Şimdi Ara

MEKİK Çekmek işe yarıyor mu? Hangi Mekik Aleti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece karın kısmını biraz toparlamak istiyorum.Çok kilolu değilim ama Karnım büyüdü bu aralar kilo aldıkça.Davul gibi oldu :) Vücut anatomim çok kötü duruyor.

175 boy
    71 kilo
    İnce bacaklı zayıf bir adamım esasında. Bu Karın bölgesine ne yapabilirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bolgesel olarak yag yakmaniz mumkun degildir.Vucut genetik olarak nereye yag depolamaya yatkinsa oraya depolar.Hormonlarla da ilgilidir.Karin kasi calismaniz oradaki yaglarin gitmesini saglamaz.Altindaki kaslari guclendirir.Bir iki gun mekik cektiginizde karninizi eskiye nazaran daha duz hissedersiniz ama bu yanilticidir.Kaslarin hala gergin olmasindan kaynaklanir.Karninizdaki yaglari eritmek istiyorsaniz her diyetteki insan gibi gunluk kalori ihtiyacinizin 400-500 kkal altinda alacaksiniz.Haftada en fazla 1 kilo verin.Tabi kilo verirken en azindan vucut agirliklariyla yapacaginiz egzersizleri ihmal etmeyin.Bu sayede verdiğiniz kilonun cogu sikayetci oldugunuz yaglardan olur.Kas kaybi yasamazsiniz.Diyetin yanisira karin egzersizlerini yapabilirsiniz.Deride olusabilecek deformasyon ihtimalini en aza indirgemis olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polipeptide

Bolgesel olarak yag yakmaniz mumkun degildir.Vucut genetik olarak nereye yag depolamaya yatkinsa oraya depolar.Hormonlarla da ilgilidir.Karin kasi calismaniz oradaki yaglarin gitmesini saglamaz.Altindaki kaslari guclendirir.Bir iki gun mekik cektiginizde karninizi eskiye nazaran daha duz hissedersiniz ama bu yanilticidir.Kaslarin hala gergin olmasindan kaynaklanir.Karninizdaki yaglari eritmek istiyorsaniz her diyetteki insan gibi gunluk kalori ihtiyacinizin 400-500 kkal altinda alacaksiniz.Haftada en fazla 1 kilo verin.Tabi kilo verirken en azindan vucut agirliklariyla yapacaginiz egzersizleri ihmal etmeyin.Bu sayede verdiğiniz kilonun cogu sikayetci oldugunuz yaglardan olur.Kas kaybi yasamazsiniz.Diyetin yanisira karin egzersizlerini yapabilirsiniz.Deride olusabilecek deformasyon ihtimalini en aza indirgemis olursunuz.

Bilgi için teşekkür ederim.Yalnız bendeki yağ değil.Kiloda veremem zaten yeteri kadar zayıfım :) Ve kilo alma aşamasında olduğum için karnım davul gibi oldu.Sıkıntı o :) 175-180 boy var. Kilomda henüz 71 oldu. :)

• Yag oraniniz yeteri kadar dusuk olsaydi karniniz tarif ettiginiz sekilde olmazdi.Kilo almak istiyorsaniz,saglikli ve gobeksiz bir bicimde,agirlik calisacaksiniz.Protein aliminizda artis yapacaksiniz.Eger agirlik calismadan fazla yerseniz karniniz sismeye devam eder.Kol,bacaklarda genisleme pek olmaz.En iyisi bir salona yazilin.Baska turlu bu dengeyi kurmaniz cok zor.Karnimda yag 0,karin kaslarim gozukuyor diyebiliyorsaniz da karninizda sert bir sislik varsa.1 hafta civari karbonhidrat aliminizi azaltin.Cok aza indirin.Bunun yerine lifli gidalarla beslenin.karb. vucutta su tutar.Son zamanlarda fazla yediyseniz şişlik bundan da kaynaklaniyor olabilir.Ama dedigim gibi bu sislik fazla fark yaratmaz.Yag oraniniza baktirabilirseniz cok daha iyi olur.yuzde 15 den fazlaysa ilk dedigimi yapin.degilse ikinciyi deneyin.(Fotograf atabilirseniz daha iyi yardimci olabilirim.)

