Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
10
Favori
156.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisi olanlar varsa anlatabilirler mi?Okuması kolay mı iş bulma imkanları-maaş dolgunluğu nasıl?Tanıdıklarınz var mı bu alanda çalışan/okuyan, hangi üniversiteler gözde bu bölümde vs...Saygılar



  • mekatronik nickli bi arkadaş var ona ulaş derim hatta o seni bulur sanırım o arkadaş bu işin içinde
  • Mekatronik mühendisliği geleceği çok parlak olan bir mühendislik dalı.Diğer mühendislikler kadar zor hatta biraz daha yaygın uygulama alanı olduğu için bir nebzede olsa zahmetli diye biliriz.İş bulma imkanına gelirsek.İş bulma imkanı çok yüksek,ülkemizde yeni yeni tanınıyor olmasına rağmen yavaş yavaş aranan istenen bir mühendislik dalı olmuş durumda.Bu bölüm Mekanik-Elektronik ve Bilgisayar Programcılığını kapsıyor.Fakat bundan başka yurt dışında Almanya,Amerika ve Japonya gibi büyük ülkelerde çok yaydın.Buna göre yurt dışında eğitim almak ve çalışmak çok mantıklı ve doğru bir tercih.

    Ülkemizde şuan 2si Özel (Atılım Üniversitesi,Bahçeşehir Üniversitesi) ve 1 Devlet (Kocaeli Üniversitesi) Üniversitesinde bulunan Mekatronik Mühendisliği git gide yaygınlaşmaktadır.Şuan Yıldız Teknik Üniversitesine de açılacak diye duydum.Fakat açıldı mı henüz bilgim yok.Özel Üniversitelerin eğitim durumu bana göre pek yeterli değil.Lakin Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümü olarak şuan tek devlet üniversitesi olmasına rağmen çok başarılı bir üniversite.

    Kocaeli Üniversitesindeki bir uygulamadan bahsetmek istiyorum.İkinci sınıfın sonunda sınıfın %5'lik başarı dilimine giren öğrenciler %40 Almanca %60 İngilizce olan Erasmus sınavına giriyorlar.Sınavda başarılı olan öğrenciler.3. ve 4. sınıfı Almanya Bochum Üniversitesinde okuyor ve çift diploma alıyorlar.Bu bölüme girecek arkadaşlar girdiklerinden itibaren bunu göz önünde bulundurup girsinler...




  • Topiği açan kaçtı gitti.
  • Okuması kolay olsun, iş bulmak kolay olsun, parası bol olsun.
    Böyle bir meslek arıyorsan bu mesleğe mekatronik mühendisliği demezler :D

    Bence Mekatronik , otomatik kontrole yoğunlaşılmış ve birazda mekanik tasarıma yer verilmiş elektronik mühendisliği gibi duruyor :) (Ne ders verdiklerini bilmiyorum sadece tahmin :) )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    Okuması kolay olsun, iş bulmak kolay olsun, parası bol olsun.
    Böyle bir meslek arıyorsan bu mesleğe mekatronik mühendisliği demezler :D

    Bence Mekatronik , otomatik kontrole yoğunlaşılmış ve birazda mekanik tasarıma yer verilmiş elektronik mühendisliği gibi duruyor :) (Ne ders verdiklerini bilmiyorum sadece tahmin :) )




    Yanlış düşünüyorsun.Sandığın kadar basit değil.
  • gel seni bizim bölüme alalım maaşı oldukça dolgun:))) avionicss....
  • Direkt maaşa girmişsin kandırma çocuğu

    Mekatroniklerde okutulan dersler neler ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    Mekatroniklerde okutulan dersler neler ?




    Elektrik-Elektronik 
    Bilgisayar Programlama
    Bilgisayar Destekli Çizim
    Teknik Mekanik
    Termodinamik
    Mekatronik Yapı Elemanları
    Mekatronik Temel Prensipleri
    İstatistik (Sınırlı Seçimli)
    Sensor Tekniği
    Mekatronik Dizayn
    Akışkanlar Mekaniği
    Tahrik Sistemi
    Otomasyon
    İmalat Yöntemleri
    Proses Kontrol I
    Uygulamalı Bilgisayar Programı
    Mikro İşlemciler
    Sayısal Elektronik
    Bilgisayar Destekli İmalat
    Endütriyel Otomasyon Haberleşmesi
    Web Tasarımı
    Endüstri Tarihi
    Bulanık Mantık
    Robot Sistem Uygulamaları
    Doğrusal Olmayan Sistemleri Kontrolü
    Mekatronikte Kullanılan Özel Elektrik Makinaları
    Otomotiv Mekatroniği
    Teknoloji Yönetimi


    Tabi Fizik,Matematik ve Yabancı dil gibi standart derslerde var.




  • Elektronik ayağı biraz zayıf gibi.
    Böyle karma mühendislikler makine ve elektronik mühendisinin beraber çalıştırılmamak için icat edilmiş gibi ama ne tam makine ne tam elektronik :)
    Bunun dez avantajını bence elektronik ayağında yaşayabilirsiniz.Bilhassa iş başa düşüp bir kontrol kartı tasarlamak zorunda kalısanız.Çünkü bu derslerde analog yok elektrik-elektronik dersi ile bu iş olmaz.
    Ama piyasanın ihtiyacını karşılayacak düzeyde eleman rahatça çıkar.
    İşlem Kontrol dersinin olması iyi endüstricilerle çalışırken aynı dili konuşursunuz.
    Ama iyi bir birikime sahip olmak için 4 sene yetmez.Hem mekanik hem elektronik ayağında eksikler var bunuda okuyan kişinin geliştirmesi lazım.

