Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
10
Favori
156.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canturk222

    daha doğrusu benim bu yönde kendimi geliştirmem için ne önerirsıin



    Öncelikle internetten öğrenebileceğin elektronik ve programcılık senin mekatronik alanında ilerlemeni sağlayacaktır.Bu bölümü okuduğunda da bu bilgilerine makinada eklenince mekatronikçi olacaksın.Örneğin programlamaya PicBasic ile başlayabilirsin.Elektroniğe de basit 16F84 devreleri ile başlarsın
  • Çok teşekür ederim de arkadaşın açtığı konuyu saptırdık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeSS2342

    Mekatronik zaten makine ve elektornik az az alınmışı sayılmaz biz robot yapıyoruz gerçekten bilip bilmeden konuşmayın gayet de iyi parası var 40 tane ünvierstiede elektonik yada makine mühendisliği var bizde sadece 3 türkiyede.Kıskançlık tan çatlıyosunuz robot sistemleri üzerine çalışıyoruz cahilsiniz konuşmayın tamam mı ?.hepinizden fazla maaş alıyoruz .Ve hepinizin okuduğu bölümden 2 kat daha zor bir bölüm.Hiç birinizin yapamadğını biz yapıyoruz.O yüzden yarışmaya gerek yok her türlü eziyoruz arkadaşım sus o yüzden.


    saçma sapan bir yorum yapmışsın.

    bir bölümün bulunduğu üniversite sayısıyla alakası varsa en iyisi elektrik mühendisliği o zaman, nasıl olsa türkiyede sadece 3 üniversitede var. biyomedikal mühendisliği de sadece 2 üniversitede var(lisans düzeyinde).
    ayrıca sadece mekatronik mühendisliği mi robot sistemleri üzerine çalışıyor? robot sistemleri üzerine çalışmayanlar cahil mi oluyor ayrıca hiç bir mühendislik dalı maaş bakımından diğerinden üstün değildir. kendini geliştiren para kazanır bu alemde. zorluk konusunda da kendinden o kadar emin olma, sanki 2 mühendislik birden okudunda karşılaştırma yapıyorsun. ayrıca hiç kimsenin yapmadığını yaptığınız falan yoki mekatronik adı üzerinde makine ve elektronik üzerine kuruludur neyine güveniyorsun anlamadım ben?




  • Mühendisliği de futbol muhabbetine çevirmişsiniz ya helal olsun arkadaşlar.Biz Cimbomluyuz daha çok taraftarımız var yok siz Fenerlisiniz böylesiniz şöylesiniz...
    Mühendis olacak insanlar da böyle yaparsa vay halinize...
    Yarışmaya gerek yok herkes projelerde bir arada çalışacak, herkesin yapacağı iş bellidir.Herkesin kendi alanında yaptığı şeyler bir araya gelip ortaya birşeyler çıkacaktır.Bugün birçok ürün birden fazla mühendislik dalını kapsıyor.Örneğin otomobiller artık makine,malzeme,mekatronik,elektronik ve yazılım mühendisliğinin birer ürünüdür.
  • Tamamen haklısın kardeşim komplex projeleri hiçbir mühendislik dalı çıkıp sadece ben yaparım diyemez farklı disiplinlerin bir arada çalışmasıyla ortaya çıkar o yüzden biz en iyiyiz bizim puanımız yüksek bizim Türkiyede tekiz biz şöyleyiz gibi muhabbetler yapmamalıyız..
  • bugun mühendislik alanında önemli olan bir şeyin uzmanı olmaktır, nitekim masterlar doktoralar da bu amaca yönelik yapılıyor. Mekatronik bölümü hakkında çok bir fikrim yok açıkçası ama "hem onu yapıyo hem bunu yapıyo" gibi bi tezle mekatroniği savunmanın devri çoktan geçti bence..Ayrıca elektrik mühendisliği dünya çapında en kıdemli mühendisliktir, zaten dünyada elektrik-elektronik mühendisliği diye yaygın bir ünvan da yoktur. Mekatroniğin Mekanik + elektronik oldugu bu yuzden elektronik muhendisliğine yakın olduğu söyleniyor ancak elektrik- elektronik mühendisliğinin esas adı elektriktir; bu anlamda mekatroniğin elektrik-elektronik muhendisliğine çok yakın oldugunu düşünmüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teenboi -- 5 Ekim 2008; 13:40:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teenboi

