Şimdi Ara

MEKATRONİK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
10.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: U t k U

quote:

Orjinalden alıntı: notorious

daha 1.5 senem var.. DGS için .. hazırlanıyorum
    hedefler:
    yidiz makine müh.
    kocaeli mekatronik müh.
    marmara mekatr. öğrt.
    vs. ist içi makine müh. leri

quote:

Orjinalden alıntı: FROZEN

MATEMATİK VE PİC ÖZELLİKLE GEOMETRİ ŞART MARMARA MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİNDEKİ ARKADAŞLARIN BİR KISMI TEKNİK LİSE SON SINIFI BİTİRMEDEN MESLEK LİSESİ OLARAK GELMİŞLER ÖSSDEDE DİĞER SORULARI ÇÖZÜP GELMİŞLER (MAT. FİZ. KİM. BİYO. TR. ) BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORLAR YABANCI DİLİ DEMEYE BİLE GEREK YOK HATTA MÜMKÜNSE BASİT BİR ALMANCA (FESTO ALMAN FİRMASI) İYİ OLABİLİR.
    DGS DE BAŞARILAR.MARMARAYA GEÇİŞ İMKANIN VARSA BEKLERİZ.

KOCAELİ MEKATRONİĞİ KAZANIRSAN BİLKİ ÇOK ŞANSLISIN ORAYI AYNI ZAMANDA DÜNYA BANKASI DESTEKLİYOR VE DİPLOMA GEÇERLİLĞİNDE BÜYÜK ÖNEMİ VAR HABERİN OLSUN HERHANGİBİR KONUDA BU MEKATRONİK İLE İLİGİLİ OLARAK BANA YAZABİLİRSİN.

• quote:

MATEMATİK VE PİC ÖZELLİKLE GEOMETRİ ŞART MARMARA MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİNDEKİ ARKADAŞLARIN BİR KISMI TEKNİK LİSE SON SINIFI BİTİRMEDEN MESLEK LİSESİ OLARAK GELMİŞLER ÖSSDEDE DİĞER SORULARI ÇÖZÜP GELMİŞLER (MAT. FİZ. KİM. BİYO. TR. ) BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORLAR YABANCI DİLİ DEMEYE BİLE GEREK YOK HATTA MÜMKÜNSE BASİT BİR ALMANCA (FESTO ALMAN FİRMASI) İYİ OLABİLİR.
    DGS DE BAŞARILAR.MARMARAYA GEÇİŞ İMKANIN VARSA BEKLERİZ.

Marmara mekatronik suan Turkiyede sagladigi imkanlar bakimindan bir numara diyebilirim. Ama henuz cok yeni oldugu icin tam manasıyla oturdugu soylenemez.. Birkac yil sonra ortaligi gercekten dagitacagina inaniyorum bu baglamda Frozen sana katilmiyorum.. Cunku ogrencilerin zorlanmasi onlarin alt yapilarindan ziyade orada aldiklari egitimle alakali.. Henuz kadroda tam olarak oturmadigi icin 1. sinifta iyi bir matematik.. fizik.. vs alt yapiyi tam olarak veremezsen bu ogrenciler zorlanir tabi...
    FROZEN , marmara daki ogrencilerin zorlandiklarini nereden biliyorsun hem ... cok merak ettim?? :)

• bende Marmara Elekt. Ve Hab. Öğrt. (İng.) bölümündeyim ev arkadaşlarım Mekatronik Öğretmenliği bölümünde oradan biliyorum.Ayrıca dediğin gibi tam sistemi oturtamadılar ama Türkiyenin ilk mekatronik öğretmenleri olacaklar yani iş imkanı açısından en garanti Bölüm ayrıca festo tarafından destekleniyorlar.
  • Tüm Mekatronik bölümleri açıldığı günden beri FESTO tarafınfan destekleniyor..
    Ayrıca teknoloji üreten bir çok şirketin yeni yeni mekatronik terimi ile tanışmasına ve ilgisine birçok yerde şahit oldum.
    İş olanakları gerçekten eşsiz!
    quote:

bende Marmara Elekt. Ve Hab. Öğrt. (İng.) bölümündeyim ev arkadaşlarım Mekatronik Öğretmenliği bölümünde oradan biliyorum.Ayrıca dediğin gibi tam sistemi oturtamadılar ama Türkiyenin ilk mekatronik öğretmenleri olacaklar yani iş imkanı açısından en garanti Bölüm ayrıca festo tarafından destekleniyorlar.
  • Frozen.. Ben senin o bahsettigin ev arkadaslarinin sinif arkadasiyim... Marmara mekatronik 2. sinif.:) Memnun oldum:)
  • SELAMLAR!

