Şimdi Ara

MEHMETÇİĞE ‘ISITMAYAN KÖMÜR’ SATMIŞLAR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSK'nın ihale yoluyla temin ettiği hudut bölgesindeki kalekollarda kullanılan kömürlerin kalori değeri, geçtiğimiz ay Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nda analiz edildi. Teknik şartnameye göre, kömürlerin ısıl değerinin 7 ile 8 bin kalori olması gerekirken bu rakam 2 bin kalori olarak ölçüldü.

Bunu skandal olarak nitelendiren CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Özgür Ceylan, konuyu meclis gündemine taşıyarak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

“BİR YOLSUZLUK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

CHP'li Özgür Ceylan, ortada bir yolsuzluk olduğunun belirterek Mehmetçiğin ısınmak için elektrikli sobalar kullandığını söyledi.

Ceylan şöyle konuştu: “Sınırlarımızı emanet ettiğimiz göz bebeğimiz askerler, birkaç rantçının ve bundan nemalanan personel yüzünden donarak nöbet tutmak zorunda değildir. Bu konu her şeyden önemlidir. Normalde ihaleye çıkıldığında alınacak kömürün niteliği 7 bin kalori olması gerekiyor. Ama söz konusu kömürler 2 bin kalori. Kömürlerin elimizde raporları da mevcut. Biri 7 binlik kömür diye 2 binlik kömür satmış bunlara. Şuanda da ısıtmıyor bu kalekolları kömür. Kömür zaten insan sağlığına da zararlı. Isınma amaçlı kullanılmayacak bir kömür. Burada ben bir yolsuzluk olduğunu düşünüyorum. Elimizde Mehmetçiğin zor durumda kaldığı için ufolar kullandığı görüntüler var. Bunları askerimizin zor durumda kalmaması için paylaşmıyorum”

İŞTE ANALİZ SONUÇLARI:

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 17 Aralık 2018; 13:11:17 >

• 2005 yılında kars da bizim jandarma alayına da kalitesiz kömür sattılar, daha sonra mecburen yeni kömür alındı, eskisi ziyan olmasın diye ikisini karıştırıp yakıyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 17 Aralık 2018; 13:34:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSK özelleşti
  • 2015 te sirnaktaydim komur yoktu sadece odun yakiyorduk hudutta

• Yerli ve milli TSK. Askerleri kıyafet yetersizliğinden ölüyor. Başka bir ülke olsa kaç sorumlu istifa ederdi ama burada şehitlik yüce bir makam ya 100 şehit de olsa farketmez.

• İhaleyi akepeli vekilin akrabası almıştır gayet normal yolsuzluk adamların genetiğinde var
  • Bu tamamen o kömürleri alan komutanların suçudur.Sen o kömürlerin dandik olduğunu anlayamayacak kadar donanımsızsan o makamda durma bir zahmet.Hadi kömürden anlamiyorsun git yanina bilen birisini al kontrol ettir.Koskoca tsk kontrol etmeden nasıl bir şey alabilir aklım almıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askere verilen değer bu işte ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İroniMan

TSK özelleşti
    Ama profesyonelleşemedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.