    bugun mühendislik alanında önemli olan bir şeyin uzmanı olmaktır, nitekim masterlar doktoralar da bu amaca yönelik yapılıyor. Mekatronik bölümü hakkında çok bir fikrim yok açıkçası ama "hem onu yapıyo hem bunu yapıyo" gibi bi tezle mekatroniği savunmanın devri çoktan geçti bence..Ayrıca elektrik mühendisliği dünya çapında en kıdemli mühendisliktir, zaten dünyada elektrik-elektronik mühendisliği diye yaygın bir ünvan da yoktur. Mekatroniğin Mekanik + elektronik oldugu bu yuzden elektronik muhendisliğine yakın olduğu söyleniyor ancak elektrik- elektronik mühendisliğinin esas adı elektriktir; bu anlamda mekatroniğin elektrik-elektronik muhendisliğine çok yakın oldugunu düşünmüyorum..

    Oturaklı bir işyerinde bakım mühendisi ol bakalım elektrik,elektronik mühendisi olarak boru başında herşey ok.iken hat boyunda suyun basıncının niçin az olduğu,hava basıncının (yenilenen uzun aptal borulamala ve dirseklerden dolayı)niye düşüp birsürü aleti devreden çıkarttığı,falanca aletin hiçbir arıza vermeden beklemeye neden geçtiği,orijinalinde 5/2 valfi PLC üzerinden 4/2 ye cevirmen gerektiğinde bir elektrikçinin (farketmiyor:müh-tekn.) ''görünenden birşeyler üretenlerden'' farklı olarak görünmeyenden çözüm üreten insanlara elektrikçi ,bütün bunları pnömatik,hidrolik,mekanik ve ölçüm-kontroltekniğiyle bagdaştırana yanında birde iyi bir konstrüktörle otomatik cihaz üretene mekatronikçi denir....+PLC programlayabilir olup OP (SCADA)bilgiside olmalıdır..Tamzamanlı bir iş olup hiç durmadan koşmayı gerektirir...




  • selam. ben mekatronik okuyorum biraz bilgi verebilirim sanırım.çoğu müh. dalından dersler alıyorum yazılımdan bilgisayara elektronikten endüstriye hatta malzeme dersim bile var.tabiki her müh dalında tam olarak yoğunlaşmak mümkün değil ama tek bir makina müh yada elektronik mühnin yapamadığı zmn mekatronikçiler devreye giriyor.bu yüzden yönetici kısmında görev verilir genelde ve diğer mühlerle beraber bir grup çalışması olması gerekir.yalnız şöyle birşey söyleyebilirim dışardan yazılım uzmanlığı alıp gördüğün yazılım derslerini iyice kavrayabilirsin ve ayrıca çizim de alıyorm autocad solidworks vs vs bunlarında üzerine biraz durursanız diğer mühlerin kazandığı paradan tabiki fazlasını alırsınız.ayrıca master yapmak kesinlikle çok önemli ki otomasyon veya cnc sanayi alanında yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.ozmn paranın dibine vurursunuz ztn =) diğer mühendiskilerden iyimi sorusuna ancak böyle cevap verebilirim ama nerdeyse tüm üniversitelerde veya dersanelerde bile mekatronik de mekatronik diye hocalar çok methediyorlar.zor bir mühendislik geçrekten.aldığınız dersler tek bir alanda toplanmıyor çünkü.ayrıca az mezun veriyor tabiki diğer mühlere oranla iş bulma olasılığımız çok çok fazla.kendinizi geliştirmeye bakar bu işler kolay gelsin sorunuz varsa alabilriim. teşk