    Sayısal Resim işleme derside bu dersler arasına eklenebilir.Hatta sonlu eleman analizi metodu öğrenilirse mekanik sistem tasarımında bununda faydası görülecektir.
    Mekatornikte okuyanlara tavsiyem elektroniğin otomatik kontrol derslerindede girmeleri eğer imkan olursa gelişmiş mikroişlemcilerede girsinler.




  • quote:

    Böyle karma mühendislikler makine ve elektronik mühendisinin beraber çalıştırılmamak için icat edilmiş gibi



    Bir yanlış analiz daha ...Mekatroniği kıskanıp baltalamak yerine desteklemek gerekiyor.Sanıldığı kadar basit ve yetersiz bir bölüm değil.Yanlış analizlerden doğan yorumlar insanların kafasını karıştırabilir.
  • bazı arkadaşlar piyasada yapacağı mesleğini tamamen üniversitede öğreneceğini zannediyorlar,ama öyle değilokulda işin temelleri öğrenilir ne nasıl yapılır öğrenilir ancak piyasada mekatronikçi,elektronikçi veya her ne iş üzerine eğitim aldıysan o işin ayrıntılarından hangisini daha fazla kullanıyorsan zaten onlarıda tecrübe edindikçe kazanıyorsun bu yüzden yok elektronik ayağı zayıf yok mekanik ağırlıklı demek bence yanlış kişi neyi daha çok seviyorsa o işin temelinin eğitimini aldıktan sonra pratikte kendini geliştirebilir...
  • Komik valla neresini kıskanacağım gördüğümü söyledim.
    Piyasanın ihtiyacını karşılamak üzere oluşturulmuş bir alan.Basit ve yetersiz demedim , ama sizde hem makine hem elektronik mühendisinin yaptığı işi yapar hayaline girmeyin boşa bir hayal olur.Her iki mühendisliği birden okuyorsanız diyecek bir sözüm yok ama biraz ondan biraz bundan la iki dalın birden hakimi olunmaz.
    Nasılki elektronikçiler biz fizikçiler kadar fizik, matematikçiler kadar matematik biliyoruz diyemeyecekleri gibi.

    Tecrübeme, başkalarının tecrübelerine biyanen 4 sene yetmez dedim.Bu dediklerimin doğruluğu sizde bir gün görürsünüz.Desteklemek niyetinde olmasam eksik gördüğüm yerleri vurgulamazdım.Tabi dinlemekte kulak ardı etmekde sizin bileceğiniz iş.
  • Meslek düzenlemeli liselerden mühendis olamıyoruz ya deliriyorum...
  • Ben Bu mesleği o kadar çok istiyorum ve severek yapacağımı düşünüyorum ki para benim için ikinci plana düşüyor belki inanmayabilirsiniz ana kesinlikle mekatronik hastasıyımve üniversitelerin sınırlı olması tabiki çok üzücü bir durum inşallah ben üniversiteye gidinceye kadar çoğu üniversitede mekatronik bölümü açılır
  • mekatroniği makine veya elektrik mühendislikleriyle karıştırmayın. mekatronik mühendisi, ne makine mühendisi gibi makine tasarlar, nede elektrik mühendisi gibi şebeke hesapları yapabilir. mekatroniğin uzmanlığı bu alanların birleştiği yer olan otomasyon ve robotiktir.
  • marmara üniversitesinde de mekatronik var, yanlış hatıorlamıyorsam.

    benim gerçekten ilgimi çeken dalları içeren bir meslek, bilgisayar programcılık, elektronik ve mekanik robot tasarım. hepsini öğrenmek ve yapmak istiyorum fakat, türkiye şartlarında bunlar para ve zamanla doğru orantılı gidiyor malesef. sadece bilgisayar programcılık okuyup bitirdim fakat herkesin bir yeğeni var her işi yapabilcek, o yüzden boşa okuduğumu düşünüyorum programcılığı hem lisede hemde üniversitede.

    keşke bir şansım daha olsa mekatronik okusam
  • Méchatronic arkadaşım gerçekten mekatroniği kıskananlar çok fazla ben hep senin arkandayım.

    benim bir sorum olacak ben şu anda lise 2 ye geçtim hem bu konulara biraz merakım var hemde üniversiteye biraz bilgili gitmek istiyorum çevremde bu konularla ilgilenen pek kimse yok kaynak olarak gösterebileceğiniz bir şeyler varmı? teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canturk222

    Méchatronic arkadaşım gerçekten mekatroniği kıskananlar çok fazla ben hep senin arkandayım.

    benim bir sorum olacak ben şu anda lise 2 ye geçtim hem bu konulara biraz merakım var hemde üniversiteye biraz bilgili gitmek istiyorum çevremde bu konularla ilgilenen pek kimse yok kaynak olarak gösterebileceğiniz bir şeyler varmı? teşekkürler




    Eyvallah kardeşim,

    Fakat kaynak olarak istediğin şeyi biraz daha net açıklarsan sana yardımcı olabilirim.
  • daha doğrusu benim bu yönde kendimi geliştirmem için ne önerirsıin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.