Şimdi Ara

MEKATRONİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
10.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: samray

MEKATRONİK PROGRAMINDA OKUTULAN DERSLERİN İÇERİKLERİ
    SAYISAL ELEKTRONİK
    Sayısal kavramlar, sayı sistemleri, mantık devreleri, mantık ifadelerinin sadeleştirilmesi, bilimsel devreler, flip-floplar, sayıcılar, kaydedici ve tutucular, bellek birimleri, algoritmik durum makineleri, dönüştürücüler, sayısal modülasyon.
    KAYNAK: Sayısal Elektronik Devreleri, H.H.KUNTMAN, A.TOKER, 1996

ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇMELER
    Elektrik güvenliği, temel elektriksel ölçmeler, osilaskop, sinyal jeneratörleri, elektrostatiğe duyarlı elemanlar.
    KAYNAK: Ölçme Tekniği, Hasan ÖNAL, İTÜ, 1987

ANALOG ELEKTRONİK
    Kısa atom bilgisi, Diyotlar ve çeşitleri, BJT ler, alan etkili transistörler
    KAYNAK: Duran LEBLEBİCİ, Analog Elektronik Devreleri, İTÜ, 2001
    Mehmet Sait TÜRKÖZ, Elektronik, Birsen Yayınevi, 2004

AC-DC DEVRE ANALİZİ
    Diyot ve transistörlü devrelerin analizi, işlemsel yükseltgeçler, CMOS devreleri, Sayısal tasarım
    KAYNAK: Doğru Akım Devre Analizi, Abdullah Görkem, Metin Kuş, 1989
    Elektrik Elektronik Mühendisliğinin temelleri, Doğru ve Alternatif akın devreleri

PNÖMATİK VE HİDROLİK SİSTEMLER
    Hidroliğin temel kuralları, hidrolik elemanlar ve devreler, pnömatiğin temel kuralları, pnömatik elemanlar ve devreler.
    KAYNAK: Endüstriyel Hidrolik ve Pnömatik, İsmail Karacan, Birsen Yayınları

PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER
    PLC ye giriş, merdiven diyagramı ile programlama, deyim listesi ile programlama, PLC de arıza analizi, PLC de arabirimler.
    KAYNAK: PLC/Programlanabilir Lojik Denetleyiciler, Feyzi Akar, Mustafa Yağımlı, Beta Bas. Yay. Dağ. A.Ş.

SÜREÇ ÖLÇÜMLERİ VE KONTROLÜ
    Entürümantasyon kavramları, pozisyon enstürümanları, basınç ve vakum ölçümleri, ağırlık ve kuvvet ölçüleri, hız ve ivme ölçüleri, seviye ölçme yöntemleri, akış ölçme yöntemleri, sıcaklık ölçme yöntemleri, otomatik kontrol kavramları, otomatik kontrol sembolleri, otomatik kontrol yöntemleri, muhtelif kontrol yapıları, kontrol sis. kararlılık.
    KAYNAK:

BİLGİSAYARLI KONTROL
    Eedüstriyel bilgisayarlar, bilgisayar içi hızlı data ölçme ve kontrol kartları, sinyal işleme ve ölçme modülleri, endüstriyel haberleşme, PC tabanlı haberleşme kontrolü, uzaktan data ölçme ve kontrol modülleri, dağınık data ölçme ve kontrol sistemleri.
    KAYNAK:

MİKROİŞLEMCİLER
    Mikrobilgisayar sisteminin genel yapısı, mikroişlemci sisteminin kurulması, programlamaya giriş, programlama.
    KAYNAK: x86 Tabanlı Mikroişlemci Mimarisi ve Assembly Dili, Nurettin Topaloğlu, Seçkin Yayıncılık.

KONTROL VE KUMANDA SİSTEMLERİ
    Elektrik makineleri, otomatik kumanda sembolleri, otomatik kumanda elemanları, otomatik kumanda devreleri, otomatik kumanda devreleri test ve ölçüm teknikleri.
    KAYNAK: İleri Kumanda teknikleri, Ali Özdemir, 1998

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I
    Program paketinin tanımı, devre şeması tasarını ve çizimi, devre analizi ve test işlemleri, yazıcı ve çiziciden çıktı alma.
    KAYNAK: Adım Adım AutoCAD Release 12, İbrahim Göksel, Beta Bas. Yay. Dağ. A.Ş.; İstanbul, Mart 1994, 1.Baskı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II
    Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) Yazılım ve Donanım Birimleri, 2 Boyutlu Çizim Komutları, Yardımcı Komut ve Parametreler, 3 Boyutlu Çizim-Tasarım Komutları KAYNAK: Autocad

SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
    Temel kavramlar, işlem basamakları, sunum
    AMAÇ: Öğrencinin mesleği ile ilgili bilgi toplayıp araştırma yapabilmesi

SİSTEM PROGRAMLAMA I-II
    Temel kavramlar, sabitler değişkenler ve oparetörler, temel giriş çıkış komutları, program akışının kontrolü, alt programlar, standart prosedür ve fonksiyonlar, indisli değişkenler, birimler ( ünits ), işaretleyiciler ( pointers ), dosyalama, portların kullanımı, grafik, hata mesajları, proje uygulamaları.
    KAYNAK: Microsoft Visual Basic 6, Faruk Çubukçu, Alfa Yayınları, Ekim 1999

TAHRİK SİSTEMLERİ
    Jet propulsiyon sistemine göre çalışan makineler, Ram-öet, Puls-jet turbo-jet sistemlerinin çalışma prensipleri, çeşitleri, Jet propulsiyon sistemi performans denklemleri, turbo-jet ve turbo-ramjet sistemi performans hesabı, roket makineleri, katı propellantlı, diğer roket tipleri

ELEKTRİK MAKİNELERİ
    DA makinelerinin yapısı ve çalışma ilkeleri, DA makinelerinde indüklenen gerilim ve moment hesabı, DA makinelerinde besleme şekilleri ve endüvi reaksiyonu, DA generatörlerinin temel davranışları ( karakteristikleri ), DA motorlarında yol verme, hız kontrolü ve frenleme, üç fazlı asenkron motorların yapısı özellikleri ve çalışma prensipleri, üç fazlı asenkron motorların eşdeğer devreleri, üç fazlı asenkron motorlarda boşta çalışma kısa devre deneyi ve yükte çalışması, asenkron motorlarda yol verme hız kontrolü ve frenleme, tek fazlı motorlar, senkron genetalörlerin ve senkron motorların yapısı, özellikleri çalışma yön. ve ilkeleri, senkron generatörlerin paralel bağlanması, senkron motorlara yol verme, senkron motorların motorların endüktif kapasitif ve omik çalışma halinde fazör diyagramı, senkron makinenin yüklenmesi ( aktif ve reaktif güç ayarı ).
    KAYNAK: İsmail Coşkun, Özel tip Elektrik Makineleri, Ders Notu, A.Ü., Teknik Eğ. Fak. Matbaası, Ankara, 1984

MALZEME BİLGİSİ
    Malzemenin iç yapısı, malzeme çeşitleri, malzemenin özellikleri, malzeme tanımı ve sınıflandırılması, atomik yapı ve bağ kuvvetleri, katılaşma ve ergime davranışları, demir dışı metaller, çelik standartları, tahribatlı deneyler, şekillendirme işlemi, metalografi, polimerler, kompozitler, korozyon.
    KAYNAK: Malzeme Bilgisi, Necdet Tukel, İstanbul, 1984
    Malzeme Bilimi, Kaşif Onaran, İTÜ Fen Ed. Fak. Basımevi, İst, 1983

ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK
    İşlemsel kuvvetlen. doğrusal ve doğrusal olmayan uygulamaları, akım kaynakları, AC-DC çeviriciler, fonksiyon üreteçleri, karşılaştırıcılar, Scmitt tetikleme devreleri, osilatör uygulamaları, güç kaynakları, DC-AC çeviriciler, Güç MOS transistörü ve uygulamaları, akım gerilim bağlantıları, akım gerilim bağlantıları, anahtarlama özellikleri, güvenli çalışma ve soğutma problemi, sürücü devreleri, güç kaynağı ve kuvvetlendirici yapıları.
    KAYNAK: Endüstriyel Elektronik, İsmail İhtiyar, Yüce Yayınları

MEKANİK SİSTEM TASARIMI
    Malzeme seçimi, imalatta dikkate alınması gereken hususlar, tasarım kriterleri, sistem tasarımı örnekleri.

