar 2.5-3 bin lira olmus akaryakit fiyatlari 25-30 olmuş siz memura gelen zam mi konusuyorsunuz ki oda zam degil enflasyon farki ülkede her kesime isciye emekliye adgari ucretliye zam yapmalari lazim en az iki kat. Ki insanca yasayabilsin ama yok algiyi kim yapacak millet vekili maasini 57 milyar yapti hukumet desene ? Yada mv emekli maasini 27 bin tl yapti diye ama olurmu algiyi kim yapacak

Neyini beğenmedin hocam. Memurlar olarak sonuna kadar hakediyoruz. Hatta daha fazlasını hakediyoruz.

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Müdür, %314 zammı nereye alıyorsun yav? Böyle bir şey mümkün mü?

Müdür, o parayı veren ülkeler varsa mümkündür. Müdür müdür müdür?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.