Arkadaşlar 2006 model Megane II var bizde. Biliyorsunuz bu araçlar serviste bilgisayara bağlanıyor ve bilgisayar üzerinden güncellemeler yapılıyor ve hata kayıtlarına bakılıyor. Bu hata kayıtları siliniyor. Arabanın sağ ön tarafından gelen bir ses için sağ ön lastiği evde çıkardık. Neyse bir şey göremedik. Daha sonra araba sağ ön lastiği çıkarılmış ve kriko üzerindeyken arabaya bindim (tabi arabanın altına destek koyduktan sonra) ve motoru çalıştırarak 1.vitese taktım. Tabi sol ön lastik yerde ve sabit , sağ ön lastik çıkarılmış olduğu için sağ önün diski dönüyor. Bir süre sonra yol bilgisayarı ekranında fren arızası diye bir yazı çıktı ve sanırım abs ışığı da yanıyordu. Yani araç sol lastik yerde sabit olduğu ve sağ taraf da döndüğü için bunu bir arıza olarak algıladı ve uyarı verdi. Daha sonra sağ ön lastiği de taktık ve mesaj kayboldu. O günden bu yana da hiç arıza mesajı çıkmadı ve arabanın frenleri de tutuyor. Motoru çalıştırdığımda abs ışığı olması gerektiği gibi yanıyor ve sönüyor. Tabi biz sağ ön taraftan gelen sesin nedeni anlamadık ve bir daha da o ses gelmedi. Sağ taraftan gelen ses virajlara biraz hızlı girdiğimizde iki metalin birbirine sürtünme sesi geliyordu. Arabanın frenlerinde zaten bir problem yoktu.Kusura bakmayın bu kadar uzun ve detaylı anlatmamın sebebi meseleyi tam olarak ortaya koymak. Şimdi merak ettiğim şu. Bu arıza mesajını yol bilgisayarı kaydetmiştir. Bu hata kaydını arabayı bilgisayara bağlatarak sildirmek gerekiyor mu? Sildirmezsek bu absnin ve frenlerin çalışmasını etkiler mi? Abs yi devre dışı bırakır mı?
fren balatasını incelediniz mi?
iş aracımda virajlarda iç gıcıklayıcı bi sürtünme sesi alıyordum en sonunda bi fırsatını bulup ustaya gösterdim, fren balatası bitmiş ve diske sürtüp ses yapıyormuş...
hata kaydını sildirmene gerek yok bence, içim rahat olsun dersen servisle bi görüş... Abs nin devre dışı kalmasına neden olacak bişey değildir
Hocam iyi çalışmalar ABS Işığınız yanmıyorsa arıza v.s yoktur.Kontağı açtığınızda ABS ECU su kendi donanımsal testini yapar ve Abs ışığı söner.Daha önce oluşan kayıt aracın ECU sunda log kaydı olarak durur ve sorun teşkil etmez.Aracı bilgisayara bağlattığımda bende benzer log lar görüyorum silip tekrar test yapıyorlar herhangi bir kayıt görülmüyor.
Kazasız sürüşler
quote:
Orjinalden alıntı: t821926
Arkadaşlar 2006 model Megane II var bizde. Biliyorsunuz bu araçlar serviste bilgisayara bağlanıyor ve bilgisayar üzerinden güncellemeler yapılıyor ve hata kayıtlarına bakılıyor. Bu hata kayıtları siliniyor. Arabanın sağ ön tarafından gelen bir ses için sağ ön lastiği evde çıkardık. Neyse bir şey göremedik. Daha sonra araba sağ ön lastiği çıkarılmış ve kriko üzerindeyken arabaya bindim (tabi arabanın altına destek koyduktan sonra) ve motoru çalıştırarak 1.vitese taktım. Tabi sol ön lastik yerde ve sabit , sağ ön lastik çıkarılmış olduğu için sağ önün diski dönüyor. Bir süre sonra yol bilgisayarı ekranında fren arızası diye bir yazı çıktı ve sanırım abs ışığı da yanıyordu. Yani araç sol lastik yerde sabit olduğu ve sağ taraf da döndüğü için bunu bir arıza olarak algıladı ve uyarı verdi. Daha sonra sağ ön lastiği de taktık ve mesaj kayboldu. O günden bu yana da hiç arıza mesajı çıkmadı ve arabanın frenleri de tutuyor. Motoru çalıştırdığımda abs ışığı olması gerektiği gibi yanıyor ve sönüyor. Tabi biz sağ ön taraftan gelen sesin nedeni anlamadık ve bir daha da o ses gelmedi. Sağ taraftan gelen ses virajlara biraz hızlı girdiğimizde iki metalin birbirine sürtünme sesi geliyordu. Arabanın frenlerinde zaten bir problem yoktu.Kusura bakmayın bu kadar uzun ve detaylı anlatmamın sebebi meseleyi tam olarak ortaya koymak. Şimdi merak ettiğim şu. Bu arıza mesajını yol bilgisayarı kaydetmiştir. Bu hata kaydını arabayı bilgisayara bağlatarak sildirmek gerekiyor mu? Sildirmezsek bu absnin ve frenlerin çalışmasını etkiler mi? Abs yi devre dışı bırakır mı?
teker dondugu dıger tekerlerde donmedıgı için abs arıza lambası yanmıstır. sonra tekrar eskı halıne dondugu için sistem arıza lambası normal konuma donmustur .ancak beyın hafızasına o arızayı düşmüştür bır sorun teskıl etmez .
Aynı ses bende de geldi?!! 1,5 saat sebebini aradım bulamadım . Sonra ses yavaş yavaş kayboldu. Lastikçi aracı krokiye alıp lastiği süratli çevirdi oda birşey bulamadı. Servise bakıma gitiğimde oradada birşey çıkmadı.... Ve frenlerin de en az 5000 km. daha idare xedeceğini söylediler..
saygılar benim megane 2 aracımın yol bilgisayarı kalan km en az 100 km olarak gösteriyor oysaki ben daha düşük kmleride görmek istiyorum bunu yazılımla felan halledebiliyormuyuz acaba saygılar sunarım..
rot kolu,rot mili,rotil,rotbaşından gelir genelde bu ttarz sesler,ön takım kontrolu sağlandı mı ? rot balansa girildi mi?