Şimdi Ara

Megane 2003 SW de Titreme sorunu !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şubat ayında 2003 Model SW megane aldım.Bugüne kadar araçla ilgili bi şikayetim olmadı.(Sadece rölantide motor devri sabit durmuyordu,bi azalıp,bi çoğalıyordu).Bugün aracı park ettiğim yerde çalıştırınca rölantide araç öyle bi titriyorki sanki motor yerinden çıkacak.Biraz gaz verince titreme geçiyor ama genede eskisi gibi değil.Gaza basınca da sanki araç gitmiyor gibi..Bi arkadaşa sordum,bobin i arızalanmıştır yorumunu yaptı.Yani araç 3 silindir çalışıyormuş , bir bilen varmı ? Bu bobin nerdedir,pahalımıdır.Kendim değiştirebilirmiyim ?

aracınızın birinci nesil olduğunu varsayarak -bahsettiğiniz sorun eğer sadece rölanti problemiyse- bir fikir verebilirim çünkü bizim 99 model meganımızda da benzer bir sorun olmuştu. servise gösterdiğimizde öğrendik ki benzin akışını sağlayan lastikten bir parçadaymış sorun. adını şu anda hatırlamıyorum parçanın ancak yenisi pahalı olduğu için parçayı temizleyip yeniden takmışlardı ve sorun çözülmüştü.

gaza basınca gitmeme ve rölanti problemi birlikteyse enjektörler başta olmak üzere bakılması gereken bir dolu parça var. birazdan daha detaylı açıklamalar gelir ustalarımızdan
  • Ustaların işler yoğun herhalde , dünkü araştırmalarıma dayanarak bugün aracın kaputu açıp,bobinleri buldum.Bobin soketlerini tek tek çıkararak aracı çalıştırdım,ve daha kötü bir sarsıntı ve rölanti devri olduğunu gördüm.Demekki bobinlerde problem yok.Eh artık bundan sonrası da tamirci işi sanırım.Yarın tamirciye gidiyorum.BlaCKwiDoW yardımın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coss -- 22 Mayıs 2007; 12:14:51 >

Orjinalden alıntı: _wow_

Ustaların işler yoğun herhalde , dünkü araştırmalarıma dayanarak bugün aracın kaputu açıp,bobinleri buldum.Bobin soketlerini tek tek çıkararak aracı çalıştırdım,ve daha kötü bir sarsıntı ve rölanti devri olduğunu gördüm.Demekki bobinlerde problem yok.Eh artık bundan sonrası da tamirci işi sanırım.Yarın tamirciye gidiyorum.BlaCKwiDoW yardımın için teşekkürler.

Biraz bile yardımcı olabildiysem ne mutlu. Eğer o dediğim parçadan (yenisi ~260ytl falandı 1 sene önce) değilse çok bi para tutmaması lazım. Belki de bujilerden bir tanesi görevini yapmıyordur. Gerçi o zaman yüksek devirlerde avans vurması lazım - ki bunu farkederdiniz. İyi şanslar..
  • Arkadaşım sıkıntın bence bobinlerden. ben de aynı sıkıntıyı yakın zamanda yaşadım. bobin değişti problem kalmadı. Bu sarsıntı baya ciddi bir sarsıntı. ne demek istediğini anlıyorum. resmen beşikte sallanır giibi... :) gaza basınca bu sallantı baya azalıyor. Ama sana bir tavsiyem şu olacak. kesinlikle aracını sert kullanma. Çünkü eksik olan bobinin yükünü diğer 3'ü yükleniyor. sakin sakin git ve problemini hallet.

servis 87 liramı aldı. Ama bu işlemi yaptırdıktan sonra Bosch serviste bu işin daha ucuz olduğunu ve bobinin daha kaliteli olduğunu okudum. Umarım faydalı olmuşumdur...

quote:

Orjinalden alıntı: _wow_

Şubat ayında 2003 Model SW megane aldım.Bugüne kadar araçla ilgili bi şikayetim olmadı.(Sadece rölantide motor devri sabit durmuyordu,bi azalıp,bi çoğalıyordu).Bugün aracı park ettiğim yerde çalıştırınca rölantide araç öyle bi titriyorki sanki motor yerinden çıkacak.Biraz gaz verince titreme geçiyor ama genede eskisi gibi değil.Gaza basınca da sanki araç gitmiyor gibi..Bi arkadaşa sordum,bobin i arızalanmıştır yorumunu yaptı.Yani araç 3 silindir çalışıyormuş , bir bilen varmı ? Bu bobin nerdedir,pahalımıdır.Kendim değiştirebilirmiyim ?

• evet arkadaşlar,bugün tamirciye gittim.Usta tüm bobinleri sabitleyen vidaları söktü.Arabayı çalıştırdı ve tek tek bobinleri kaldırarak kontrol etti.Ben daha önce soketleri çıkararak kontrol etmiştim ama edememişim demekki.Bir tane bobin tamamen arızalı çıktı.Diğer üçününde yanlardan kaçırdığını değişmesi gerektiğini söyledi.Tamamen arızalı olanın yerine 70 Ytl ye Valeo marka taktık titreme düzeldi.Ama şimdi de araç gaz yemiyor.Sanırım tüm bobinleri değiştirmem gerek.Gitti gidiyorda 45 Ytl ye orjinal olduğu söylenen bobinler var.Forumda yazılanlara göre ise,

http://forum.donanimhaber.com/m_9207103/tm.htm

Denso marka bobinler daha iyi imiş.Bu marka bobini nereden temin edebilirim.Yardımcı olabilecek var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C4 2012 1.6 HDI Titreme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    megane 1 otomatik sorun var
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.