MAKİNE BİLGİSİ VE ELEMANLARI
    Birim sistemleri, gerilmeler, makine elemanları
    KAYNAK: Koç.E.,Makine Elemanları Cilt I-II,Nobel Kitabevi,
    Makine Elemanları, Mehmet Küçük, 2003

SENSÖR TEKNOLOJİSİ
    Sensör ve sensör sistemleri, sensörlerin sınıflandırılması, sensör karakteristikleri, sensörlerde işaretler, sensör uygulama tipleri, sensör malzemeler, seremiklerin sensör malzeme olarak kullanımı, metallerin sensör malzeme olarak kullanımı, sensörler ve fizik, gaz nem basınç sıcaklık sensörleri, manyetik ve optik sensörler.

BİLGİSAYAR KULLANIMI
    Windows İşletim Sistemi, Microsoft Ofis, İnternet Explorer
    KAYNAK: Bilgisayar ve İnternet, Hasan Cebi Bal, Akademi Yayınevi, 8.Baskı

MATEMATİK I
    Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Trigonometri, Geometri
    KAYNAK: Modern Matematik, Başarı Yayınları, Seyfettin Aydın, Abdullah Demiralp, Mehmet Gürkan, Tahsin Pelit, Ankara-1979

MATEMATİK II
    Lineer Denklem Sistemleri Ve Matrisler, Limit Ve Süreklilik, Türev Ve Uygulamaları, İntegral Ve Uygulamaları, Diferansiyel Denklemler, İstatistik
    KAYNAK: Modern Matematik, Başarı Yayınları, Seyfettin Aydın, Abdullah Demiralp, Mehmet Gürkan, Tahsin Pelit, Ankara-1979

TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
    Malzeme Özellikleri, Statik, Dinamik, Enerji, İş ve Güç, Mekanik ve Elektromanyetik Dalga Hareketi, Akışkanlarda Basınç, Elektrik ve Magnetizma
    KAYNAK: Klasik Fen, Başarı Yayınları, M. Halil Ozansoy, A. Rıza Özgen, F.Ziya Demirdöğen

MESLEKİ YABANCI DİL I - II
    Konuşma, Dinleme-Anlama, Yazma, Okuma-Anlama (meslek dersleri öğretim elemanları ile işbirliği yaparak gerekli görülen ünitelerle ilgili değişik kaynaklardan diyaloglar, paragraflar, tablolar, şemalar vb. örnekler )

ARGE
    Bu ders mezuniyet durumuna gelen Mekatronik Programı öğrencilerini içinde bulunacakları araştırma ve geliştirme ortamlarına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda , teknolojik yenilenme süreci ve bunun organizasyonla ilişkileri, araştırma ve geliştirme yönetimi, geliştirilen teknolojinin laboratuvardan endüstriye taşınması, lisans ve patent anlaşmaları gibi konular işlenmektedir.

MEKATRONİK TEMEL PRENSİPLER
    Mekatroniğin tanımı ve kapsamı, kullanılan deyim ve kavramlar, Mekanik, Elektrik ve Elektronik, Hidrolik ve Pnömatik sistemlerin tanıtılması, Basit sistem Modelleri
    KAYNAK:

MEKATRONİK YAPI ELEMANLARI
    Elektrik devreleri ve elemanlar (direnç, kapasitans, endüktans v.b.), yarı iletkenler ve elektronik malzemeler (diyot, transistör, köprü devreleri, güç elemanları v.b.), veri işleme (analog-dijital veya dijital-analog çeviriciler gibi), sensörler (duyucular), motorlar (eyleyiciler) bulunmaktadır.

Birde bunun senin meka programı, ufuk açacak tarzda. Mühendiliğini de düşünürsen, sanırım bayağı kasman gerekecek.

bu biligleri nerden edindiniz ve bu konuları okutan uni versitenin adını
    alabilirmıyz acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikzombi -- 11 Mart 2005, 17:12:43 >

• evet. aslında en güzel ve açıklayıcı yorumlardan birini hocan yapacaktır. hocanın yorumlarını buraya yazarsın.
    hepiniz benim kardeşimsiniz kabullenmemek ne demek?
  • " eski köye yeni icat getirmeyin " gibi bir hava var onun için

quote:

Orjinalden alıntı: karakanat

evet. aslında en güzel ve açıklayıcı yorumlardan birini hocan yapacaktır. hocanın yorumlarını buraya yazarsın.
    hepiniz benim kardeşimsiniz kabullenmemek ne demek?