ŞU MEKATRONİK NEDİR BİRAZ BAHSETSENİZ?

DAHA DOĞRUSU "ELEKTRONİK" HARİCİNDE NE TÜR DERSLER ÖĞRETİYORLAR MAKİNA, MALZEME FALAN MI?
  • önder kardes bizim kulubede yonlendirebilirsin
  • www.wekatronik.com a herkesi bekliyorum :)
    yakında bi forum açıcam
    mekatronikçileri buluşturmayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: oozkan

Mekatronik, Makine, Elektrik- Elektronik ve Bilgisayar teknolojilerini bir yapıda gerçekleştirebilen uygulama alanıdır. Yeni bir disiplin dir. Mekatronik kampsama alani çok geniştir. Bilgisayarlı Üretim Sistemleri (FMS-CIM), Bilgisayar Destekli Çizim ve Tasarım (CAD,CAM), Hızlı Prototipleme,Pnömatik, Elektropnömatik(MPS), Hidrolik, Elektrohidrolik, Proses Kontrol, Elektrik - Elektronik, Veri İşleme,Otomotiv Elektroniği bunlardan sadece birkaçı.. Sanayinin her koluna artik mekatronik girmiştir.
    Bu bolumde okutulan temel derslere gelince:
    Temel fizik ve makine derleri( Mekanik , mukavemet, akışkanlar mekaniği, temodinamik)
    tabiki sağlam matematik dersleri....
    elektronik derleri(Elektroteknik ve Ölçme Tekniği ile başlar.... Elektrik Devreleri, Elektronik Devreleri, Sayısal Sistemler, Mikroişlemciler,Algılama ve Veri Toplama, Sayısal İşaret ve Sistemler, Güç Elektroniği)
    ve tabi nun yaninda asil bolum dersleri.. (Robot tekniği, Elektromekanik Sistemler,Esnek İmalat Sistemleri,Mekatronik Sistem Tasarımı, Ürün Tasarımı ve Prototipleme,Yapay Zeka Sistemleri)

tabi burada hepsini sayamam ama daha geniş ve açıklayici bilgi edinmek istersen bölümümüzün sayfasini inceleyebilirsin...
    SAYGILAR....
    http://193.140.143.51/mekatronik/web/indext.htm

VAAYY DEMEK ARTIK ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ, BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ, MAKİNE MÜHENDİSLERİ İŞSİZ KALACAK DESENE YAV. ÇOK ÜZÜLDÜM BEN BU HABERE.

• BU ARADA LABORATUARINIZ GÜZELMİŞ
    DOÇ. DR. NİHAT AKKUŞ' U BİR YERDE DUYMUŞTUM, SANIRIM D. LI BİR ADAM. AFERİM ONA.

HERKESE BAŞARILAR...
  • Mekatronikçilerden çok güzel satışçı olur. Yani ortada ne olduğu tam da belli olmayan birşey var. "Abi bu var ya dağıtacak ortalığı" nidalarıyla, biraz da allayıp pullama ile iyi reklam yapıyorlar. Yukarıda adresi verilen bölümün topu topu 3 adet doktoralı öğretim elemanı var. Bilimsel olarak çıktı üreten tek hocası da Makina kökenliymiş çalışma konusu süperplastiklermiş. Şimdi hal böyle olunca yukarıda yazılan deniz derya konulardan hangisi nasıl öğretiliyor çok merak ediyorum. Genel kanım şudur ki; mekatronik mühendisliği/öğretmenliği okuyan arkadaşlar, ne mekaniği ne elektroniği tam olarak öğrenebilecekler ve sonuç olarak piyasaya çıkınca sudan çıkmış balığa dönecekler.
  • SATIŞÇI OLUR SÖZÜNE KATILMIYORUM. BENU KÜÇÜMSEME GİBİ ALGILADIM. BÖYLE BİŞEY YOK BENİM AÇIMDAN.