  • katılıyorum. mekatronik mühendisleri tek bi konu üzerinde kafa yormazlar, genelde bi sistemin tamamını görebilme ve yönetme yeteneğine sahip oldukları için proje yöneticisi gibi en verim aldıkları baş konumlarda görev yaparlar. dev projelerde bir çok disiplin arasında koordine olmazsa iş yürümez bu koordineyi de mekatronikciden başkası da zor sağlar.
  • ben bu sene öss gircem yeni sistem bağduruyum yani :D bende mekatronik müh. istiyorum ama sınav 2 aşamalı olduğu için hangi aşamada ne olcağını bilmiyorum bilen varsa anlatır mı acaba??
  • selam arkadaşlar benim de sorularım olacaktı bölüm hakkında bu sene yıldız teknikte açtı mekatroniği tercih edersem büyük ihtimalle gelecek tavsiye eder misiniz yeni açılan bölümün szce ne gibi rskleri olabilir.
    ayrıca mezunların iş bulma koşulları ve iş bulduğu sanayi dalları neler.
    ve ne gibi bir maaşla iş bulurlar yani itü inşaat mı veya yıldız mekatronik mi
  • Ben cesitli muhendislik, fakultelerinde cesitli konularda okudum, hepsinide bitirip diplomalarimi aldim. Mekatronik konusunda bende bir seyler soylemek istiyorum. Oncelikle "iste biraz elektronik, biraz makina bilirsin, hicbirinide tam bilmezsin" gibi yorumlari yazanlar bu disipline hem haksizlik hemde ayip ediyor.

    Ben eskiden makina muhendisligi okurken eski kaplumbaga wolkswagenin karburatoru, veya dizelin yanmasinin dogru olmasi veya dort tekerlek bagimsiz suspansiyon bizim icin en karmasik otomotive sistemleriydi. O zaman birak bilgisayari hic bir arabada enjeksiyon bile yoktu. Araba makina muhendisinin isiydi.

    Ben o zamanlar "makina muhendisiyiz ama fabrikadaki her makina elektrik motoruyla calisiyor, bize biraz daha cok elektrik ogretseler ya diye dusunuyordum" sonra o motorlarada elektronik driver denen aletler eklendi, elektrik bilgiside yetmez oldu, elektronik bilgisayar olaya girdi.

    Simdi yeni bir arabayi alin, ESP, EBD, ABS, yol bilgisayari, Enjeksiyon sistemlerini dusunun. Bunlari makina, elektronik, bilgisayar veya elektrik muhendislerimi yapiyor ? Hayir. Bu muhendisler bu sistemlerde calisabilir fakat mesela bir ABS fren sistemi mekatronik konusudur. ABS sistemini dizayn eden vatandas daha once ne okumussa okusun, ABS sistemini dizayn ederken istigal ettigi disiplin MEKATRONIKTIR. Bu tek basina makina muhendisligi veya elektronik muhendisligi degildir. Daha oncede makina veya elektronik muhendisligi vardi ama bu gunku arabaları bize saglayan mekatronik muhendisligidir.

    Universitelerimizdeki mekatronik bolumlerini bilmiyorum, iyisi vardir kotusu vardir. O cok daha gunce bir konu. Demek istedigim, mekatronigi hafife alan arkadaslar biraz iskembeden konusuyorlar. Olaya biraz daha ileriye donuk ve detayli baksalar iyi olur.

    Ben bir fabrikada, makina muhendisleri kenarda dururken fabrikadaki dokum zincirini bastan sona kuran ilkokul mezunu bir usta gordum. Burada eski murat ve kus serisi arabalarin pistonlari imal ediliyordu.

