Şimdi Ara

Megane II ÖN ÇAMURLUK FİYAT FARKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akadaşlar 2006 model Megane II sedanın ön sol çamurluğuna vurdukları için iki yerden kırılmıştı. Plastik parça, bilenler bilir. Serviste bu çamurluğun fiyatı boya hariç 310 lira. Sanayideki Renault yedek parçacısında aynı parça 70 lira. Boya da 150 lira tutuyor. Benim merak ettiğim orjinal parça ile yan sanayi arasında neden bu kadar fiyat farkı var? 70 liralık parça çok mu kalitesiz?

• Ben şahsen mekanik bir parça veya aracın yürürüne etki edecek bir parça değilse yan sanayiden yanayım. Çok kalite farkı olduğuu sanmıyorum.
  • http://www.semihotomotiv.com/?sayfa=urunDetay&id=567&kategoriId=168&highlight=renault+megane+ii+sa%F0+%F6n+%E7amurluk+lm+/+bm+-+7701477187+-+7701473703

internette de 290 civarı orjinal parçalar elbet pahalı.Çamurluk o kadar hayati bir parça değil.Bu kadar fark varken ben yan sanayi yaptırırdım.

Fren Baskı balata disk gibi önemli bir unsur olsa orjinal tamam fakat tampon ve çamurluk pek önemli değil diye düşünüyorum

• Öncelikle geçmiş olsun, 2 hafta önce benimde başıma geldi. Aynı sol ön çamurluğu değiştirdim. Yan sanayi aldım, 70 tl - 150 lirada boya ücreti ödedim, eskisinden iyi oldu :) Servise boş yere para kaptırmayın derim.
  • Plastik yapılmasının sebebi çarpışmada kırılsın yenisi kolayca takılsın diye...Ne takarsan tak çarpınca kırılacak..Yani ince veya kalın sadece dış görünümden ibaret...İşine geleni yap diyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokonella

Öncelikle geçmiş olsun, 2 hafta önce benimde başıma geldi. Aynı sol ön çamurluğu değiştirdim. Yan sanayi aldım, 70 tl - 150 lirada boya ücreti ödedim, eskisinden iyi oldu :) Servise boş yere para kaptırmayın derim.

rkadaslar hangisi mantıklı benimde başıma geldi

orjınal 225 ile 290 arası

birde bunlar siyah renk değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t821926

Akadaşlar 2006 model Megane II sedanın ön sol çamurluğuna vurdukları için iki yerden kırılmıştı. Plastik parça, bilenler bilir. Serviste bu çamurluğun fiyatı boya hariç 310 lira. Sanayideki Renault yedek parçacısında aynı parça 70 lira. Boya da 150 lira tutuyor. Benim merak ettiğim orjinal parça ile yan sanayi arasında neden bu kadar fiyat farkı var? 70 liralık parça çok mu kalitesiz?

çamurluğu ne yaptınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 5 ön cam çatlağı
    7 ay önce açıldı
    clio 3 fiyat......
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavifatih

quote:

Öncelikle geçmiş olsun, 2 hafta önce benimde başıma geldi. Aynı sol ön çamurluğu değiştirdim. Yan sanayi aldım, 70 tl - 150 lirada boya ücreti ödedim, eskisinden iyi oldu :) Servise boş yere para kaptırmayın derim.

Evet parçayı siyah olarak alıyorsun, 100-150 liraya aracın rengine boyatıyorsun. Ben yanlış hatırlamıyorsam 70lira parçaya, 100 lira boyaya, 50 lirada kaportacıya vermiştim.

Servis komple onarım (parça,boya,kaporta,işçilik) olarak 225 lira istiyorsa serviste taktırabilirsiniz. Yok sadece çamurluk 200 lira üzeriyse paranıza yazık etmeyin.

• quote:

quote:

quote:

Evet parçayı siyah olarak alıyorsun, 100-150 liraya aracın rengine boyatıyorsun. Ben yanlış hatırlamıyorsam 70lira parçaya, 100 lira boyaya, 50 lirada kaportacıya vermiştim.