• @mekanikzombi

KOCAELİ ÜNİV. GEBZE MYO . MEKATRONİK PROGRAMI
    -------------------------------------------------------------------------------
    1.dönem

9901001 1070 TDB101 Türk Dili-I
    9905001 1080 AIB101 Atatürk Ilk ve Ink.Tar-I
    9903101 1090 YDB101 Yabanci Dil (....)-AI
    9903001 1091 YDB101 Yabancı Dil (Ing.)-AI
    4201044 1110 GMK101 Malzeme Bilgisi
    4201045 1120 GMK103 İşlem Ölçümleri
    4201046 1130 GMK105 Yönetim Sistemleri
    4201047 1140 GMK107 Teknik Matematik-I
    4201048 1150 GMK109 Mekatronikte Ölçme ve Güvenlik
    4201049 1160 ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
    4201087 1170 GMK117 SEÇİMLİK DERS-I
    4201050 1171 GMK111 Enerji Bilgisi
    4201051 1172 GMK113 Teknik Resim
    4201052 1173 GMK115 Sistem Analiz Tasarımı-I

--------------------------------------------------------------------------------
    2.dönem

9901002 2080 TDB102 Türk Dili-II
    9905002 2090 AIB102 Atatürk Ilk ve Ink.Tar-II
    9903102 2110 YDB102 Yabanci Dil (....)-AII
    9903002 2111 YDB102 Yabancı Dil (Ing.)-AII
    4201053 2120 GMK102 Teknolojinin Bilimsel İlkeleri
    4201054 2130 GMK104 Dijital Teknik
    4201055 2140 GMK106 Devre Analizi
    4201056 2150 GMK108 Elektronik
    4201057 2160 GMK110 Mekanik ve Dinamik
    4201091 2170 ENF102 Temel Bilgisayar Bilimleri
    4201059 2180 GMK114 Teknik Matematik-II
    4201088 2190 GMK122 SEÇİMLİK DERS-II
    4201060 2191 GMK116 Bilgisayar Donanımı
    4201061 2192 GMK118 Enerji Yönetimi
    4201062 2193 GMK120 Sistem Analiz Tasarımı-II

--------------------------------------------------------------------------------
    3.DÖNEM

4201063 3080 GMK201 Endüstriyel Pnömatik/Hidrolik Sistemleri
    4201064 3090 GMK203 Mekatronik Sistemlerde Ölçme-Kontrol Reg
    4201065 3100 GMK205 Genel İletişim
    4201066 3110 GMK207 Elektrik Motorları ve Sürücüleri
    4201067 3120 GMK209 Bilgisayar Uygulama
    4201068 3130 GMK211 Mekatronik Sistem Analiz ve Tasarımı
    4201069 3140 GMK213 Mekanizma Tekniği
    4201089 3150 GMK223 SEÇİMLİK DERS-III
    4201070 3151 YBD201 Mesleki Yabancı Dil-I
    4201071 3152 GMK215 Endüstriyel Elektronik
    4201072 3153 GMK217 Sayısal Elektronik
    4201073 3154 GMK219 Girişimcilik
    4201074 3155 GMK221 Sistem Analiz Tasarımı-III

4.DÖNEM

4201075 4080 GMK202 Mekatronik Meslek Resim
    4201076 4090 GMK204 Programlanabilir Lojik Kontrol Sistemler
    4201077 4100 GMK206 Sistem Bakımı ve Hata Arama
    4201078 4110 GMK208 Mikro İşlemciler
    4201079 4120 GMK210 Devre Elemanları ve İnstalasyon Tekniği
    4201080 4130 GMK212 Entegre Proje
    4201081 4140 GMK214 Endüstriyel Veri İletimi
    4201082 4150 GMK224 Toplumsal Duyarlılık
    4201090 4160 GMK222 SEÇİMLİK DERS-IV
    4201083 4161 GMK216 Robotik
    4201084 4162 GMK218 Optik Elektronik
    4201085 4163 GMK220 Güç Elektroniği
    4201086 4164 YBD202 Mesleki Yabancı Dil-II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wk -- 11 Mart 2005, 17:38:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: notorious

" eski köye yeni icat getirmeyin " gibi bir hava var onun için

burada benim kabullenmemi sağlayamazsanız. yarın bir iş başvurusunda işletme müdürünü de ikna edemeyebilirsiniz.
    ben kimim ki? etmişim ne etmemişim ne....
  • estafurullah
    görüşleriniz benim için çok önemli, hepsinden kendime pay çıkarıyorum

şimdiye kadar işsiz kalan bi mekatronikçi görmedim,
    gerçekten istedikleri işlerimi yapıyorlar orasını bilemiyorum

bence doğru yerde ve doğru zamanda ikna olayı zor olmayacaktır

quote:

quote:

" eski köye yeni icat getirmeyin " gibi bir hava var onun için

burada benim kabullenmemi sağlayamazsanız. yarın bir iş başvurusunda işletme müdürünü de ikna edemeyebilirsiniz.
    ben kimim ki? etmişim ne etmemişim ne....

