Megane HB Expression 1.5 dCi 85 bg + Konfor Paketi + Açılır Tavan + Metalik Beyaz = 40400 TL
Arkadaşlar bayilerden bu fiyatları aldım ve Megane karar verdim. Kriterlerim az yakıt ve 5 yıl servise nadir veya hiç gitmeyecek bir araçtı. 308 C segmenti güzel bir araç ama açılır tavan, otomatik klima, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar vs.. yok; bu seçimimi çok etkiledi; çünkü Megane'da hepsi var. Ama bazı arkadaşlar Megane'nın çok yaktığını söylemiş, siparişi verdikten sonra bu kafamı çok karıştırdı. Daha önce Clio 1.5 Dci kullanmış biri olarak bu motora alışkanım ve gayette memnundum; ama Megane' da nasıl bir performans verecek bilmiyorum. Yorumlara baktığımda sanki yanlış bir tercihmiş gibi geldi. Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Bu modellerde renk tercihiniz ne olurdu? Bu arada öğretmenim ve kullanacağım yer, çok değil ama biraz dağlık bir alan.
Kriterler
1) Az yakması. 2) Az sorun çıkarması. 3) Konfor. 4) Kolay elden çıkması. 5) Servis yaygınlığı ve satıştan sonra müşteri memnunniyeti politikası.
Megane HB Expression 1.5 dCi 85 bg + Konfor Paketi + Açılır Tavan + Metalik Beyaz = 40400 TL
Arkadaşlar bayilerden bu fiyatları aldım ve Megane karar verdim. Kriterlerim az yakıt ve 5 yıl servise nadir veya hiç gitmeyecek bir araçtı. 308 C segmenti güzel bir araç ama açılır tavan, otomatik klima, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar vs.. yok; bu seçimimi çok etkiledi; çünkü Megane'da hepsi var. Ama bazı arkadaşlar Megane'nın çok yaktığını söylemiş, siparişi verdikten sonra bu kafamı çok karıştırdı. Daha önce Clio 1.5 Dci kullanmış biri olarak bu motora alışkanım ve gayette memnundum; ama Megane' da nasıl bir performans verecek bilmiyorum. Yorumlara baktığımda sanki yanlış bir tercihmiş gibi geldi. Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Bu modellerde renk tercihiniz ne olurdu? Bu arada öğretmenim ve kullanacağım yer, çok değil ama biraz dağlık bir alan.
Kriterler
1) Az yakması. 2) Az sorun çıkarması. 3) Konfor. 4) Kolay elden çıkması. 5) Servis yaygınlığı ve satıştan sonra müşteri memnunniyeti politikası.
Not : Ufakta olsa bir dönme şansım var.
1-peugeot hdi daha iyi 2-fransızlar-sorun bana göre eşanlamlı 3-308 tabbii ki,megane hb arkası sana dar gelmedı mi? 4-renault ama hb için bilemem,sedan olsaydı 1 saate satardın 5-peugeot 0/10,renault 1/10
Ben Olsam Megane HB'yi alırdım Bana Göre daha kaslı duruyor ve 308'e göre daha donanımlı 2'elde Reno Daha Rahat satılıcaktır Ülkemizde Pejo'ya sorunlu etiketi vurulmuş durumda.Yakıt konusunda hiçbir fikrim yok Megane HB Sahipleri konuyu görürse size Yardımcı olcaklardır.Kısacası ben Megane'ı alırdım Şimdiden Hayırlı Olsun..
Megane hb yeni kasa, daha alımlı, beş maddelik sıralamanız için ise sadece daha kolay elden çıkması haricinde bilgimyok.