AMA ASIL ŞU KONU ÖNEMLİ. BİZLER OKULDA GÖRDÜĞÜMÜZ 60 KÜSÜR DERSİN EN FAZLA 2-3 TANESİNE YOĞUNLAŞABİLİYORDUK. BU DENİZ DERYA KONULARIN HEPSİNİ BİRDEN BİR ÖĞRENCİ ZOR SİNDİRİR. ZATEN BU KONULARI YAPANLAR VAR. HEPSİNİ BİRDEN YAPAN BİRİNE İHTİYAÇ VAR MI BİLEMEM. BENCE BİRİ YAZILIM YAPAR, ÖBÜRÜ DEVRE TASARLAR, DİĞERİ İSKELETİ VE KASAYI TASARALAR MALZEMESİNİ SEÇER FALAN FELAN. ŞİMDİ BİR TEK İNSANDAN "HADE BAKEM BİZE ŞÖÖLE TEK KOLU BİR PUMA ROBOT YAP DA GÖRELİM" ŞEKLİNDE BİŞEY İSTEMEZLER. BÜTÜN KONULARI BİLEMEZ Kİ İNSAN. HELE YAPAY ZEKA DEMİŞSİNİZ HERALDE DİLİNİZ FALAN SÜRÇTÜ. FUZZY LOGİC FAN DEMEK İSTEDİNİZ HERALDE. NE YAPAY ZEKASI YAAA...
  • bize n olacak şimdi
  • BİŞEY OLDUĞU YOK.

YANLIZ HAYALPEREST OLMAMAK LAZIM HEM FUZZY LOGİC HEM TERMODİNAMİK HEM DE ENDÜSTRİYEL TASARIM VE OPTİMİZASYON KONULARINDA UZMAN OLAMAZSINIZ BUNUN FARKINA VARIN. YANİ NEYİ SEVİYORSAN O KONU ÜZERİNDE YOĞUNLAŞ NASIL OLSA BİR ŞEKİLDE ONDAN EKMEĞİNİ ÇIKARIRSIN... A DAN Z YE HERŞEYİ ÖĞRENECEM DİYE KASARSAN SONU HÜSRAN OLUR.

HER ŞEY OLMA BİRŞEY OL AMA O ŞEYİ DE İYİ OL!
  • pc kontrollü cihazlar :) .... CNC
    ben bunu istiom
    lisedede CNC okumuştum zaten alt yapı var
    en iyisi bu sanırım

quote:

Orjinalden alıntı: karakanat

BİŞEY OLDUĞU YOK.

YANLIZ HAYALPEREST OLMAMAK LAZIM HEM FUZZY LOGİC HEM TERMODİNAMİK HEM DE ENDÜSTRİYEL TASARIM VE OPTİMİZASYON KONULARINDA UZMAN OLAMAZSINIZ BUNUN FARKINA VARIN. YANİ NEYİ SEVİYORSAN O KONU ÜZERİNDE YOĞUNLAŞ NASIL OLSA BİR ŞEKİLDE ONDAN EKMEĞİNİ ÇIKARIRSIN... A DAN Z YE HERŞEYİ ÖĞRENECEM DİYE KASARSAN SONU HÜSRAN OLUR.

HER ŞEY OLMA BİRŞEY OL AMA O ŞEYİ DE İYİ OL!
  • SEN VİNSAN VEZİROĞLU KAMPÜSÜNDEKİ (ESKİ GÖLCÜK YOLU) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE BİR UĞRASANA. ORADA METİN HOCANLA BİR OTURUP KONUŞUN. SOR ONA HOCAM BENDEN ADAM OLUR MU ? NE ÖNERİRSİNİZ. KENDİNİ EN İYİ KENDİN BİLİRSİN. BURADA HEPİMİZ BİR ANLAMDA İŞKEMBE-İ KÜBRA'DAN SALLAYIP DURUYORUZ. BİZE GİREN BİŞEY YOK NASIL OLSA...