• Hayır üniversitenin adını veremem, ama TR'deki Meka Prog veren üniversitelerin kapsamı budur. Arada bir iki ders oynar.
  • merhaba dostlar...
    Epeydir uğrayamadığım topiği incelemek bile epey zaman aldı... Ben bahse konu edilen elektrik , elektronik veya mekatronik teknisyeni-teknikeri ya da mühendisi değilim. Ancak yaklaşık 20 yıl civarı elektroniğin değişik branşları ile meşgulüm. Bu yüzden , tarafsız bir gözle değerlendirme yapacağımı sanıyorum.
    Bir mekatronik teknikeri veya mühendisinin , makine + elektrik + elektronik + bilgisayar mühendislerinin , yani 4x4=16 yılda edinebilecekleri bilgiyi 4 yılda öğrenmesi imkansız bir şey. Bunu öncelikle kabul edelim. Bu etiketi taşıyan bir kişinin bence yapabileceği şeyler bellidir. Şöyle ki : İlk olarak yapabileceği işlerin başında , branşlar arası iletişim gelecektir. Bu işlev bence çok önemli... benim yapacağım bir devrenin konulacağı kutuyu yaptırabilmek için şase ( cihaz kutusu ! ) üreticisi ile çektiğimi anlatabilmem imkansız.bir kere adamla fikri yapılarımız farklı... benim yaptığım tasarımda 0.01 mm minimum ölçü , adamda 0.1 mm... Aynı işi birkaç kez deneme yanılma yolu ile ve hiçbir ölçüye dayanmayan bir şekilde bitirebiliyoruz maalesef. Bu noktada bir mekatronik müh. olsa idi mesela , iki sektör hakkında da temel bilgisi olduğundan , farklı bir lisanı anlamaya veya anlatmaya çalışma gereği kalmayacaktı. bir nevi arada bir tercüman olacaktı. Piyasada iş yapan arkadaşlarımızın birçoğu bu tür sıkıntıları yaşamıştır.
    Bu bölümün mezunlarının KOBİ türü yerlerde değer bulacağı tezine ben de katılıyorum. Dev firmalar zaten konularında çok iyi olan ve belirli konularda uzmanlaşmış kişileri istihdam ediyorlar. Ancak KOBİ tabir edilen daha küçük işletmelerde joker niyetine herşeyden biraz bilen kadrolar tercih ediliyor. Böyle bir işletmede mesela 3-5 yıl çalışan bir mekatronik mezunu arkadaş , bu süre sonunda kendi elektro-makine lerini üretebilecek veya en azından ürettirebilecek bir bilgi düzeyine ulaşacaklardır. Bu da bence çok büyük bir artı puan... bunca yıllık elektronik birikimime rağmen bir otomasyon ( mesela PLC - Mikroişlemci - PC destekli ) projesini kabul edemedim. çünkü genel bir kültürüm olmasına rağmen , bir bilgisayar yazılımcısı ile mantık olarak çok uyumlu fikirler üretebilmeme rağmen , bir makineci ile aynı iletişimi kuramadım. Olaylara bakış ve düşünce tarzlarımız çok farklı idi çünkü.
    Böyle bir bölüm gereklimi idi ? bence bizim ülkemiz için evet. Birçok işyerinin teknik yönetim kadrosu alaylı arkadaşlar tarafından idare edildiği halde , mektepli arkadaşlar afedersiniz süs bebeği gibi sadece imza veya kanunlar istediği için kadroya alınmak durumunda kaldı. Bu da mektepli arkadaşların kendini geliştirememesine sebep oldu ve alaylı-mektepli çatışması had safhaya çıktı. Asıl iletişim sorunları da bence bu yüzden arttı. İki müh. çok iyi anlaşabilir ama bir alaylı usta ile bir tekniker veya bir mühendis zor anlaşabilir hale geldi. Aslında disiplinler arası fark dediğimiz şey bence bundan ibaret. Bu bizim reel durumumuz. Belki de bu durum için araya bir organize edici ve bir nevi tercüman işlevi yapabilecek bir kadro ortaya koymak gerekiyordu. Ve mekatronik ortaya çıktı. Ve ben boşuna böyle bir kadroya ihtiyaç duyulmadığını düşünüyorum.
    Belki bir 15-20 yıl sonra bizde de uzmanlaşma önem arzeder duruma gelebilir ama şu an için iş bitirici ve herşeyden biraz anlayan kişiler rağbet görmekte.Bu gerçek değişmeye mahkum ama şu aşamada bir mekatronik mesleği , çok anlamsız değil.
    Çok uzattığım için özür diliyorum... Saygılar...