Kriterler
Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Burada yazacaklarımız her ne kadar pişmiş aşa su katmak demek olacaksa da bir Peugeot 308 kullnııcısı olarak görüşlerimi yazayım. Ben 308 16. HDI 110 kullanıyorum. Bazı karşılaştırmaları eski arabam olan Golf 5'le yapacağım referans olması açısından. Motor güçlü basarsan gidiyor, yol tutuş Golf'le aynı seviyede, iç mekan ve bagaj Golf'ten daha ferah ama Golf'ün kapılarındaki tokluk hissi bunda yok, çok aradığım bir özellik de değil. Megane dizelin motoru hakkında daha iyi şeyler duyuyorum , bildiğim kadarıyla bu boyuttaki araçlar içinde en az yakan dizel Megane (benimkisi 6.5 lt yakıyor çoğunluğu istanbul şehiriçi) Benim de 308imi satıp dizel bir megane 3 alma isteğim vardı ancak aracın içine oturunca bu fikrimden vazgeçtim. Şöyle ki içi benim arabamdan çok daha dar , kendi aracımdaki kadar rahat oturmadığım halde arkada çok az bir diz mesafesi kaldı, tavan daha alçak gibi ayrıca konsol da üzerinize doğru gelerek basıklık hissini iyice arttırıyor.
Netice olarak kararı her iki araçla da test sürüşü yaptıktan sonra verseniz daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.
Kriterler
1-peugeot hdi daha iyi 2-fransızlar-sorun bana göre eşanlamlı 3-308 tabbii ki,megane hb arkası sana dar gelmedı mi? 4-renault ama hb için bilemem,sedan olsaydı 1 saate satardın 5-peugeot 0/10,renault 1/10
1-2-3-4 için hadi bir şey demiyeceğimde 5 de nasıl 0/10 ve 1/10 verebildiniz acaba? Servis yaygınlığı konusunda renault la yarışabilecek fiat harici marka yok. Özel servisleri, çıkmaları, yan sanaileri saymıyorum bile. Peugout da servis yaygınlığı bakımından hiç de kötü durumda değil.
Satış sonrası müşreti memnuniyeti içinse tamamen bulunduğunuz yerdeki servise bakar, açıkcası premium markalar haricinde satıştan sonra müşteri memnuniyetini çokda önemseyen firma yok bence. şikayetvar.com a girin her markadan bir sürü servis şikayeti var(premium markalarda bile), servis hizmet şikayetlerini marka satış rakamlarıyla karşılastırın 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
Eğer yakıt gerçekten önemliyse megane nin az yaktığından emin olabilirsin babama da megane 2 sedan vardı aynı 85 beygirdi ve günlük 2 saatlik trafikte 5.5 ortalamayı geçmiyordu.Zaten aynı motor çok yakacağını zannetmiyorum.Şimdi'de megane 3 kullanıyoruz 105'lik versiyonunu araba gerçekten çok sessiz ve konforlu 9000 km'ye geldik daha bir sorun çıkartmadı.Servis ağıda zaten çok yaygın.İkinci el konusunda çok zorlanacağınızı hiç zannetmiyorum etrafta vızır vızır megane 3 hb'ler dolaşıyor.
Yeni Megane kullanan arkadaşlarım oldukça memnunlar. İkinci el konusunda da megane daha önde olacaktır. 308 biraz daha konforlu kullanımı rahat bir araç bildiğim kadarıyla.
Benim tercihim bu iki seçenek arasında donanım farkı, çok yeni olması ve ikinci el avantajı ile megane olur. Ama 308 de kötü bir seçim değil. Yerinde olsam iki aracı da kullanmaya çalışırım, kararımı ona göre veririm. Birbirlerine çok bariz üstünlüğü olan araçlar değil neticede.
ben olsam 308 alırdım iç mekanı daha geniş
bence daha yeni ve kaslı yapıdaki MEGANE...
Hocam ıkısı arasında ben megan dıyorum geniş servis ağı yedek parcası sanayıde bılen usta sayısı ve 2ci el de daha alınası oldugunu düşünerek.... Ben şahsen pejo citroen olayına girmem fransız oldukları ıcın degıl ımaj guven meselesı hemde yukarıda saydıklarımdan dolayı.
megane diyorum ayrıca dci motorlar rakiplerinden daha tasarruflu
Sınıfının en sessiz arabasıdır megane 3.Ben 1 yıldır kullanmaktayım her yönüyle çok memnunum herhangi bir kronik arızası vs yok.