ARKADAŞ SEN DEDİĞİMİ YAP, İLK FIRSAT ORAYA GİT. YERİNİ DE TARİF EDEYİM ÖĞRENCİ İŞLERİNİN KAPISINDAN GİR. SOLA DÖN KORİDORUN SONUYDU SANIRIM :) MUHTEMELEN DOÇ. OLMUŞTUR KENDİSİ. GİT TEKMELE KAPIYI GİR İÇERİ. ANLAT HALİNİ. İYİ ADAMDIR O.

(BU ARADA SANA BİR BAKIŞ AÇISI OLSUN. MADEM CNC DİYORSUN, CNC TEZGAHLARININ BAKIM ONARIMI VE KALİBRASYONU ÜZERİNE BİR STAJ AYARLAYABİLİRSİN) STAJINI MANTIKLI BİR YERDE YAP. SAKIN NAYLON FALAN YAPAYIM DEME...

• quote:

Orjinalden alıntı: HYP

Mekatronikçilerden çok güzel satışçı olur. Yani ortada ne olduğu tam da belli olmayan birşey var. "Abi bu var ya dağıtacak ortalığı" nidalarıyla, biraz da allayıp pullama ile iyi reklam yapıyorlar. Yukarıda adresi verilen bölümün topu topu 3 adet doktoralı öğretim elemanı var. Bilimsel olarak çıktı üreten tek hocası da Makina kökenliymiş çalışma konusu süperplastiklermiş. Şimdi hal böyle olunca yukarıda yazılan deniz derya konulardan hangisi nasıl öğretiliyor çok merak ediyorum. Genel kanım şudur ki; mekatronik mühendisliği/öğretmenliği okuyan arkadaşlar, ne mekaniği ne elektroniği tam olarak öğrenebilecekler ve sonuç olarak piyasaya çıkınca sudan çıkmış balığa dönecekler.

Evet daha 2 senelik bir bölümden bahsediyoruz kadronun oturmamasi doğal... Ama web sayfasinda yazan hocalat dışında özelilikle elektronik ve bilgisayar tabanli derslerde değişik fakültelerden alanlarinda uzman hocalar geliyor.. Bölüm bu yıl Y.lisans açıyor.. Doktora içinse ilk mezunlarini bekliyor.. Yani gelecege bir yatirim var..

Sudan çıkmış balik hikayesine gelince..
    Piyasaya çıkmaktan bahsetmişin ama bizim şuanda daha öğrenciyken piyasada çok iyi işler yapan arkadaşlarimiz var... Zaten bülümüzüdeki öğrencilerin geneli teknik lise çıkışlı olmasi ve bölümü bilinçli olarak tercih etmesi hasebiyle ne yazikki hayal kirikliğina uğrayacaksin gibime geliyor...

• çok iyi açıklamışsın .
    tşk.
    quote:

Orjinalden alıntı: oozkan

quote:

Orjinalden alıntı: karakanat

SBU DENİZ DERYA KONULARIN HEPSİNİ BİRDEN BİR ÖĞRENCİ ZOR SİNDİRİR. ZATEN BU KONULARI YAPANLAR VAR. HEPSİNİ BİRDEN YAPAN BİRİNE İHTİYAÇ VAR MI BİLEMEM. BENCE BİRİ YAZILIM YAPAR, ÖBÜRÜ DEVRE TASARLAR, DİĞERİ İSKELETİ VE KASAYI TASARALAR MALZEMESİNİ SEÇER FALAN FELAN. ŞİMDİ BİR TEK İNSANDAN "HADE BAKEM BİZE ŞÖÖLE TEK KOLU BİR PUMA ROBOT YAP DA GÖRELİM" ŞEKLİNDE BİŞEY İSTEMEZLER. BÜTÜN KONULARI BİLEMEZ Kİ İNSAN.