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Araştırıp nerede baktırılıyorsa yağ oranıma baktıracağım.

Esasında derdim kas falan değil. 35 Yaşımda artık metabolizma yavaşlamış olsa gerek, 1 yılda 9 kilo aldım ve şu anda 71 kilo oldum ama boyum uzun olduğu için zayıfım. Olan karnıma oluyor :)

Benim icin kötü bir görüntü. Düzenli olarak yüzüyorum ve bu karın havuzda denizde bana yakışmıyor. Som resimdeki gibi düz dursa yeter bana,benim derdim o. Bir mekik aleti alsam, wonder core tarzında, daha iyi olmaz mı hu karın :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

MEKİK Çekmek işe yarıyor mu? Hangi Mekik Aleti? MEKİK Çekmek işe yarıyor mu? Hangi Mekik Aleti? MEKİK Çekmek işe yarıyor mu? Hangi Mekik Aleti?

• Malesef mekik ise yaramaz.Yani gorunen fazla gobegi azaltmaz.Aksine oradaki yagi yakmazsaniz kas gelistigi ve gergin durdugu icin sisik durmasini saglarsiniz.Eger sadece gobegimden kurtulmak istiyorum.zayif olsam onemli degil diyorsaniz,ya biraz fazla spor yapacaksiniz(yuzme/kosma anlaminda) ya da biraz daha az yiyeceksiniz.Zayif olmak istemiyorum gobek harici kilo almak istiyorum diyorsaniz,Fazla yemeyle paralel agirlik calismaniz sart.Yuzmeyle bunu yapamazsiniz.Agirlik calismasi yapmazsaniz gobeginiz geri gelir.Resimlere gelecek olursak.Yag yok diyorsunuz,E yag olmasa karin kaslariniz gozukurdu.Karni dolduran baska bir doku yok zaten sisik goruntusunu besleyen.Karnin duz gorunmesini sağlayan kas degildir,yagin az olmasidir.Yanlis bir algi var karin calisirsam karnim duzlesir diye.Gorunen kaslari belirginlestirir buyutur.

• skinyfat dedikleri tipden bir vucut tipi, olay kiloda değilki, 90 kilo olup karın kasları gözüken insanlar var, ağırlık çalışmanız lazım,
    protein alımını artdıracaksınız ve mümkünse o karınınızdaki yağlar gidecene kadar mekik yapmayın, hatta hiç mekik yapmayın, mekik hareketinin karına faydası olup olmadıgı bile belli değil, crunch veya plank olur ama mekik olmaz, kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kilo almamda sorun yok.Zaten çok fazla alacak bünyede değilim.
    Mekik gereksiz diyorsunuz.Yani şimdi ağırlık çalışacağım,kol göğüs vs.bodye gideceğim.Karın üzerine çalışma yapmadan karnı bu şekilde mi düzleyecegim. Bilmediğim için şaşırdım.Öyleyse ben spor salonuna yazılayım.

Ayrıca ben bu kadar zayıf adamda ne yağ olacak diye düşünüyordum.Kilo aldık ya etlendik diyordum :) Şimdi bahsettiğiniz şu Skinny fat vücut tipi olarak araştırmalar yapacağım.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 8 Nisan 2016; 11:58:11 >
  • Skinny fat vucut tipinde belirli bir bolge haricinde(genellikle gobek olur) pek yag deposu olmaz.Siz de zayifim zannedersiniz.Yapmaniz gereken bir spor salonuna yazilip,protein agirlikli,kalori ihtiyacinizin 400-500 civari altinda degerde bir diyete girmenizdir.Dogrudur mekik ise pek yaramaz.Cunku etkili bir karin hareketi degildir.Youtube dan crunch,short crunch,plank,leg raises gibi hareketleri izleyip evde uygulayabilirsiniz.Deyiminizce etli hale gelmek istiyorsaniz fitness a baslamalisiniz.Yok ben sadece gobegi eriteyim diyorsaniz cardio antrenmani(yuzme-kosu gibi) aktiviteler yapip,kilo verecek miktarda az yemelisiniz.Haftada en fazla 1 kg verin.Besin dengeleri hakkinda cok bilginiz yoksa bir diyetisyene gidebilirsiniz.Ama son yazdigim gibi yapmak istiyorsaniz,vucudunuz zayif yerlerinizin de gobekle beraber daha daha zayiflamasini goz onune almak durumundasiniz.Kilo kas calismasi yapilmadan dengeli bir sekilde verilemez.