Servis komple onarım (parça,boya,kaporta,işçilik) olarak 225 lira istiyorsa serviste taktırabilirsiniz. Yok sadece çamurluk 200 lira üzeriyse paranıza yazık etmeyin.

fason olan 75 tl 100 t boya 100 ıscılık 275 tl

orjinal olan 260 100 boya 100 ıscılık 460 tl

arada baya fark var ıkısınınde göruntusu aynı dıyorlar ama kararsız kaldım, hafta sonu ıkısınıde görüp karar vereceğim, sonuçta plastik malzeme saç olsa fasonunu alırım bu plastik nasıl birsey tam bılgım yok

• Kasko yaptir.

2 gün sonra yaptirisin serviste 1000 tlye kadar olan hasarlar kaskoyu bozmuyor zaten kasko bedavaa gelmiş olur.

Olmadi sahibindende pert araçlari parça parça satiyorlar çikma bilursun belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 13 Mart 2014; 12:29:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal plastik aksam küçük darbelerde esnemeye karşı dirençliyken yan sanayi parça en küçük darbede çat diye kırılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

Orjinal plastik aksam küçük darbelerde esnemeye karşı dirençliyken yan sanayi parça en küçük darbede çat diye kırılıyor.

Konudaki en faydalı yorum bu olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orjinal plastik aksam küçük darbelerde esnemeye karşı dirençliyken yan sanayi parça en küçük darbede çat diye kırılıyor.

aynen katılıyorum, ben de okuyunca bunu yazacaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

Kasko yaptir.

2 gün sonra yaptirisin serviste 1000 tlye kadar olan hasarlar kaskoyu bozmuyor zaten kasko bedavaa gelmiş olur.

kaskom var ama kasko bozuluyor
  • quote:

quote:

bunun boyle olmadıgını ıddıa edıyorlar
  • Orjinal yapın aradaki farkla zaten en azından alıcak kişinin aklında soru işareti kalmaz.
    Hasarı neyse görür alır hemde faturası vs. servis kaydı olur.
    2.elde satarken işinize yarar.
    Birde boya tutmama durumu olmaz serviste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Orjinal yapın aradaki farkla zaten en azından alıcak kişinin aklında soru işareti kalmaz.
    Hasarı neyse görür alır hemde faturası vs. servis kaydı olur.
    2.elde satarken işinize yarar.
    Birde boya tutmama durumu olmaz serviste.

servis fiyatını sormamıştım yarın bır arayıp sorayım, bu sanayi fiyatıydı
  • 60 liraya aldım 3 ay evvel.
    100 lira boyaya verdim.
    20 lira kaportacıya verdim. 3 - 4 tane vida sıkmaya 50 - 100 lira para vereceksek vay halimize. Güzelce de taktı çocuk. Hiç bir sırıtma v.s. olmadı. boya da tuttu sayılır hafif önemsiz ton farkı var.
    180 liraya hepsini hallettim.
    Zaten plastik parçanın tamirine en ucuz yer 30 lira para alıyor. 60 liraya yenisini aldım. Eğer üzerindeki orijinal parça ise çatlak tamiri mantıklı. Ve emin olun orijinal diye 250 liraya sattıkları çamurluk da bursada üretiliyor yan sanayiside bursada üretiliyor. Sağlam yerden alırsanız kalıpta sıkıntı yaşamazsınız. Paranıza yazık etmeyin.
  • quote:

quote:

quote:

bunun boyle olmadıgını ıddıa edıyorlar

Servisteki parçayı elinize alın, şöyle hafifçe esnetin. Çok rahat bir şekilde bükülür.
    Amacı, yaya güvenliği sağlamak ve şehir içindeki küçük tıklamalarda herhangi bir işlem olmaksızın normal haline geri dönmesini sağlamaktır.
    Fiyatı orjinalden neredeyse %50 ucuz olan hiçbir yansanayi parça bunu sağlayamaz.
    Defalarca gözümle gördüm, bildiğiniz Pringles cips gibi dağılıp gidiyorlar.
    Orjinal çıkma alın, yansanayi almayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

Kasko yaptir.

kaskom var ama kasko bozuluyor

hangi şirket bir çok şirkette bozmuyor.bozanlardada şöyle mesela diyelimki %40 hasarsızlık indirimi var bu %0 a değilde %30a düşüyor.%10 luk bir atış oluyor yani kaskoda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 14 Mart 2014; 10:20:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.