Karakanat cok güzel soylemisinde, sanirim sen isin öznünü kavrayamamisin.
    Evet o dediğin branşlarin hepsi ayri ayri var.. Ama ne yazıkki günümüzde bu ayri ayri disiplinler arasinda iletisim problemi var. Mesela makina tasarimindan anlamayan bir insanin o makinayi nasil kontol edecegini düşünüyorsunuz. Mekatroniğin temel görevi, tasarım süreci içinde mühendislik yaratıcılığında disiplinlerarası tümleşmenin sağlanmasıdır. Bu nedenle mekatronikçi herşeyden önce bir tasarım sürecini çok iyi bilir. Böyle bir kişi, değişik disiplinlerde gereksinim duyulan ayrıntı düzeydeki bilgiyi alıp harmanlayabilecek yetenekleri kazanmış olur. Bir müh dalinda uzmanlaşmış kişiler tasarımın, servis ve montajın kendileri ile ilgili alanlarında başarılı çalışmalar yapmakta fakat konunun bütünü üzerinde yetersiz kalmaktadır. İşte tam bu noktada mekatronik devreye girmektedir. Mekatronik eğitimi almış kişilerin en büyük meziyeti bir bütünü görebiliyor olmasıdır. Bir mekatronikci yukrilarda bahsedilen tüm dersleri görür ve görmesi de gereklidir. Ama tabiki kendine uygun bir konuda branşlaşacaktir. Örneğin ben Okuduğum bölümde Mikrokontrolor.. PLC Pnomatik Elektropnomatik ve SCADA sistemler konularina ağırlık veriyorum.. Ama dediğim gib farkimiz bir bütünü görüyor olamamiz....

SAYGILAR...

• quote:

Orjinalden alıntı: HYP

Mekatronikçilerden çok güzel satışçı olur. Yani ortada ne olduğu tam da belli olmayan birşey var. "Abi bu var ya dağıtacak ortalığı" nidalarıyla, biraz da allayıp pullama ile iyi reklam yapıyorlar. Yukarıda adresi verilen bölümün topu topu 3 adet doktoralı öğretim elemanı var. Bilimsel olarak çıktı üreten tek hocası da Makina kökenliymiş çalışma konusu süperplastiklermiş. Şimdi hal böyle olunca yukarıda yazılan deniz derya konulardan hangisi nasıl öğretiliyor çok merak ediyorum. Genel kanım şudur ki; mekatronik mühendisliği/öğretmenliği okuyan arkadaşlar, ne mekaniği ne elektroniği tam olarak öğrenebilecekler ve sonuç olarak piyasaya çıkınca sudan çıkmış balığa dönecekler.

olayı boyle degerlendirmen cok yanlış
    bu bolum marmara universitesinin bolumu deslere o 3 ögretim uyesinden
    başka muhendislik bolumu hocaları ve teknik egitim bolumu hocaları giriyo
    istersen onlarıda arstır ve bakl bu site sadece bigi vermek ve insanaların kafasında bişi olusturnmak icin acıldı

desler konusunda bi yerde sana hak veriyorum ama butun dunyada bu egitim bu sekılde
    elekrtonık ve makina egitimi uzerine kurulmuş
    yeni kurulmus bu bolumu tanınmamız gerekıyorkı herkesin bi fikri olsun
    avrupada ve japonyanın gitikce robot teknolojilerine sana yıde yer verdigi dusunulurse
    piyasa da şu an icin senin soyledigin gecer lı olbilir ama be ilerisi icin cok umutluyum
    cunku bu işle ugrasan ve avrupada kendini kanıtlamış bir iki robot ve otomnasyon firması var
    niye bunlar cogalmasın hindisanın yazılım konusunda yaptıgı atılımların
    turkıyede mekatronık icin yapılmamasında ben bi engel goremiyorum

bence mekatronik egitimini kotulemek yerine
    nası bu bolum daha mukemel olabilir seklın de baksan daha ii olabilirdi
    sonucta elbete hatalarımız ve eksiklerimiz var
    sen hangi bolum icin kusursuz diye bilirsın kı

• [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.