    Ayni sekilde elektronik doktorasi olupta, bir sure beraber calistiktan sonra "sanada, doktoranada, hatta sana ilkokul diplomasi verenede" diye laf ettigim kisiler olmustur.

    Yani adam kazmaysa dort sene okumakla hic bir sey olmaz. Ne okursa okusun. Obur muhendisliklerdede allame olunmuyor.

    Mekatronigi hafife almayin. Olaya bir kenarindan girin, hakkini verin. Severseniz sizi cok tatmin eder ve para kazandirir. Ben simdi eger tek bir sey okusam mekatronik okumak isterdim.




  • mekatronik hakkında sağlam bilgiler aldım
    bir iş yerinde makine mühendisi
    elektrik elektronik mühendisi ya da bilgisayar mühendisi aranıyorsa
    mekatronik mühendisi hepsine başvurabilir
    ancak ülkemizde mekatronik gelişmiş değil
    o da ayrı bir konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkan95

    mekatronik hakkında sağlam bilgiler aldım
    bir iş yerinde makine mühendisi
    elektrik elektronik mühendisi ya da bilgisayar mühendisi aranıyorsa
    mekatronik mühendisi hepsine başvurabilir
    ancak ülkemizde mekatronik gelişmiş değil
    o da ayrı bir konu


    Teorik olarak evet ama pratikte pek böyle olmuyor sanırım. Bu alanların hepsi bile başlı başına ayrı bir dünya iken hepsine birden hakim olmak mümkün değil. Genelde bir alanda kendisini yönlendirmiş ve yetiştirmiş kişilerin şansının daha yüksek olacağını sanıyorum. Pİyasada bu tarz "her işi yaparım" tarzında kişilere pek sıcak bakılmadığını düşünüyorum. Yine de piyasada olanlar daha doğru tespitler yapacaklardır. Bu konu daha önce de bu forumda tartışılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

    Yukarıdaki mesajlarda da dendiği gibi daha çok eşgüdüm isteyen projelerde farklı disiplinler arasında iletişimi sağlayahbilecek kişiler olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 10 Eylül 2009; 12:39:32 >




  • s.a arkadaşlar ben bu sene yeni mezun oldum liseden. tercihlerimde mekatroniği en üste yazmak istiyorum fakat tam olarak bilmiyorum bu mesleği sizce bu mesliğimi yoksa elektrik-elektronikğimi ilk sırada yazayım yada elektirik müh._? hemen cevaplarsanız sevinirim...
  • bi sorum olucak ben yurt dışında mı okusam yoksa türkiyedemi okusam bu bölümü daha iyi olur ??
  • Uplasam olur mu ? Bende mekatronik mühendisi olmak istiyorum.Bilgisayar olimpiyatına katılmayı planlıyorum C# öğrenmek için.Maaşları nasıldır ? Ve Almanya'da okuyabilirim.Türkiye'de çok az üniversitede var ve benim düşündüğüm üniversiteler değil oralara gidersem puanıma yazık olur diye düşünüyorum.Bu arada Fen Lisesi'ne gidiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizuhara -- 14 Ekim 2010; 20:11:37 >
  • ben meslek lisesi tl motor öğrencisiyim mekatronik mühendisliği teknoloji fakültelerinde bile açıldı yavaş yavaş.bölüm bizim bölümede ek puan verdiği için puan kaybım olmadan tercih edeceğim.mekatronik gerçekten geleceği çok parlak bir bölüm ayrıca 1 sene formasyon yapıp öeslek liselerinde 2.500 3000 liraya öğretmen olaiblirsiniz ataması çok
  • Arkadaşlar bn mühendis olmayı düşünüyorum.Mekotronik mühendisliği benim ilgimi çekti...Bunla ilgili bilgi verirseniz memenun olurum...Ayriyetten ne kadar mmaş alıyo?????
  • Ayrıca ders olarak neler görüyo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.