• Ayrica bunye meselesi diye bir sey yoktur.Skinny fat bir tabirdir.Degismez spesifik bir olay degildir.Yani degismez bir vucut tipi yoktur.Bu siniflandirma metabolizma hizina,yasa,kemiklerin genisligine,omuz genisligine,kalca kemigi genisligine,yagin daha cok nerede depo edildigine bagli degisken kombinasyonlardir.Genetiginiz bu adam skinny fat olacak gibi kodlanmamistir.Demek istediğim suan skinny fat konumundasiniz.Agirlik calisip belinizi inceltip omuzlarinizi sirtinizi genisletirseniz ectomorph vucut tipine sahip olursunuz..Ne kadar zayif olursaniz olun kemikleriniz ne kadar ince olursa olsun olay yaptiklarinizda,yediklerinizde,antrenmanlarinizda biter.Agirlik calismasi sadece kaslari buyutmez,kemiklerin yoğunluğunu artirip kalinlastirir.Siz de unlu bodybuilderlar gibi kas gelistirebilirsiniz.Boyun uzun olmamasi da vucut kalibina etki etmez.Hatta kisa insanlar cok daha kolay kas gelistirip iri hale gelirler.Isterseniz youtube a fitness transformation yazip degisim videolarina bakabilirsiniz.Yasiniz da cok degil.35 te metabolizma oyle kilo aldiracak sekilde yavaslamaz.Hem yüzüyorum diyorsunuz.Tek eksiginiz agirlik calismak ve protein agirlikli duzenli beslenmek.Unutmayin vucut spor salonunda degil mutfakta yapilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polipeptide -- 8 Nisan 2016; 18:13:52 >

• Yani hocam bu kadar detaylı şekilde emek verip yazıyorsunuz hakikaten mahçup oluyorum.Çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızı degerlendirecegim.Zaten plank vs.yapmayada başladım bugün.Ama tek takıldığım nokta;kilo verin,haftada 1 kilo verin diyorsunda zayıfım hocam nereye vereceğim kiloyu :)

En düşük beden pantolon giyiyordum bu yaşıma kadar.İşte 1 beden Çıkmışım şu sıralar :)

İskelet gibi adamımda biraz yüzümüz falan topladı.İri bir adam değilim yani 175-180 boy var 70de kilo.

Bahsettiğiniz Plank vs. Hareketlere çalışmaya başlayacağım.Dediğim gibi karın bölgesinde şişlik gitsin yeter benim için.Derdim vücut falan değil yani.

Zaten yüzme için yeteri kadar zaman ayırıyorum.Detayları paylaşırım.Tekrar Teşekkürler sonsuz teşekkürler.

• Plank ile beraber aşağıdaki antremanı yapsak işe yararmı acaba? 8 min abs. Yine Karın için düşünürsek.

https://youtu.be/e1h0WGOsBD4

• ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    abi sakıncası yoksa bir soru sormak istiyorum, neden spor salonlarına yazılmıyorsunuz?