• ewt mekatronikçi disiplinler arası iletişimi sağlayacak
  • quote:

ewt mekatronikçi disiplinler arası iletişimi sağlayacak

YA SEN NE EFENDİ ÇOCUKSUN ÖYLE YAA. HERKESE YAPIYOSUN. KİMSEYLE KAVGA ETMİYORSUN. AFERİM BE SANA

HOCAN BİZİM YORUMLARIMIZA NELER SÖYLEDİ BAKALIM?
  • hocayı bi bulabilsem
    yarın bize dersi var.. sorarım
    quote:

quote:

ewt mekatronikçi disiplinler arası iletişimi sağlayacak

YA SEN NE EFENDİ ÇOCUKSUN ÖYLE YAA. HERKESE YAPIYOSUN. KİMSEYLE KAVGA ETMİYORSUN. AFERİM BE SANA

HOCAN BİZİM YORUMLARIMIZA NELER SÖYLEDİ BAKALIM?

• evet bu arada ben sana kafayı taktım galiba şimdi sen ne yazdın bu forumlara böyle, 1000 taneyi geçmiş yazdıkların!? ben yazıyorum yazıyorum hala tık yok.

yahu kıskandım şimdi....
  • quote:

evet bu arada ben sana kafayı taktım galiba şimdi sen ne yazdın bu forumlara böyle, 1000 taneyi geçmiş yazdıkların!? ben yazıyorum yazıyorum hala tık yok.

yahu kıskandım şimdi....

mekatronik işte, bir çok şeye ilgi duymak zorundayız.. o forum senin bu forum benim :) takılıom ... en çokta web tasarımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wk -- 15 Mart 2005, 15:28:26 >

• sanırım burda yeterli açıklama var
    http://www.wekatronik.com/mekatronik_nedir.asp
  • tamam binbaşım... ara sıra da ( ilgi alanımıza girmemesine rağmen ! )
    http://www.wekatronik.com/mekatronik_nedir.asp
    linkini de tıklarız... ( çaktırmadan bir reklam da benden olsun... )
    saygılar...
  • Arkadaşlar yeni lise mezunu olmuş bri olarak bu dgs sınavı aklımı karıştırdı acaba bu konuda bana biraz bilgi verebilecek olan var mı? Ben mekatronik öğretmenliği dalını seçmek istiyorum ilerde Dikey geçiş sınavı ile mühendisliğe çıkabilirmiyim?Yoksa 2 yılık teknikerlik bölümümü okumam lazım.Birde Mekatronik öğretmenliği hakkında az bilgi veya kaynak verebilecek biri varsa sevinirim.İş imkanları kazançları vs. Şimdiden teşekkür ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertekin

Arkadaşlar yeni lise mezunu olmuş bri olarak bu dgs sınavı aklımı karıştırdı acaba bu konuda bana biraz bilgi verebilecek olan var mı? Ben mekatronik öğretmenliği dalını seçmek istiyorum ilerde Dikey geçiş sınavı ile mühendisliğe çıkabilirmiyim?Yoksa 2 yılık teknikerlik bölümümü okumam lazım.Birde Mekatronik öğretmenliği hakkında az bilgi veya kaynak verebilecek biri varsa sevinirim.İş imkanları kazançları vs. Şimdiden teşekkür ediyorum

3 gün once dgs ye giridm
    Marmara Mekatronik öğretmenliği bence iyi bir tercih. Birsürü mekatronik bölümü açılıyor ve mekatronik öğretmeni yok henüz :)

Bu konuyu açtığımda mekatronik 1. sınıftaydım
    Şimdi okulu bitirdim. 1.5 ay gecti. 15 civarlarında arkadaşım mezun bu yıl (bölüm tarihinde rekor)
    ve hepsi işsiz. Mekatronikçi kimliği altında iş bulan yok en azından

Başvurduğumuz yerlerin istedikleri.. 1.askerlik 2. süper ingilizce 3. ehliyet
    Bu da yeterlimi bilmiyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.