Bende 105'lik dizel var istanbulda kullanıyorum genellikle trafiğede giriyorum tem yolunda.Şuanki ortalamam 6.3lt.
Dersteydim o yüzden bakamadım.
Arkadaşlar Megane'ı yaz döneminde inceleme şansım oldu, fakat yakıt konusunda şikayetçi olan bir kaç arkadaş duyunca fikrim değişti. 308'i deneme şansım olmadı çünkü hiç düşünmediğim bir araçtı kayınpeder kanıma girdi:) Onda 407 var o da Peugeot hastalığı var gibi.)
İki aracı test sürüşü yapamıyorum çünkü her iki bayide 150 km ve gitme olasılığım çok az. Bu arada benim için yakıt önemli çünkü aracımla senede 30.000 km yapacağım.
Kriterler
1-2-3-4 için hadi bir şey demiyeceğimde 5 de nasıl 0/10 ve 1/10 verebildiniz acaba? Servis yaygınlığı konusunda renault la yarışabilecek fiat harici marka yok. Özel servisleri, çıkmaları, yan sanaileri saymıyorum bile. Peugout da servis yaygınlığı bakımından hiç de kötü durumda değil.
Satış sonrası müşreti memnuniyeti içinse tamamen bulunduğunuz yerdeki servise bakar, açıkcası premium markalar haricinde satıştan sonra müşteri memnuniyetini çokda önemseyen firma yok bence. şikayetvar.com a girin her markadan bir sürü servis şikayeti var(premium markalarda bile), servis hizmet şikayetlerini marka satış rakamlarıyla karşılastırın 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
şikayetvar.comdakı sikayetlerde bir numara olan renault,ayrıca ,peugeotın şikayetlerıni okuyun,ben servıs anlamında yaygınlıkta ztn bunlar pıyasa gırmıs yenı çin malı degıl kı sıkınıt olsun ,benım demek istedıgım fransız üreticilerinin mantıgı bu;insanı araba, teknik servis ve tabii fransa kavramlarından soğutan, aldıktan hemen sonra baş gösteren ve üretim hatasından kaynaklanan sorunları yüzünden servisten çıkaramadığınız aracınızı iade etmek istediğinizde "ben nasılsa iteledim sana, bozuk da olsa böyle kullanacaksın bunu" şeklinde bir müşteri memnuniyeti anlayışına sahip firmalardır
megane bence
şikayetvar.com daki şikayetlerin renault için yüksek olması bence normal. Bu durum renault un kötü olmasından değil piyasada çok fazla olmasından kaynaklanıyor. Az satılan arabanın şikayeti doğal olarak az olur. Peugeot ile karşılaştıracak olursak 308 önceki seri olan 307 nin çoğu kronik sorunlarını gidermiş. Zaten peugeot un kötü imajınada genelde 2005 öncesi ve 1.4 motorlu 307 ler sebep oldu.Ancak donanım olarak 307 de standart sunduğu bir çok özelliği opsiyon olarak koymuş ve bu durum bence büyük bir eksiklik.
Kriterler
dostum servis için renault a 1, peugeot'a 0 puan vermen bana biraz delice göründü dayanıklılık vs gibi fransız problemlerini anlarım ama sizin honda aracınızın toplam adetini bu ülkede sadece renault clio ve sadece peugeot 106/206 model satışı itibari ile geçmiştir. Türkiye'nin en ücra köşesinde dahi fiat'ın ve renault'un yedek parçasını temin edip aracı onarabilirsiniz, peugeot un da ilçe/belde olmadıktan sonra hiç bir ilde servis problemi bildigim kadarı ile yok. üstelik yedek parça fiyatları kesinlikle alman ve japon araçlarının altındadır, siz puanlamayı neye göre yapıyorsunuz anlamadım, müşteri memnuniyeti mi acaba?