yani orda hocalardan program alarak, ağırlık çalışmak varken bu ev de yapılan egzersizler kimse kusura bakmasın ama aklıma yatmıyor, yani sürekli olarak artdıra bilecegin ağırlıklar ile vucudunu şekillendirmek varken, bakın ben 4 yıl önce başladım yaşım 33 sanırın yakın yaşlardayız, siz yaşım geçti salona kayıt olmayayım belki diye düşünüyorsunuz ama sizden çok daha büyük ama fit olan abileri görünce fikriniz değişecekdir, yine diyorum o karın o yağ oranıyla şekillenmez, ne kadar zayıf olursanız olun, ben haftada 1 gün karın çalışıyorum mesela, sonuçda karın kasları ne kadar güçlenirse güçlensin yağ oranınız düşmezse gözükmeyecektir,
    salona kayıt olup, koşu bantlarında, mekik sehpalarında saatlerce harcayan insanlar var, o göbegiyle mekik yapıp eritmeye çalışıyor, eriyemecek, diyet yapıp - ağırlık çalışmazsa o vücüt aynı kalacak.

• Yani sebebini şöyle söyleyim.Profesyonel Spor salonuna ara ara gitmisligim var yani yabancılığım yok.Hatta yanımda okulun spor salonuda var,ki şimdi muhtemelen ona başlarım.Aletler son seri.Eksik gedik yok.

Ama ben zaten yüzme için haftada 2-3 akşam,yazın da bütün boş zamanlarımı ayırıyorum.Ayrıca spor salonuna gidecek zaman ayırmak...Zor.

Daha öncede belirttiğim gibi amacım kas vücut değil.Bu sıralar karnım büyüdü görüldüğü gibi.Kasa gerek yok şu biraz duzlensin yeter,diye amaçlıyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 8 Nisan 2016; 22:55:23 >
  • Bakin.O karin kilo vermeden du-zel-mez.Kilo derken yagi kastediyorum.Yag da kilo vermeden eritilmez..Karin calisarak o karni duzlestiremezsiniz.Spor salonuna baslayip agirlik calismazsaniz da karnininzdan vermek isterken heryerinizden verirsiniz.Yuzuyorum diyorsunuz.Demekki yeteri kadar yuzmuyorsunuz ki karniniz yaglanmis.Yuzme tabi etkili spordur.Ama profesyonel ve hardcore yapilmadigi surece yeterli sporu yapmis sayilmazsiniz.Spor salonunda yardimci olacak kadro da ekipman da var.Sizin dusunmenize gerek kalmaz.Ayrıca zaman yok diyorsunuz.CEO adamin bile eve gidip uyumadan once 1 saat zamani vardir.Bos gecirdiginizi dusundugunuz zamani spor salonunda degerlendirin.Agirlik calismak cardio kadar onemlidir.Kendinizi kisitlamayin.Yasiniz 35,ilerde sıkıntı cekmemek icin gec değil.Ama bahane uretecek yasta da degilsiniz.Yeterli bilgiyi verdim.Gerisi size kalmis

• quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

Plank ile beraber aşağıdaki antremanı yapsak işe yararmı acaba? 8 min abs. Yine Karın için düşünürsek.

https://youtu.be/e1h0WGOsBD4

Diyet yapmadan bu dediğiniz hareketleri yaparsanız, göbeğin alt kısmındaki kas yapısı da büyüyeceği için o göbek daha da büyük duracaktır.
  • Hepinize teşekkür ediyorum.Tabi söyledikleriniz üzerinden araştırmalarımı da yapıp olayın mantığını anladım.Fitness vs yapmak istedim ama hoşuma gitmiyor açıkçası pek sevmiyorum.Ben yine Yüzme ile devam ederim :) Çok seviyorum zaten.Programı biraz genisleteceğim.2 haftadır gitmiyordum evde biraz hamladım herhalde.Zaten çok kilolu da değilim bünye olarak allahtan :) Tekrar Teşekkürler. En azından mekik aleti alıp sonuçtan üzülmemiş oldum sayenizde.

• Hocam peki diyet yaptik, protein agirlikli beslendik ve vucut calistik, boylece gobek diyetle eridi, vucudun diger taraflarindaki yaglar da eridi incecik kalmadık cunku etlendirdik oralari. Ok tamam.

Ama yüzüm iskelet gibi kalır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.